Znaleziono 160 wyników

Return

autor: Kenobi
16 gru 2017, 23:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z kierunkowskazem

Syf na stykach manetki robi zwarcie lub impulsowy przepływ prądu. Standard. Rozebrać wyczyścić, przesmarować i zapomnieć. Miałem do czynienia z egzemplarzami w których nawet dymiło z manetek przy każdym włączeniu kierunku z powodu kurzu i brudu tam nazbieranego.
autor: maxtz
15 sty 2018, 11:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy

Jeżeli jest tam faktycznie jakieś przetłoczenie (ja tam jeszcze nie zaglądałem) w które te kabelki się zmieszczę to powinno być OK.
autor: slimak
19 sty 2018, 9:08
Jump to forum
Jump to topic

Są nakładki podwyższające podstawę akumulatora zwane adapterem stopki. Trzecie zdjęcie na zalinkowanej stronie.

https://jakdobrzekupic.pl/jaki-akumulat ... owy-kupic/
autor: niebieski-n2
19 sty 2018, 16:10
Jump to forum
Jump to topic

Znajdziesz tam z pewnością wyprowadzony wolny przewód, zakończony pinem w plastikowej obudowie.
U mnie przynajmniej był.
Pozostało dobrać drugą część obudowy i osadzić w niej pin (przeciwny), którym zakończony winien być przewód sterowania cewką przekaźnika.
autor: garbaty
08 sty 2018, 10:47
Jump to forum
Jump to topic

Przy zwartych cellach napięcie na aku też może być 10V a pobór prądu "ile dasz tyle wezmę". Nie ukrywam że też by mi się taka opcja już przydała bo dzień przed wyjazdem na urlop aku główne zdechło. (jeszcze nie doszedłem do tego co sączy prąd, wiem że coś na przedostatnim bezpieczniku). Co...
autor: bigos1966
13 lut 2018, 22:46
Jump to forum
Jump to topic

Adampio ten moduł rozłącza dopiero przy około 5V.
19 kwie 2018, 17:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dobór pinów do kostek

Ja korzystam z tego sklepu http://wtyczkolandia.pl/clientcatalogue ... 2----.aspx . Nie ma i tak dużo rodzai konektorów do T4 . Zwróć tylko uwagą na przekrój przewodu jaki potrzebujesz.
autor: rafflex
11 lis 2018, 16:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: swiatla LED do jazdy dziennej

Zamocowałem je celowo równolegle do osi pojazdu, tak by świeciły na wprost. Gdyby zamocować je prostopadle do zderzaka, który w tym miejscu jest lekko wygięty, to pewnie coś na boki by świeciło.
autor: Łukasz12502
19 kwie 2019, 18:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 rozmieszczenie przekaźników.

https://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f ... +19#p79256
94 - przekaźnik pneumatycznej regulacji obrotów biegu jałowego
autor: MAZZY137
14 lip 2019, 13:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: [przedlift] czujnik predkości na liczniku?

To standardowy czujnik z VW - były chyba 3 typy: 2-pinowy do około 83/5 roku, potem 3-pinowy do +/- 90' i taki jak Tym masz czyli nowszy stosowany w Passatach B4 min. Steruje on również funkcją GALA w radiu. Stosowane tylko w autach na linkę prędkościomierza, ale z rozbudowaną elektroniką.
15 lip 2019, 18:01
Jump to forum
Jump to topic

W liczniku (zaraz podzaczepem) masz kółko z nacięciem, które się obraca i daje sygnał do czujnika. Mocno upraszczając opis: to działa jak koronka i czujnik od ABS.
15 lip 2019, 21:34
Jump to forum
Jump to topic

Tak, dokładnie. Dla tego potrzebny sygnał weź z tego właśnie czujnika.
22 mar 2020, 11:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Włącznik świateł zmiana ze starego typu na nowy

Nie podpowiadam już na PW. Wszystko co piszemy na forum, powinno być wiedzą dla wszystkich. Takimi pytaniami nie zaśmieca się forum. Nie ma ludzi co wiedzą wszystko. Ja też mogę się pomylić, ale są inni na forum którzy to szybko skorygują. Te wtyczki pasują tylko w jedno gniazdo nie inaczej. W tych ...
autor: kurol
05 gru 2015, 12:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: Webasto - co to za typ? Jak użyć?

