Kanapa-Spanie-Dramat!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Paweł
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: t4 Mulivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Kanapa-Spanie-Dramat!
Witam ma ktoś jakiś sprawdzony patent na spanie-pokrycie kanapy itp.,Przy rozłożonym łóżku Góry i Doliny,Po tygodniowej trasie kręgosłup na śmietnik!
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Kanapa-Spanie-Dramat!
Nie,nie,nie..... na każdy dzień kobietę i dwie flaszki.działa, mnie nic nie boli i jest mi wszystko jedno jak śpię. <38>
-
Paweł
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: t4 Mulivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Dzięki Wielkie,Ale widać że Panowie to raczej sami nocują w samochodzie bo nie wiedzą co znaczy narzekająca kobieta:))))
A tak na poważnie?
A tak na poważnie?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
musisz sobie uszyć/wykonać trzyczęściowy składany dodatkowy materac
wozisz go złożonego z tyłu na półce, jak rozkładasz kanapę to rozkładasz po całości. materac
czemu wykonać samemu ? aby ci grubość itp pasowała pod upodobania, pomijając wymiary
czegoś gotowego nie znajdziesz
wozisz go złożonego z tyłu na półce, jak rozkładasz kanapę to rozkładasz po całości. materac
czemu wykonać samemu ? aby ci grubość itp pasowała pod upodobania, pomijając wymiary
-
radecki
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-Opolska!
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Otóż to, najprostsze rozwiązanie. Ja podkładam gąbkę 5 cm tylko na kanapę, na materac tylni nic i jest spoko. Metoda sprawdzona, a żona zadowolona <cool>Kenobi pisze:musisz sobie uszyć/wykonać trzyczęściowy składany dodatkowy materac
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
Ja zamówiłem materac z gąbki gr. 5 cm obszyty materiałem i góry z dolinami się zniwelowały. Żona zadowolona!
Mnie śpi się na tym materacu bardzo wygodnie, ale po trzeźwemu jeszcze nie próbowałem. <śmiech>
Pozdrawiam
Cezary
Mnie śpi się na tym materacu bardzo wygodnie, ale po trzeźwemu jeszcze nie próbowałem. <śmiech>
Pozdrawiam
Cezary
-
foetus69
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: allstar
- Opis: TRELLWAGEN
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
A ja właśnie wróciłem z objazdu 25 dni po bałkanach, spanko tylko na kanapie plus litr wina i wsio OK
-
thadeusch
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Na poważnie to ja podkładam taki gruby pled z owczej wełny,raz że cieplutko od spodu,dwa jest trochę wygodniej.Krzywizny mi nie przeszkadzają,a z reguły sypiam z kobietą :)
-
grandvoyager1
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Niewygodna kanapa w multivanie.
Witam wszystkich, jestem użytkownikiem Multivana z '96r. 2.4 diesel z klimą, od około roku zacząłem go używać zgodnie z przeznaczeniem , tzn. weekendowe wypady połączone z noclegiem na łonie przyrody. Mam pytanie do użytkowników tego modelu, czy wasze kanapy(łóżko) są też niewygodne do spania? Chodzi mi o to , że po rozłożeniu środkowa część łóżka, która normalnie jest oparciem, znajduje się wyżej od pozostałych części (ok.3-5cm), przy spaniu wzdłuż auta jest to bardzo niewygodne(rano bolą plecki). Można spać w poprzek ale wtedy nogi podkurczone i też szału niema. Próbowałem rozpracować dlaczego tak jest, ale nie wiem, może to wina zawiasu łączącego oparcie z siedziskiem?
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Niewygodna kanapa w multivanie.
