Znaleziono 160 wyników

Return

autor: maxtz
10 kwie 2020, 18:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy

Zrobione jet to dokładnie tak jak Adampio wyżej opisał - rozwiązane podpatrzone w internetach. Użyłem do tego twardej rury grubościennej roztoczonej w środku na wymiar kuli haka do zablokowania kuli użyłem twardego pręta 12mm z jakiegoś siłownika. Sam byłem ciekaw tego rozwiązania ale po złożeniu te...
autor: mjanusz69
18 kwie 2020, 20:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Caravell mój samochodzik

Całe to co piszesz to adaptacja z Fiata CC jest to oryginał gniazd przekażników i bezpieczników wraz z przykrywką , nic nie rzeżbione

tu masz zdjęcie http://cento.p2a.pl/viewtopic.php?id=27083
26 kwie 2020, 21:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy

Rurę roztaczałem u siebie, mam małą tokareczkę - samoróbkę ;) Dzielone klocki są wykonane z kawałka 25mm płyty poliamidu kupionej na allegro, którą to pociąłem na wymiar na pile do drewna ;) Duży otwór wiercony frezem do drewna 25mm klocki przecięte na pół zwykłym brzeszczotem a wszelkie załamania w...
autor: stormy
12 kwie 2016, 13:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż głośników w drzwiach.

A przeczytałeś mój post? Bo tam o tym było. Już z się z desktopa doczytałem, na telefonie mi jakoś umknęło <england> Jeżeli chodzi o technikę osadzania to ja to robię tak: Warstwy w kolejności: nitonakrętka 3-4 podkładki, posmarowane olejem lub smarem nakrętka (najlepiej wysoka) śruba (tak jak pisa...
autor: stormy
26 kwie 2016, 21:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż głośników w drzwiach.

Wyszło, rzeczywiście tylko na początku idzie ciężko, ale niestety niecentrycznie (oś gwintu nie pokrywa się z osią kołnierza). Może to efekt trzymania kombinerkami ale nie miałem pod ręką wiertła 9mm Będę testował dalej ale mam pytanie co dają aż 3-4 podkładki? No niestety, czasami wychodzi trochę ...
autor: chmielik
31 maja 2016, 18:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Głosniki multivan.

MA obcinać dzwięki ..jeżeli jest to co myślę ale przy takim głośniku to żadna różnica
autor: chmielik
02 wrz 2016, 9:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Gdzie zamontować antenę od CB

Kabel idzie pod tapicerką na słupku obok kierowcy.
Potem górą pomiędzy podsufitką a tapicerką.
Wychodzi na górze tapicerki koło klapy i tam też mocowany jest uchwyt.
Nie zapomnij sobie zostawić lekkiego zapasu kabla aby klapa mogła sie swobodnie otwierać i zamykać
autor: garbaty
21 lut 2017, 20:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie głośniki i jak je zamontować

moje w podszybiu w caravelli też tak miały. zmieniłem na JBL cs-742. w drzwi spróbuj kenwood kfc-e175, nie mają dużej mocy, są płytkie, wejdą bez przeróbek i powinny jako tako bez wzmaka dmuchnąć.
autor: garbaty
21 mar 2017, 14:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie głośniki i jak je zamontować

Jak największe jakie wejdą, bez tweetera nie zagra, będzie tylko dudniło i wokal jak z kibla. Szerokopasmowe mają pewnie gwizdek na środku (współosiowe). Jak nie masz nic w podszybiu to zobacz helix Blue współosiowe, też mają 13cm. Po założeniu jbl w podszybie stwierdzam że te w drzwiach są kompletn...
autor: Tomek40
05 wrz 2016, 17:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: [T4 ALL]Dokładamy tempomat do starszych T4ek

Probe, jeśli od 30 km/h to jest OK. We wielu autach jest od 50 - 60 km/h. Przynajmniej ja tak miałem. Adampio - fotki poniżej. http://www.poland4.com/busforum/te_n001.jpg http://www.poland4.com/busforum/te_n002.jpg http://www.poland4.com/busforum/te_n006.jpg Sorry za jakość ale może coś tam widać. P...
autor: lukasz 1983
07 lut 2017, 21:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czarne słupki boczne

Tak mogl miec orginalnie. Dopiero co czerwony 95rok orginal po dzwonie posluzyl za dawce do stwozenia multka. Oprocz pierwszego i ostatniego slupka wszystko w czarnej matowej folji, gora maski rowniez.Mial tez ciemno siwe doly do okola
autor: Tomek40
05 cze 2013, 20:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: [T4 ALL]Dokładamy tempomat do starszych T4ek

Hej Mam pytanie do Kamil_K : właśnie zamówiłem cały komplet wraz z manetką z Opla Omegi. Czy możesz mi powiedzieć skąd brać sygnał prędkości ? Z jakiego miejsca : czy z ABS -u czy innego miejsca ? Do jakiego pinu podlączamy ten sygnał ? Pytanie 2 : Piszesz : "B - musi być prąd jak naciskasz I&q...
autor: slawek
09 paź 2019, 12:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: kanapa modyfikacja

Ja mam w swoim i możesz zobaczyć osobiście.
autor: vw_man
02 sie 2015, 20:28
Jump to forum
Jump to topic

Nowy "namiot" do dachu podnoszonego, koszt, wykonawca?

