Znaleziono 26 wyników

Return

autor: b8tz
12 kwie 2011, 15:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tarcze i klocki hamulcowe

Herman,
Zakup sobie http://allegro.pl/zestaw-do-wyciskania- ... 41085.html i cofnięcie tłoczka zajmuje ci 30 sekund.
21 kwie 2011, 18:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: A może by tak 1.9 TD > 2.5 TDI ACV??

Cyklona pytaj, on przekładał 2.4 na 2.5 z tym że on miał stare zawieszenie (węższe) i wymieniał wszystko razem z sankami. Na moje jeśli masz od 96 w górę to na pewno wahacze, sworznie i amorki masz takie same. Przeguby wewnętrzne i zewnętrzne identyczne, co do półosi nie jestem pewien. Poduszkę siln...
13 kwie 2011, 20:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Osłona gumowa zabieraka

zabierak trójpalczasty i szklanka od strony skrzyni biegów Pierwszy raz słyszę takie określenie Jaki i ile oleju wchodzi do skrzyni biegów ? Oleju nie będziesz musiał dolewać bo i nic ci nie uleci Jest jakiś myk żeby wyciągnąć półoś czy trzeba ściągnąć zwrotnicę ze sworznia ? Jeżeli trzeba to lepie...
26 cze 2011, 11:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: USZCZELKA PO GŁOWICĄ

1. Jakiego producenta uszczelkę montowałeś?
2. Papier (kompozyt) czy metal?
3. Czy zawsze leci w jednym i tym samym miejscu?
02 paź 2011, 23:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 1,9 TD 93r znika płyn chłodniczy...

Uszczelka głowicy 100 Uszczelki pod kolektory 30 nowe oringi pod króćce lub nowe króćce 6/40 Uszczelka pod pokrywę zaworów 50 Simmering pod koło na wałku rozrządu 10 Jeśli auto masz dopiero po zakupie to nowy rozrząd 170 Planowanie głowicy, względnie regeneracja jeśli pęknięta lub wymiana jeśli nien...
17 kwie 2011, 22:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: pompa wtryskowa [1.9td]

Silvestro pisze:
głośniejszy
Początek tłoczenia do ustawienia
Silvestro pisze:
bardziej zamulony
j.w. + dawka ustawiona na standardową. Podkęć troszkę a będzie o niebo lepiej.
08 gru 2011, 21:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4 D nie chce odpalic

1. Pompa na stół 2. są tam 2 śruby zrywalne - są różne szkoły, ja rozwierciłem. 3. Gdy już będziesz miał elektrozawór na wierzchu - sprawdź czy po podaniu na ostro prądu zawór "cyka". Jeśli tak - to niekoniecznie trzeba go wymieniać - winna była jego plastikowo-metalowa obudowa. 4. Do pusz...
15 sty 2012, 20:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: SILNIK i SKRZYNIA BIEGÓW

tomex, tylko że pytasz o ACV a silnik masz przecież AAC!
07 lut 2012, 23:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pękający pasek od alternatora

Sprubuj zmierzyć średnicę koła pasowego - ja mam 3 altki z takim kołem w róznym stopniu zużycia i porównamy. Ale odczytaj z możliwie największą dokładnością suwmiarki....
Nawet jeśli mechanik wymieniał ci pompę - to koło pasowe przekładał ze starej bo nie było go w komplecie z nową.
11 mar 2012, 21:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: skrzynia od diesla bedzie pasowac do 2.5 benzyna

nie ma sensu montować od 2.5 tdi. Rozczytaj najpierw kod skrzyni jaką masz. A Późnej szukaj z podobnymi przełożeniami. Tabelka potrzebna ci jest po to, żeby na przykład nie wcinął ci ktoś skrzyni od DOKI bo będzie za krótka. Generalnie przypasują ci skrzynie z 2.4D, 2.5B, 1.9TD. Nie bierz skrzyni z ...
15 paź 2012, 20:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: 1.9 D czy 1.9TDI?

To silnik AEF wyjęty żywcem z Felicji/Caddy/Polo 1.9D 64KM. Daj fotke pompy wtryskowej - ciekaw jestem czy jest założona LUCASa z felicji czy ktoś przemontował z T4 tą która była w oryginale.
12 cze 2012, 23:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy naprawiac moje T4

wyklepać i będzie dobrze. Jesli masz 4000 zł z PZU - to zrobisz za to całosciowe malowanie. Dobrze wyregulowany 1.9TD jezdzi lepiej niz 2.4.
14 mar 2014, 15:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: Proszę o ocene stanu wały (frezu na klin).

u mnie wał wyglądał podobnie, obrobiłem ręcznie pilnikiem i rok przejeździł. Widzę że kolega Artur niedługo na każdą usterkę będzie proponował wymianę na AFN.
09 paź 2013, 20:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zapytanie o felgi stalowe ze Skody Octavi

O2 szła na 15 również. Tak jak koledzy mówią - odpuść sobie felgi z cienkiej blachy.
14 sty 2014, 0:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrusznik-czy to prawda?

rozruszniki są zamienne. Można montować niezależnie od ilości zębów. Wypraktykowywane.
23 sty 2014, 18:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sposób na światła dzienne w T4

Może i nie nowośc, ale nikt jeszcze nie pokusił się o opisanie tego na forum. Byc może ktoś skorzysta, jeśli tylko kolega się zdecyduje i opisze krok po kroku jak podłączał.
19 gru 2013, 22:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Odkręcające się ciągle śruby pompy wtryskowej

Czyli jednak miałem rację ;) Kolego stawiasz piwo ;) Leży gdzieś u mnie łapa od pompy, chyba nawet w komplecie ze śrubami oryginalnymi. Chcesz - to poszukam, ale dopiero w sobotę
04 sty 2016, 21:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: Napęd pompy wody 1.9 TD

Również potwierdzam, że pasek idzie dołem koła pompy wody.
06 paź 2010, 22:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Viking a od jakiego auta stosowałeś wiązkę elektryczną? Czy jest szansa żeby w 1Z/AFN działało dogrzewanie płynu chłodniczego?
03 lip 2012, 9:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zmiana przelożeń w skrzyni biegów syncro

Bez dwumasy? W takim razie licz się z tym, że za moment podwoisz nakłady finansowe....
12 lut 2015, 10:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jabluszkowy dziadek

A napoje wyskokowe kto organizuje?
09 lut 2011, 21:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czerwona Strzala

oooooj to użył przy lawecie ;P