Znaleziono 21 wyników

Return

autor: hoopsii
20 lut 2018, 17:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy

Od dłuższego czasu myślę o dołożeniu aku pod fotel. I być może w tym roku wreszcie się to uda zrobić. Natomiast posiadam alternator 120A, który prawdopodobnie się kończy bo daje najczęściej poniżej 14V - tak coś koło 13,5-13,8. I zastanawiam się czy warto go regenerować czy lepiej od razu kupić zre...
autor: Probe041
08 paź 2015, 19:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wypalone odbłyśniki przednich świateł, naprawa, regenera

Operacja wymiany odbłyśników zakończona powodzeniem ;) Z adresu we Wrocławiu i tak skorzystam w przyszłości, bo jeden z odbłyśników nie jest idealny (co ciekawe z rocznika 2003) natomiast najstarszy odbłyśnik z 1998 wygląda praktycznie jak nowy poza jednym malutkim punkcikiem na samym dnie lampy ;) ...
autor: kriss
28 maja 2019, 13:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Box na bagażnik rowerowy

Niestety , po kilku próbnych wyjazdach doszedłem do wniosku , że to nie jest to czego szukam. Ja potrzebuję dodatkowej przestrzeni bagażowej ale nie chcę rezygnować z otwierania klapy a w tym przypadku klapa z załadowanym boxem z trudnością się otwierała - nie mówiąc już o tym , że nowe siłowniki (z...
autor: notri
31 mar 2017, 19:09
Jump to forum
Jump to topic

[Manual] Zmiana kierownicy standard na multifunkcyjną

Po trochę ruszam temat z manualem. Manual będę uzupełniał w miarę na bieżąco bo jest tego sporo, więc proszę o wyrozumiałość. Bardzo bym prosił nie umieszczać tutaj zbędnych postów. Dyskusje na ten temat proszę pisać w dziale: zmieniamy kierownicę - http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=1396 T...
01 kwie 2017, 23:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Zmiana kierownicy standard na multifunkcyjną

2. Omówienie samej kwestii montażu kierownicy 02.jpg W pierwszej kolejności należy przygotować tulejkę redukcyjną : 16.jpg Wszystkie tulejki są takie same. Jak przedstawiono na zdjęciu tulejkę przycinamy o 10 mm. Następnie na tokarce musimy "podebrać" wewnętrzny klin o 3 mm - przedstawiłe...
02 kwie 2017, 0:15
Jump to forum
Jump to topic

3. Przeróbka taśmy koniecznej do pełnego działania kierownicy 25.jpg Do przeróbki potrzebujemy taśmę z vw passata, golfa IV, sharana. Taśma 5-cio pinowa o czym już wspominałem, numery zostały podane. Taśmy nie różnią się niczym, jedynie 1J0 959 653E ma pomarańczową blokadę do wtyczki (jak widać na ...
04 kwie 2017, 9:47
Jump to forum
Jump to topic

4. Elektryka czyli przekaźnik (sterownik kierownicy) i wszystko co z tym związane Schemat przekaźnika 452 - piny: 33.jpg Przekaźników od kierownicy multifunkcyjnej jest sporo na rynku, o różnych numerach. Do T4 tylko i wyłącznie o nr. 452. Ten o nr. 451 jest do obsługi telefonu z kierownicy ale po ...
04 kwie 2017, 13:31
Jump to forum
Jump to topic

5. Podłączenie, obsługa radia, jakie modele ... Kierownica multifunkcyjna daje możliwość sterowania radiem : 35.JPG Jeżeli posiadamy radio VW ze sterowniem nie ma najmniejszych problemów. Pin 5 przekaźnika 452 ciągniemy do wtyczki mini-ISO - pin 11. Tylko tyle. Dotyczy to radia jak poniżej (dają ró...
16 sie 2018, 21:47
Jump to forum
Jump to topic

IMAG3209.jpg IMAG0786.jpg Mały UPDATE - kierownica u mnie odpalona w całości. Działa tempomat i działa obsługa radia (zamontowane radio ze skody - symphony mp3 ze zmienionym przez SO_T4 podświetleniem na czerwono/niebieskie). Nawet bardziej z obsługi radia jestem zadowolony niż z tempomatu. Ogólnie...
autor: krzysaudi
30 kwie 2014, 23:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: DZIEWICA Z KRAKOWA

Tak - tylko clarion i to okreslone modele z lat produkcji zmieniarki :)
autor: Piotr_CT
26 sty 2017, 0:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: VW T4 Kraków

Cześć, Przy okazji w wolnych chwilach ... przeglądam Twoje poczynania oraz wpisy w tematach. Gratuluję siły w realizowaniu pomysłów i ulepszeń. Mam wrażenie, że zwracasz uwagę na detale ... chwilę dłużej, a dokładniej co się chwali. Autko fajne i mam nadzieję, że zaskoczysz jeszcze z wieloma zmianam...
autor: maxtz
17 mar 2019, 20:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój (nasz) biały busik wycieczkowy

Na zdjęciu tego dokładnie nie widać ale z tyłu dach będzie "wyprowadzony" jak w nadbudówce dachu T5 https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/eyJmbiI6IjVja3BnajRzamxsOTMtT1RPTU9UT1BMIn0.5vf3vkaAJTphlX_UL9t4igTmSH0FwtWZTn8B3KA61xU/image;s=1080x720;cars_;/834851303_;slot=5;filename=eyJmb...
18 mar 2019, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

Żywica poliestrowa <england>

Dzisiejszy dzień zakończony pełnym sukcesem, ostatnie warstwy żywicy położone i wieczorem udało się go podnieść do góry <31>
06 maja 2019, 21:51
Jump to forum
Jump to topic

Dach pomalowany <56> Z racji że nie jestem lakiernikiem, powierzchnia nie była super przygotowana ani też nie miałem warunków do lakierowania wymyśliłem że pomaluję dach wałkiem <59> Wybór padł na Raptora ale w między czasie jeden kolega się wygadał że ma pistolet nakładania do tego produktu a drugi...
autor: niebieski-n2
07 mar 2017, 7:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Osłona (nakladka) na tylni zderzak

Kubek takie rozprowadza:
6a8a925006b1.jpg
cc2a5aa16f70.jpg
autor: niebieski-n2
06 kwie 2017, 7:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kratka wentylacyjna Brandrup

Napisz do tego forumowicza, to zapewne uzyskasz pewne wskazówki: cezarypl
autor: Kenobi
08 cze 2018, 21:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rolety zadaszenia

Zdjęcie0131.jpg
Zdjęcie0130.jpg
autor: k88ys
01 lut 2023, 11:54
Jump to forum
Jump to topic

Bagażnik na dach

Dzień dobry, wiem że to nie jest nowy temat, ale może się jeszcze komuś przydać. Podaje zdjęcia, w mojej ocenia bardzo użytecznej modyfikacji dachu samochodu - montażu szyn. Dzięki takiemu rozwiązaniu mamy b. łatwą możliwość ulokowania poprzeczek bagażnika w dowolnym miejscu dachu. szyna4.jpg szyna5...
autor: Probe041
10 cze 2016, 19:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Poduszka / łapa / podpora wahliwa skrzyni 7D0 399 207 F

Weź poliuretan wsadź tam, ale miękki. Zrobią Ci na wymiar jaki chcesz