Znam 2 rozwiazania tego problemu
1 znieczulic sie przed spaniem troszke <alkohol>
2 zrobic wyzszy materac a twardosc gabki dobrac doswiadczalnie
Stosuje drugi sposob z rzadka wspomagajac sie pierwszym
Spie w teczce 5-6 dni co drugi tydzien od jakis 4 miesiecy i jak do tej pory nic mnie nie boli
1 znieczulic sie przed spaniem troszke <alkohol>
2 zrobic wyzszy materac a twardosc gabki dobrac doswiadczalnie
Stosuje drugi sposob z rzadka wspomagajac sie pierwszym
Spie w teczce 5-6 dni co drugi tydzien od jakis 4 miesiecy i jak do tej pory nic mnie nie boli
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nic nie przeskrobalem
Co drugi tydzien chodze do roboty od 18 do 6 rano
Nie spie na szatni w godzinach pracy z wspotowarzyszami niedoli wachajac odor kilkunastu par przepoconych skarpet,ale sam jak basza w teczce na parkingu przed robota
Pani z ochrony nawet wspomniala kiedys podczas kontroli przy wyjezdzie z zakladu ze super mam jebotko w tecze
Wlasciwie to chyba wole w teczce spac niz w domu
Izka nie kradnie mi koldry,muzyczka gra do ucha,2 uzbrojonych ochroniarzy czuwa nad bezpieczenstwem moim i pascia <victory>
Co drugi tydzien chodze do roboty od 18 do 6 rano
Nie spie na szatni w godzinach pracy z wspotowarzyszami niedoli wachajac odor kilkunastu par przepoconych skarpet,ale sam jak basza w teczce na parkingu przed robota
Pani z ochrony nawet wspomniala kiedys podczas kontroli przy wyjezdzie z zakladu ze super mam jebotko w tecze
Wlasciwie to chyba wole w teczce spac niz w domu
Izka nie kradnie mi koldry,muzyczka gra do ucha,2 uzbrojonych ochroniarzy czuwa nad bezpieczenstwem moim i pascia <victory>
-
grandvoyager1
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
No to się VW nie popisał, trzeba szyć materace i wozić dodatkowy zbędny szpej :( . Mam jeszcze pytanie odnośnie rozkładania łóżka, brakuje u mnie chyba czegoś w fotelu, bo do rozkładania są potrzebne dwie osoby, jedna z przodu auta, druga z tyłu musi odsuwać takie rygielki. Posiada ktoś może zdjęcie tych rygielków , czy tam czasami nie muszą być jakieś cięgna by jedna osoba mogła rozłorzyć kanapę?
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Rygielki sa polaczone oska ze soba ktora idzie przez cala szerokosc lozka
Wystarczy otworzyc jeden a drugi otworzy sie sam
Wystarczy otworzyc jeden a drugi otworzy sie sam
-
grandvoyager1
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
-
Leszek108
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Ja zastosowałem inne rozwiązanie - dmuchany materac chiński dwuosobowy i pompka do niego podłączana do gniazda zapalniczki. jest git.
-
wwerner
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: VW Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ta kanapa w t4 to zastanawiający regres. Szukając swojego wozu marzeń oglądałem Multivana t3. No i - niespodzianka - tam kanapa rozkładała się na płasko, tyle że, co dało się wyczuć, każda część miała trochę inną twardość, co też utrudnia spokojny sen.
My na nasze wyjazdy zamierzamy brać maty samopompujące.
My na nasze wyjazdy zamierzamy brać maty samopompujące.
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multisporter
- Opis: Strażacy płakali jak wyprzedawali.
- podziekowal za post: 24 razy
- Kontakt:
Jak szukałem Multika, to jeden właściciel dokładał do auta dwa pełnoprawne łóżkowe materace 90x200... i sądząc po Waszych wpisach to jednak tak super się nie śpi w Multikach...
2 lata temu spałem w Berlingo II. Po wywaleniu tylnych foteli ustawiłem na 4 skrzynkach po piwie grubą sklejkę, z dwóch części na zawiasie i na to dmuchany welurowy materac 2 osobowy. Żona nie marudziła :-)
Może taki materac jest rozwiązaniem, może cieńszy i na pewno szerszy (do Berlingo 160 cm to max).
2 lata temu spałem w Berlingo II. Po wywaleniu tylnych foteli ustawiłem na 4 skrzynkach po piwie grubą sklejkę, z dwóch części na zawiasie i na to dmuchany welurowy materac 2 osobowy. Żona nie marudziła :-)
Może taki materac jest rozwiązaniem, może cieńszy i na pewno szerszy (do Berlingo 160 cm to max).
