Najpierw oświadczenie dla Adminów: zakładam nowy wątek bo nie znalazłem niczego dedykowanego (są jakieś przyczynkarskie wpisy tu i ówdzie ale głównie dyskusja dotyczy zderzaków poliftowych). <england>
Wczoraj zdemontowałem zderzak przedni i wygląda, że mocno pracował nad nim pomysłowy Dobromir <szok>
Ponieważ w belce poprzecznej gwinty pod śruby są zaspawane, otwory w zderzaku w miejscu tych śrub ze 2 razy większe od łba potencjalnej śruby i brak ślizgaczy, najpierw zbieram wiedze co tam było firmowo. W Sieci wykryłem nowe zderzaki za ździebko ponad 100 zł. wiec kusi mnie żeby dać sobie spokój ze spawaniem oraz malowanie starego i takowy nowy kupić. Niestety mam tylko ich fotki "ęfas". :(
Stan obecny - na fotkach + trzy fotki z sieci (zderzak + dwa ślizgacze)
Pytane podstawowe: czy te nowe zderzaki są coś warte?
I trzy pytania pomocnicze
1. jak współpracuje ślizgacz ze zderzakiem
2. od czego są ślizgacze z blaszką i bez blaszki
2. do czego służy dziwne "coś" przykręcone tuż przed zakrętem zderzaka na boki
Przedni zderzak przed liftem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Przedni zderzak przed liftem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Re: Przedni zderzak przed liftem
to dziwne coś na zakręcie zderzaka pełni taką funkcje jak absorber w zderzaku poliftowym tak mi sie wydaje
ślizgów to ty nie masz z tego co widze na …login to view the rest of this post
ślizgów to ty nie masz z tego co widze na …login to view the rest of this post
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się