Znaleziono 160 wyników

Return

autor: tbm
26 lis 2015, 11:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 silniki Diesla

2.4d przejeździłem połowę europy... Bałkany, chorwacja, grecja, włochy, skandynawia, rosja, ukraina, litwa, itp... Prędkość przelotowa, wygodna to 100-110km, przy 130 wył już jak zarzynane prosie i moc się kończyła, wyprzedzanie to generalnie redukcja biegu i butowanie, spalanie realne to 8,5 litra....
autor: slimak
04 mar 2016, 16:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: [AAB] górny wąż chłodnicy

H jest do samochodów z dodatkową pompką wody.
E jak wyżej plus klimatyzacja.
autor: Kenobi
25 mar 2016, 8:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaka temperatura na rozgrzanym silniku T4 2,4d

Wtedy mocno ciepła jest górna rura nagrzewnicy i góra chłodnicy ale daje się ich dotknąć gorąca ma być i góra i dół Bywa że strzałka paliwa przesunie się o milimetr w dół na kilku kilometrach (co jest zrozumiałe) ale bywa i tak, że po kilku następnych kilometrach wróci o ten milimetr w górę czego j...
autor: Probe041
08 kwie 2016, 19:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: [AAB] górny wąż chłodnicy

Boczny króciec ma iść na głowicę
autor: SANCZO
24 cze 2016, 7:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: AAB urwane dwie śruby głowicy

dospawać przekładnie prosrtopadle i wykręcić śruby . Co za problem kiedy śruba wystaje ?
autor: Victus
24 cze 2016, 22:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: AAB urwane dwie śruby głowicy

Jak nie da raqdy odkrecić szpilek to rozwiercanie szpilka nadwymiarowa, pozatym czyszczenie bloku i liniał lub nawet poziomica do sprawdzenie czy nie jest sfalowana.
Ale myślę, że piszemy tu czarny scenariusz. Płynu auto nie bralo więc pooooowinno być dobrze
Powodzenia Piotrze
autor: mjanusz69
12 wrz 2016, 18:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2,4D OBROTY SILNIKA NA KLIMIE

Chciałem zrobić fotki ale mam słaby aparat w telefonie więc opisze; patrząc od dołu na uchwycie który trzyma linkę gazu jest przymocowana ''gruszka ''jak kolega wyżej napisał jest to siłownik podciśnieniowy z niego wychodzi wężyk który idzie jak również napisano do elektrozaworu pod aku zaraz obok f...
autor: virus
23 gru 2017, 14:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: zapowietrzanie się układu paliwowego

Wymień pływak Jaki jest wpływ pływaka na powstawanie bąbelków? W pływaku który wchodzi do zbiornika jest smok jak zwał tak zwał który pęka. W którym miejscu nie wiem nie wnikałem wymieniłem pływak cały kompletny bez zagłębiania wiedzy w niego i problem znikł. Dlatego też napisałem wymień pływak bo ...
autor: garbaty
05 kwie 2018, 11:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4D Olej dwusuwowy wlany do czterosuwowego

Myślę że nie chodzi o olej dodawany do paliwa ale o olej silnikowy. Wielu producentów rozgranicza oleje np 10w40 na 2t i 4t w olejach motocyklowych. Są różnice w zawartości estrów ale nie wiem jaki może być tego wpływ na silnik diesla.
autor: MAZZY137
26 kwie 2018, 19:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana uszczelki pod miską olejową 2,4d 96

Na szrocie, z innych uszkodzonych VW / Audi. O ile pamiętam to podkładka zespolona jest z takim użebrowaniem - zabezpieczeniem przed samoodkręcaniem.
autor: SP9RTN
02 kwie 2019, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: filtr paliwa ON

Sens jest taki, że jak się spuści wodę, to wody w filtrze nie będzie.
Poza tym spuszczenie wody trwa 10 razy krócej niż wymiana filtra.
autor: Kenobi
31 lip 2019, 6:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.4 AAB Pompa wtryskowa dawka paliwa ??

Rozwiązanie jest fabryczne, ma na celu zniwelowanie obciążenia działaniem sprężarki klimy.
autor: Victus
01 lut 2016, 12:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oświetlenie stopnia - gdzie się wpiąć ?

