Moje 2.4 grzeje się, ale tylko jeżeli trafi się kilka kilometrów pod górkę w upale o który ostatnio nie ciężko.
Temperatura wtedy dochodzi do 105 a może nawet 110 stopni. W normalnej trasie czy korku temp 85-92.
Podmieniłem oba czujniki na wężu, chłodnice, termostat, pompkę dodatkową, czujnik od wentylatorów. Żaluzje usunięte, węże nie puchną, wody nie ubywa, a problem mam od początku zakupu auta a przejechałem już kilka tys. km.
Wentylator na drugim biegu załącza się gdy mam już około 95-98 na zegarach.
Czy takie działanie jest dopuszczalne ? Temp. 110 jest jeszcze do wytrzymania czy oznacza to już ostre przegrzanie?
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?? Przeczytałem już chyba wszystkie tematy o chłodzeniu i żeby ktoś rozwiązał coś takiego nie trafiłem.
2.4 grzeje się. Czy 105-110 to już zabójstwo?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: 2.4 grzeje się. Czy 105-110 to już zabójstwo?
Opierasz się na rzeczywistym pomiarze termometrem, czy tylko na tym co pokazują zegary ?
Mógłbym podejrzewać, że mierzysz temperaturę termometrem bo d…login to view the rest of this post
Mógłbym podejrzewać, że mierzysz temperaturę termometrem bo d…login to view the rest of this post
This topic has 28 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się