-
ciezarek74
- Nowy T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Witam.Mam tez Multvana ale mi sie spi zajefajnie (184 cm wzrostu)kanapa rozkłada mi sie prośćiutko a nie tak jak koledzy opisują ze nierówno między kanapa a oparciem.Moze ja mam jakis inny model,ale nie .
-
Piter
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Westfalia/mixt L/+1
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
hehe, księżniczkom nawet ziarnko grochu pod dwudziestoma warstwami materacy i dwudziestoma warstwami pierzyn przeszkadza :P
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Dotarłem do wątku i po przeczytaniu utwierdzam się tylko, że to co widzę na fotach w sieci się potwierdza. Czyli oryginalna kanapa w Multivanie do komfortowego snu wymaga dodatkowego materaca, gdyż nie tworzy równej powierzchni po rozłożeniu. Stąd też kolejny plus dla Caravelli, gdzie kanapy/fotele składają się na płasko (przynajmniej według fotek) - proszę o opinie posiadaczy. Ja osobiście będę musiał przerobić i przedłużyć całe łóżko na maksymalną długość paki oraz wyposażyć się w materac dopasowany to tego łoża, gdyż potrzebuję około 230-240 cm do komfortowego spania.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
ja mam caravelle i w niej na wyjazdach spałem, są dwa poważne problemy które spowodowały, że przerobiłem ją na multivana
mianowicie, jak stworzysz łóżko w caraveli na kanapach ze złożonymi oparciami, na to dasz jeszcze materac to przestrzeń do sufitu pozwala ledwie usiąść i to w pozycji przygarbionej ( mam 182 cm wzrostu )
druga sprawa to, że po stworzeniu łóżka nie masz praktycznie dostępu do podłogi, właściwie jedyną możliwością jest ze spania wychodzenie od razu na zewnątrz samochodu
jeśli śpisz w samochodzie sporadycznie to da się wytrzymać ale jeśli tak jak ja jedziesz na dwa tygodnie objazdu non stop to robi się to męczące
oprócz tego ja tam na kanapie multivana żadnego materaca nie używam i nie mam takich problemów jak niektórzy tutaj
mianowicie, jak stworzysz łóżko w caraveli na kanapach ze złożonymi oparciami, na to dasz jeszcze materac to przestrzeń do sufitu pozwala ledwie usiąść i to w pozycji przygarbionej ( mam 182 cm wzrostu )
druga sprawa to, że po stworzeniu łóżka nie masz praktycznie dostępu do podłogi, właściwie jedyną możliwością jest ze spania wychodzenie od razu na zewnątrz samochodu
jeśli śpisz w samochodzie sporadycznie to da się wytrzymać ale jeśli tak jak ja jedziesz na dwa tygodnie objazdu non stop to robi się to męczące
oprócz tego ja tam na kanapie multivana żadnego materaca nie używam i nie mam takich problemów jak niektórzy tutaj
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Ja również się na kanapie z multiwana i nie ma problemu aby cos mnie uwierało ...
Księżniczce to i na ziarenku grochu jest niewygodnie.....
Księżniczce to i na ziarenku grochu jest niewygodnie.....
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
No właśnie, po przedłużeniu spania, ja dam radę. Ale nie wiem jak z małżonką... A jak mam zamienić namiot na VW to musi być minimum ten sam poziom wygody...
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: syncro long, króciak
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Wygoda w aucie będzie większa niż w namiocie. No może tylko poza dużymi upałami ale i wtedy da się w aucie wyspać. Szyberdach i rozszczelniona klapa da radę .Jedyne o czym trzeba pomyśleć to system moskitier, bo nie raz komary potrafią zepsuć nockę. Za to jak pada deszcz to już są same plusy auta. Jeśli chodzi o samą wygodę łóżka to też nie ma problemu bo w namiocie trzeba spać na materacu, więc i w aucie można go rozłożyć. :) Ja osobiście nie używam żadnych materaców, jedynie grubszy kocyk, i moja kobieta jakoś specjalnie nie narzeka . :)