Spróbuj przeczyścić styki w samej lampce, jest tam mały wyłącznik tej lampki, który potrafi zaśniedzieś
autor: mario78
01 lut 2016, 12:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: [<'96] numer katalogowy przełącznika przedniej dmuchawy

Przelacznik od dmuchawy sprzedaje gisc po 15 zl w firmie modul w czestochowie na necie mozna znalezc dane do niego ja kupilem i smiga ze hej
14 lut 2016, 13:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przekaźniki świateł

Dokładnie. Tuż obok, na podstawie kolumny kierownicy masz rozgałęźnik masowy, z powodzeniem możesz go wykorzystać.
11 kwie 2016, 20:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: żaluzja - do czego numerki na łopatkach

Rozbierałem kiedyś żaluzje i poskładałem je dobierając łopatki losowo. Działają jak należy.
autor: Frodo
11 kwie 2016, 21:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: żaluzja - do czego numerki na łopatkach

Panowie, niby nie elektryka, ale że przynależy do wentylatora to pytam tutaj. Chce dokładnie wymyć żaluzje i wolałbym je rozebrać na elementy pierwsze. No i dopatrzyłem się na łopatkach jednocyfrowych numerków. Czy ktoś wie do czego one służą? P.S. U mnie łopatki są poskładane bez zachowania kolejn...
19 maja 2016, 12:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: dodatkowa pompa wody

Miejsce z którego jest brany plus na pompkę jest różny w zależności od rocznika, wszystkie schematy tutaj są: http://www.t4-wiki.de/wiki/Pumpe_V51_(K ... _Anschluss

Stały plus kl.30 idzie na 1 pin V51 na schematach
autor: grzesiex
04 lip 2016, 5:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tylne lampy

Widzisz numeracje na lampie?
Tu masz ściąge:
http://t4-wiki.de/wiki/Klemmenbezeichnung
05 sie 2016, 11:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: MFA, termometr i czujnik temp zewnetrznej.

Do zderzaka. Ma cztery rozporowe elementy, które utrzymują go w zderzaku.
autor: gola77
28 sie 2016, 17:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż tempomatu/mfa/fiz do AUF 102 KM

Mam na odcinku 50km spalanie na MFA2 średnie 99,9. W trybie serwisowym chwilowe chodzi od 93 do 99. Jaki jeszcze mógłbym sprawdzić pin? Bo myślę, że w tym problem. Licznik podobno też z silnika AAF tylko nie wiem jakiego rocznika.
autor: garbaty
19 lis 2016, 10:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: zegary brak prądu-jaki powód?

Obstawiam że podświetlenie ma pociagniętą masę na osobnej ścieżce. Sprawdź czy masz masę na niedziałającym elemencie do którego najłatwiej się dostać. Najpierw miernikiem, potem możesz kabelkiem zawrzeć do masy
15 gru 2016, 17:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy

Na przedniej śrubie fotela przy podstawie jest blokada, odkręcasz śrubkę I ją wywalasz.
07 sty 2017, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Instrukcja obslugi tylnej strony skrzynki elektrycznej

Obróć skrzynkę o 180 stopni w poziomie.
07 sty 2017, 21:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Instrukcja obslugi tylnej strony skrzynki elektrycznej

Góra skrzynki do siebie, spokojnie da się odchylić
autor: Piotr_CT
30 sty 2017, 1:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: amatorski amperomierz cęgowy do Teczki

Model VC-521 jest na ALL po 259+transport. Posiadam dużo produktów Voltcraft i porównywalnie są jak np. Parkside z Lidl ... na użytek domowy spokojnie dają radę. Z Unit-em mam średnie doświadczenia, ale to z multimetrami ... bardzo oszukiwały, ale ja za dużo wymagałem od miernika za 300zł. Unit UT-2...
autor: kurol
27 wrz 2017, 21:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Nie Działają elektryczne lusterka

Silnik jest jeden a to drugie to sprzeglo elektromagnetycze.
Jesli nie ma na nim pradu to lusterko chodzi prawo-lewo (dolna zebatka)
Jesli jest prad,chodzi gora-dol (gorna zebatka)