http://butlertechnik.com/download/Ay/We ... enance.pdf
Jesli masz podswietlenie zielone bedzie grzal 30 min,jesli czerwone 60 min,koloru podswietlenia sie nie zmienia,sa to rozne zegary
autor: Victus
12 lut 2016, 20:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż filtra przeciwpyłkowego

witam.Mam 2 pytania,1) czy wersje z 98 roku multivan ma jeden ,czy dwa te filtry przeciwpyłkowe?Z tego co wyczytałem to z climatronikiem mają jeden z przodu pod maska?2)czy te filtry są rózne ,czy obojętnie jaki kupię do tego modelu?Muszę go wymienić,a nie chce kupić złego,za info dziekuję i pozdra...
autor: Probe041
05 kwie 2016, 20:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: DOKLADAMY KLIME NA TYL DO T4

Wszystko co za prawym tylnym kołem z przewodami, zaworem rozprężnym, wiązką elektryczną i tunelem do podsufitki. Jak bardzo chcesz to mogę zdjęcie zrobić. Jak masz zwykły nawiew to trzeba też szybę zmienić na taką bez kratki.
autor: Kenobi
05 kwie 2016, 20:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: DOKLADAMY KLIME NA TYL DO T4

proszę
IMG_0509.jpg
IMG_0510.jpg
autor: Probe041
06 kwie 2016, 1:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montujemy klimatyzację do T4 2.4/1.9D

W krótkim przodzie chłodnicę przykręcasz do 4 mocowań z przodu chłodnicy wody na wkręty. Są otwory. Węże wychodzą patrząc od przodu auta po stronie pasażera w połowie jej wysokości.
autor: hoopsii
12 gru 2016, 23:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż suchego webasto??

24v webasto bedzie dużo więcej prądu zużywało na przetwornicy. Mam u siebie wpiety wąż od ciepłego tak jak jest na zdjęciu. W nagrzewnicę. Kolega jeszcze jeden też identycznie. Wlot dałem z lewej strony kanapy. Kilka cm od lewego boczku. Otwornicą na wylot. Przeglądałem oryginalne instrukcje montażu...
autor: notri
03 lut 2017, 16:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: [klima]nowy panel w starej desce?

może być wewnętrzny stelaż deski inny. Między deskami z przed 99 a po 99 mocowania były inne mimo że same deski są identyczne
19 cze 2017, 4:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Webasto bw50

U mnie dziala ten interfejs
https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-k ... -piny.html
Do diagnozy sluzy program thermo test do znalezienia w sieci.
Ale nie wiem ktora wersja dziala pod win 10.
autor: pelek37
02 sty 2017, 10:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberspacher D3LC zablokowane?

Witam, zamontowałem piec ale nic z tego, nie ruszył, panowie kostka na zdjęciu służy do diagnostyki mojego pieca, rozumiem że kupując zegar modułowy ,to właśnie przez tą kostkę powinienem się połączyć ze sterownikiem, fachowiec u którego byłem kiedy mu ją pokazałem powiedział że to nie do diagnozy i...
autor: kuba_mysluk
06 gru 2017, 12:21
Jump to forum
Jump to topic

Kupiłem podstawe pod aku, to przypasuje tam 3500ST i zrobie foto jak sie miesci.

Ciagle sie zastanawiam gdzie wsadzic to webasto...
09 gru 2017, 23:27
Jump to forum
Jump to topic

W krotkim chyba tam piec nie wejdzie.
Dmucha przez zalozona rure aluminiowa elastyczna,cos jak spiro do piecykow lazienkowych.
Nie mam maskownicy dolnej do wyrka wiec dmucha gdzie sobie rure wywine :)
autor: ozyrys486
24 gru 2018, 21:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Elektryczna grzałka cieczy chłodzącej

ja mam gniazdo zasilające w zderzaku i fajnie pasuje

gniazdo 230 v mam przepuszczone przez otwór konstrukcyjny w ścianie grodziowej
autor: zychu88
13 sty 2019, 15:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: wymiana żarówki podświetlania panelu "grzej-went"

Adampio szukając ( ja mam pokrętła ) dla siebie znalazłem coś takiego . Jest wersja i na suwaki

http://212.85.121.144/volkswagen-transp ... 4,320.html