Byc moze bede musial dorobic nowy namiot czy jak to zwal do podnoszonego dachu, ktos moze polecic kogos kto moglby to zrobic?
Jaki koszt?
autor: hoopsii
26 lis 2016, 17:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kanapa-Spanie-Dramat!

Ja śpię głową do przodu. Dwa powody. Jeden to mam półke dodatkowa nad materacem. Dwa to więcej miejsca jest śpiąc głową do przodu. Na nogi moze być mniej a z tyłu się zwęża. Ja pod prześcieradło rozkładam dodatkową gąbkę obszytą materiałem na tą część łóżka którą robi się z kanapy.
autor: cebek
26 lis 2016, 18:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kanapa-Spanie-Dramat!

Ja się układam w zależności od temperatury zewnętrznej. Jak jest ciepło to głową do klapy. Zawsze można ją uchylić i wtedy jest chłodniej. Jak jest zimno to odwrotnie. :P
autor: hoopsii
08 sty 2018, 12:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Multivan - dodatkowa szafka wewnątrz.

Ja już robię trzecie podejście. Za każdym razem mi coś nie pasowało. Jest dość dużo mierzenia, przykładania, doszlifowywania i doginania. Dodatkowo ja trochę podoginałem inaczej uszy które trzmały pasy i kanapę. Wiec chyba Piotrze ciężko będzie wykonać dla kogoś na odległość. Mało tego kanapa przed ...
09 lip 2021, 5:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rolety zadaszenia

Ja mam, na swych słupkach po dwie nitonakrętki na śruby M8.
autor: niebieski-n2
07 lut 2016, 8:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż blokad Bear Lock we Wrocławiu

Byle kogo nie polecam, na pewno nie opłaca się robić tego samemu pod blokiem, zwłaszcza, że jak sam wiesz, pewne tematy u producenta załatwić może tylko taki gość. Ja na przykład mam 6 takich samych kluczy, do dwóch blokad (takie same wkładki w obu - co teoretycznie nie powinno mieć miejsca). Bardzo...
autor: Victus
12 mar 2017, 3:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Autotransmisja - Janki

Adampio pisze:
automatyczno-skrzyniowe w Nadarzynie:
http://www.ediparts.pl
przy czym lepsze wrażenie robi strona www tego pierwszego.
Ediparts,
jeden z pracowników odszedł i założył konkurencyjną firmę auto precyzja
autor: niebieski-n2
05 paź 2018, 16:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Regeneracja maglownicy.

Masz pewnie maglownicę ze srebrną naklejką, wymień na taką z niebieską (albo z żółtą) i będzie lżej.
W Twoim przypadku nie o potrzebę regeneracji chodzi, a o typ maglownicy raczej.
autor: peters
05 paź 2018, 18:54
Jump to forum
Jump to topic

Naklejka, zrobiona z blaszki aluminiowej jest zamocowana na 2 nitach tak posrodku patrzac z "tylu" na maglownice. Potwierdzam ze maglownice po lifcie sie lzej kreca. Ten kto przerobi stara maglownice na nowa aby sie lekko krecilo dostanie ode mnie nagrode Nobla. Zaklady nie chca tego zrobi...
autor: Viking
08 paź 2018, 13:11
Jump to forum
Jump to topic

Ja prowadzę od jakiegoś czasu nieśpieszne rozmowy z Regen-Auto z Wesołej http://www.regeneracjamaglownicwesola.pl Na razie mi wyplukali uklad. Poprawila się zasadniczo plynność wspomagania i plyn jest po 5kkm nadal czysty. Moja maglownica na biegu jałowym ma male opoźnienie, coś jak turbo. Jak sie ...
autor: Wendrowycz
15 mar 2019, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż klimatyzacji w aucie bez - gdzie zrobić?

Też mam klime i wszystko zależy od tego czego oczekujesz od auta (mając na uwadze jego ograniczenia np 1.9 pod wieczkiem ), ja turlam się 70 i mi starcza. Ale prawdą jest ze do klimy najlepiej 2.5 litra i nie ma problemu czy klima chodzi czy nie