Znaleziono 160 wyników
- 26 lis 2015, 11:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 silniki Diesla
2.4d przejeździłem połowę europy... Bałkany, chorwacja, grecja, włochy, skandynawia, rosja, ukraina, litwa, itp... Prędkość przelotowa, wygodna to 100-110km, przy 130 wył już jak zarzynane prosie i moc się kończyła, wyprzedzanie to generalnie redukcja biegu i butowanie, spalanie realne to 8,5 litra....
- 04 mar 2016, 16:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [AAB] górny wąż chłodnicy
H jest do samochodów z dodatkową pompką wody.
E jak wyżej plus klimatyzacja.
E jak wyżej plus klimatyzacja.
- 25 mar 2016, 8:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d
Wtedy mocno ciepła jest górna rura nagrzewnicy i góra chłodnicy ale daje się ich dotknąć gorąca ma być i góra i dół Bywa że strzałka paliwa przesunie się o milimetr w dół na kilku kilometrach (co jest zrozumiałe) ale bywa i tak, że po kilku następnych kilometrach wróci o ten milimetr w górę czego j...
- 08 kwie 2016, 19:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [AAB] górny wąż chłodnicy
Boczny króciec ma iść na głowicę
- 24 cze 2016, 7:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: AAB urwane dwie śruby głowicy
dospawać przekładnie prosrtopadle i wykręcić śruby . Co za problem kiedy śruba wystaje ?
- 24 cze 2016, 22:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: AAB urwane dwie śruby głowicy
Jak nie da raqdy odkrecić szpilek to rozwiercanie szpilka nadwymiarowa, pozatym czyszczenie bloku i liniał lub nawet poziomica do sprawdzenie czy nie jest sfalowana.
Ale myślę, że piszemy tu czarny scenariusz. Płynu auto nie bralo więc pooooowinno być dobrze
Powodzenia Piotrze
Ale myślę, że piszemy tu czarny scenariusz. Płynu auto nie bralo więc pooooowinno być dobrze
Powodzenia Piotrze
- 12 wrz 2016, 18:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,4D OBROTY SILNIKA NA KLIMIE
Chciałem zrobić fotki ale mam słaby aparat w telefonie więc opisze; patrząc od dołu na uchwycie który trzyma linkę gazu jest przymocowana ''gruszka ''jak kolega wyżej napisał jest to siłownik podciśnieniowy z niego wychodzi wężyk który idzie jak również napisano do elektrozaworu pod aku zaraz obok f...
- 23 gru 2017, 14:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zapowietrzanie się układu paliwowego
Wymień pływak Jaki jest wpływ pływaka na powstawanie bąbelków? W pływaku który wchodzi do zbiornika jest smok jak zwał tak zwał który pęka. W którym miejscu nie wiem nie wnikałem wymieniłem pływak cały kompletny bez zagłębiania wiedzy w niego i problem znikł. Dlatego też napisałem wymień pływak bo ...
- 05 kwie 2018, 11:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4D Olej dwusuwowy wlany do czterosuwowego
Myślę że nie chodzi o olej dodawany do paliwa ale o olej silnikowy. Wielu producentów rozgranicza oleje np 10w40 na 2t i 4t w olejach motocyklowych. Są różnice w zawartości estrów ale nie wiem jaki może być tego wpływ na silnik diesla.
- 26 kwie 2018, 19:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wymiana uszczelki pod miską olejową 2,4d 96
Na szrocie, z innych uszkodzonych VW / Audi. O ile pamiętam to podkładka zespolona jest z takim użebrowaniem - zabezpieczeniem przed samoodkręcaniem.
- 02 kwie 2019, 22:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: filtr paliwa ON
Sens jest taki, że jak się spuści wodę, to wody w filtrze nie będzie.
Poza tym spuszczenie wody trwa 10 razy krócej niż wymiana filtra.
Poza tym spuszczenie wody trwa 10 razy krócej niż wymiana filtra.
- 31 lip 2019, 6:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 2.4 AAB Pompa wtryskowa dawka paliwa ??
Rozwiązanie jest fabryczne, ma na celu zniwelowanie obciążenia działaniem sprężarki klimy.
- 22 paź 2020, 7:32
- Jump to forum
- Jump to topic
- 01 lut 2016, 12:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oświetlenie stopnia - gdzie się wpiąć ?
