Znaleziono 26 wyników
- 20 wrz 2011, 21:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Warsztat - pompa paliwa.
Dokładnie tam.
- 26 wrz 2011, 20:49
- Jump to forum
- Jump to topic
- 16 sty 2012, 20:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamarzający hamulec postojowy.
Po prostu nie zaciągaj ręcznego. A to że w maździe nie zamarza to dla tego, że nie ma takich mrozów. Na prawdę nie zaciągając hamulca unikniesz niemiłych niespodzianek.
- 04 lut 2012, 17:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: końcówki drążka a kierownica
Wydaj mi się, że najszybciej będzie odkręcić kierownicę i przestawić.
- 04 lut 2012, 23:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: końcówki drążka a kierownica
Najpierw trzeba ustawić zbieżność, a dopiero później jeżeli będzie dalej problem odkręcić kierownicę.
- 13 lut 2012, 12:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Płyn do chłodnicy
Najlepiej wymieniać płyn nie rzadziej jak 2 lata, bo później traci swoje właściwości. Czy wymieniać, czy nie to sam musisz ocenić. Prestone jest mieszalny z każdym płynem, więc śmiało możesz dolać. A jeżeli masz różowy to najprawdopodobniej Borygo. Jeżeli nigdzie nie gubisz płynu, lub zbliża Ci się ...
- 16 mar 2014, 21:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [2,4D AAB] ZAPADŁO SIĘ SPRZĘGŁO
Przede wszystkim zobacz, czy się z niego nie leje gdzieś na łączeniu.
- 15 lis 2012, 17:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sprzęgło problem.
Jeżeli wysprzęglik jest suchy i nie ma żadnych wycieków to niestety sprzęgło. Na szczęście nowe luka za 300zł idzie dostać, więc z robocizną powinno wyjść cię 600-700zł
- 16 lis 2012, 19:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sprzęgło problem.
Jak masz jakiegoś znajomego z kanałem to najlepiej do niego uderzyć i wtedy masz pełen luksus. Jak nie to tak jak edibus pisze albo najazdy albo kobyłki. Przyda się też jakiś lewarek coby silnik podtrzymać. Z tego co kojarzę to bardzo ciężki dostęp jest albo do 2 albo do 4 śrub. Dużo jest z tym męcz...
- 20 sty 2013, 23:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: coś mnie tu pękło tylko jak to ustrojstwo się nazywa...
Dokładnie. Trzeba odginać aż zeskoczy z kulki. Później żeby założyć, najlepiej użyć dużej żaby używanej w hydraulice. Tylko zanim założysz nowy łącznik weź dokładnie rozpuszczalnikiem wyczyść te gumowe tulejki w środku bardzo dokładnie i jak będziesz zakładał daj troszkę smaru. Od razu będą biegi lż...
- 24 sty 2013, 22:13
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: coś mnie tu pękło tylko jak to ustrojstwo się nazywa...
Zadzwonił i pomogło :)
- 10 maja 2013, 19:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak instalacji do drugiego głośnika
Tak to jest jak człowiek szybko czyta i nie dokładnie. Z lewej strony nie powinieneś mieć najmniejszego problemu, żeby przeciągnąć kabel. Jedyne co to musisz wyjąć radio. A to potrafi czasem mocno siedzieć. A tak to bez problemu gdzieś dobie pociągniesz pod deską kabelek i nie będzie problemu.
- 05 sie 2013, 8:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
Wrzuć zdjęcie jak u ciebie to wygląda (czyli co się dokładnie rozwaliło) i wytłumaczę Ci krok po kroku co trzeba zrobić.
- 23 sie 2013, 15:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Biegi nie wchodzą na zimnym aucie
A jaki olej zalałeś?? To wydaj mi się, że masz mocno zabrudzone tulejki na cięgnach. Musisz sobie przeczyścić i problem powinien zniknąć. A jeżeli po tym zabiegu będzie dalej problem, to będziemy się zastanawiać. Na forum jest temat jak przeczyścić. Potrzebujesz z godzinkę czasu, rozpuszczalnik, kaw...
- 25 sie 2013, 0:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Docieranie diesla 2,4d po remoncie
Tu nie chodzi o oczernianie, czy o sprzedawanie silnika. Chodzi o to, żebyś nie wyobrażał sobie, że ten silnik będzie jak z fabryki i abyś nie brał sobie słów tego Pana jak wyroczni. Mieszkam we Wrocławiu i znam już go trochę. Co do silnika, to dopóki nie odpalisz, to się nie przekonasz. Nie ma co g...
- 28 paź 2013, 7:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Ja zapierałem właśnie o kulkę 41 a dokładnie o metal na którym jest osadzona. Pamiętaj, żeby zblokować tulejkę z drugiej strony bo może ją wypchnąć.
- 08 lis 2013, 23:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wspomaganie kierownicy działa bardzo lekko.
Dzięki Staszek, że potwierdzasz, to co piszą koledzy wyżej. Bardzo dużo wniosło to do tematu.
A ja się spotkałem z podobnym problemem w BMW kolegi. Kierownicą jak się szarpnęło mocniej, to skręcała sama do końca. Winna okazała się maglownica.
A ja się spotkałem z podobnym problemem w BMW kolegi. Kierownicą jak się szarpnęło mocniej, to skręcała sama do końca. Winna okazała się maglownica.
- 19 gru 2013, 21:22
- Jump to forum
- Jump to topic
- 25 gru 2013, 20:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ciśnienie w oponach Multivan/Caravelle/Transporter
Widać Sterciu, że tęczowe kolory są w twoim klimacie <53>
- 06 cze 2014, 21:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Kup sobie zestaw, ale w ASO Będzie kosztował taniej jak na allegro. Ja 2 lata temu płaciłem za komplet około 24zł. A jeśli chodzi o kulkę tą co jest po stronie kierowcy pod tym jak to nazwałeś kowadełkiem przykręcanym na 2 śruby 10' to jest to duża kulka, którą się banalnie wymienia.
- 09 kwie 2012, 21:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: turbo do 2.4d
Aż taka poprawa jest?? To bardzo dużo. A powiedz mi jaki jest przybliżony koszt części + robocizny, bo już robiłeś takie mody, więc pewnie wiesz.
- 04 sie 2017, 8:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: pozostałe znalezione w sieci
Nasz kolega Cebek w Gazecie Wrocławskiej :)
http://plus.gazetawroclawska.pl/magazyn ... h,12333198
http://plus.gazetawroclawska.pl/magazyn ... h,12333198