Znaleziono 21 wyników

Return

autor: Miętus89
16 mar 2014, 21:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: [2,4D AAB] ZAPADŁO SIĘ SPRZĘGŁO

wysprzęglik hydrauliczny do wymiany.
04 kwie 2013, 7:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Laptop do diagnostyki samochodowej

do diagnostyki VAGiem to ci wystarczy nawet palmtop z przed 10 czy 15 lat także możesz kupić cokolwiek nawet zabytek, bo vagi chodzą i na Windowsie 95 dokładnie ja u siebie mam to samo laptop jakiś sprzed 10lat firmy w o której w ogóle nie słyszałem wcześniej (YAKUMO) i diagnozowałem nim już t4 200...
10 lut 2014, 17:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 Transporter 2.0 wymiana silnika na seat 2.0 116km

ostatnio padł mi synchronizator w skrzyni odpowiedzialny za 1 i 2 bieg, biedna skrzynia pojeździła tylko 215tys. km na szczęście posiadałem drugą taką samą skrzynie o rok starszą też z 2.0 i też z kodem CRM kiedyś 2 osoby chciały ją kupić odemnie za 800zł ale nie dawałem gwarancji i daltego została ...
09 sty 2014, 0:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.0 Benzyna - Remont czy wymiana?

będzie problem z bagnetem od sprawdzania poziomu oleju bo tutaj po przekładce wyjdzie tak jakby na wprost wentylatorow i ciężko jest go wyjąć (ja swojego już połamałem) także trzeba będzie pokombinować z tym zanim zacznie sie cokolwiek skręcać, odprowadzając go w miejsce z jakąś dostępną przestrzeni...
17 mar 2015, 8:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana skrzyni biegów 2.4D

Przed wymianą koniecznie zobacz tą stronę - http://www.t4-wiki.de/wiki/Getriebekennbuchstabe

pod napisem Zuordnung Motoren - Getriebe jest rubryka AAB - czyli twój silnik 2.4 i w tej rubryce są wszystkie oznaczenia skrzyń którę będą pasować do Twojego silnika.
26 sty 2014, 21:11
Jump to forum
Jump to topic

Poznaj swoje T4 kody wyposażenia na tabliczkach znamionowych

no. w końcu znalazłem wolny czas żeby to zrobić od dawna planowałem żeby powstał temat opisujący dane na naklejkach znamionowych naszych samochodów posiada je każdy z nas (poza tymi których auta były kradzione, bite w miejscach zamieszczania tabliczek albo w jakiś inny sposób modyfikowane numery nad...
05 kwie 2014, 23:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.0 AAC coś blokuje silnik

zczytanie błędów jest możliwe poprzez podpięcie kompa pod OBD 1 ja zazwyczaj biere przesjsciowke pod OBD 2 jak sie podpinam pod kompa po wymianie na 2E jest odczuwalme dopier...enie przy szybkiej piątce jest odczuwalny wzrost poziomu hałasu niż normalnie no ale co bede tłumaczył wszystko zależy jaką...
04 lut 2015, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyba przesuwna z budy do drzwi przesuwnych

zdjąłem ostatnio prawą i na jej miejsce chciałem włożyć lewą i niedarady 1.obramowanie jest całkiem inne 2.gwinty nie wchodzą w otwory bo są całkiem w innych miejscach nie wiem czemu niemcory dali inne ramki przypuszczam że na przewidzieli że ludzie będą trzaskać tymi drzwiami rozsuwanymi i dlatego ...
20 kwie 2016, 21:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przedni zderzak przed liftem

to dziwne coś na zakręcie zderzaka pełni taką funkcje jak absorber w zderzaku poliftowym tak mi sie wydaje ślizgów to ty nie masz z tego co widze na zdj nr 2 i musisz se kupic takie jak na zdj przedostatnim i przed przedostatnim na zdj nr 3 i 4 widać że górne mocowanie ślizgu jest skoszone, powiem w...
21 kwie 2016, 19:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przedni zderzak przed liftem

zamienniki wyginają się na górnych krawędziach takie jakby fale sie robią nie polecam zamienników oryginał to jakość ale ciężko znaleźć w tych czasach ładny oryginał, jak już trafisz to poproś handlarza o zdjęcie z wnętrza zderzaka bo często są jakieś kombinacje, klejenie mocowane blaszki i inne tri...
23 kwie 2016, 0:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?

t4 w benzynie z niemcowni? ...trza brać!

dwolitrowka benzynowa spalanie 11L/100km to jest koszt przejazdu 100km jakies 16,5pln który diesel pobije ten wynik?
02 maja 2016, 7:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: mój drugi transporter

felgi , dawałeś do malowania proszkowego ? to jest normalny kolor srebrny czy jakiś inny na felgach? mam kuzyna blacharza-lakiernika pomalował mi je za 80pln ale piaskowania pewnie po upływie dłuższego czasu będę żałował że tego nie zrobiłem jak zaczną parchy od spodu wychodzić bo druciakiem i papi...
14 mar 2017, 11:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pas do fotela drugiego rzędu - multivan

od 96 do 99. Nie jestem pewien czy czasem prędzej jeszcze nie było takich o które pytasz Dzięki, ja mam rocznik 1995 i pasy na "kijach" niezależnych od koziołków stąd mój zachwyt jak wypatrzyłem toto w sieci. :) Czy same koziołki się czymś różnią od wcześniejszych (poza gwintami do pasów ...
11 cze 2014, 22:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka Transportera na Caravelle

najpierw mocuje sie dolne elementy potem plastikowe ramki do tych klipsow co żeś wstawił i na koniec w te klipsy wsuwa sie podsufitke tylko trzeba te sześć kwadratów ustawić w odpowiednim rozstawie żeby weszły w ramy dachu
12 lis 2017, 20:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Siedzisko + oparcie ??

to nie jest dobra podróbka. To jest bardzo zła podróbka, widać to po otworach od spodu. Chyba szwagry trajzego po pijanemu cieły.