Spróbuj przeczyścić styki w samej lampce, jest tam mały wyłącznik tej lampki, który potrafi zaśniedzieś
- 01 lut 2016, 12:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [<'96] numer katalogowy przełącznika przedniej dmuchawy
Przelacznik od dmuchawy sprzedaje gisc po 15 zl w firmie modul w czestochowie na necie mozna znalezc dane do niego ja kupilem i smiga ze hej
- 14 lut 2016, 13:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przekaźniki świateł
Dokładnie. Tuż obok, na podstawie kolumny kierownicy masz rozgałęźnik masowy, z powodzeniem możesz go wykorzystać.
- 11 kwie 2016, 20:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: żaluzja - do czego numerki na łopatkach
Rozbierałem kiedyś żaluzje i poskładałem je dobierając łopatki losowo. Działają jak należy.
- 11 kwie 2016, 21:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: żaluzja - do czego numerki na łopatkach
Panowie, niby nie elektryka, ale że przynależy do wentylatora to pytam tutaj. Chce dokładnie wymyć żaluzje i wolałbym je rozebrać na elementy pierwsze. No i dopatrzyłem się na łopatkach jednocyfrowych numerków. Czy ktoś wie do czego one służą? P.S. U mnie łopatki są poskładane bez zachowania kolejn...
- 19 maja 2016, 12:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: dodatkowa pompa wody
Miejsce z którego jest brany plus na pompkę jest różny w zależności od rocznika, wszystkie schematy tutaj są: http://www.t4-wiki.de/wiki/Pumpe_V51_(K ... _Anschluss
Stały plus kl.30 idzie na 1 pin V51 na schematach
Stały plus kl.30 idzie na 1 pin V51 na schematach
- 04 lip 2016, 5:19
- Jump to forum
- Jump to topic
- 05 sie 2016, 11:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: MFA, termometr i czujnik temp zewnetrznej.
Do zderzaka. Ma cztery rozporowe elementy, które utrzymują go w zderzaku.
- 28 sie 2016, 17:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż tempomatu/mfa/fiz do AUF 102 KM
Mam na odcinku 50km spalanie na MFA2 średnie 99,9. W trybie serwisowym chwilowe chodzi od 93 do 99. Jaki jeszcze mógłbym sprawdzić pin? Bo myślę, że w tym problem. Licznik podobno też z silnika AAF tylko nie wiem jakiego rocznika.
- 19 lis 2016, 10:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zegary brak prądu-jaki powód?
Obstawiam że podświetlenie ma pociagniętą masę na osobnej ścieżce. Sprawdź czy masz masę na niedziałającym elemencie do którego najłatwiej się dostać. Najpierw miernikiem, potem możesz kabelkiem zawrzeć do masy
- 15 gru 2016, 17:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy
Na przedniej śrubie fotela przy podstawie jest blokada, odkręcasz śrubkę I ją wywalasz.
- 07 sty 2017, 21:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Instrukcja obslugi tylnej strony skrzynki elektrycznej
Obróć skrzynkę o 180 stopni w poziomie.
- 07 sty 2017, 21:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Instrukcja obslugi tylnej strony skrzynki elektrycznej
Góra skrzynki do siebie, spokojnie da się odchylić
- 30 sty 2017, 1:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: amatorski amperomierz cęgowy do Teczki
Model VC-521 jest na ALL po 259+transport. Posiadam dużo produktów Voltcraft i porównywalnie są jak np. Parkside z Lidl ... na użytek domowy spokojnie dają radę. Z Unit-em mam średnie doświadczenia, ale to z multimetrami ... bardzo oszukiwały, ale ja za dużo wymagałem od miernika za 300zł. Unit UT-2...
- 27 wrz 2017, 21:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nie Działają elektryczne lusterka
Silnik jest jeden a to drugie to sprzeglo elektromagnetycze.
Jesli nie ma na nim pradu to lusterko chodzi prawo-lewo (dolna zebatka)
Jesli jest prad,chodzi gora-dol (gorna zebatka)
Jesli nie ma na nim pradu to lusterko chodzi prawo-lewo (dolna zebatka)
Jesli jest prad,chodzi gora-dol (gorna zebatka)