nie trzebaAdampio pisze:dopnę się: czy do wyjęcia wkładki zamkowej drzwi przednich też nie trzeba zdejmować tapicerki tych drzwi?
Znaleziono 160 wyników
- 07 gru 2017, 19:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Demontaż klamek
- 01 sie 2018, 15:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dołożenie dachu sypialnego
Wydmuch, umieszczony na samej górze. Pobierało powietrze przez uchyloną klapę. 4 osoby pod samymi prześcieradłami spaliśmy + lodówka trochę grzała i było ok. Bardziej we znaki dały się maleńkie komaro-meszki, córa wyglądała jak po ospie ;)
- 23 gru 2018, 12:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż isofix w t4 94r.
Zamontowałem na tylnej kanapie Multivana 93'. Zakupione: - Mocowanie z portalu aukcyjnego z Kia/Hyundai (optycznie dobrałem jaki kąt prętów będzie pasował i nie wbijał się w plecy przy użyciu kanapy jako łóżka), - śruby M8: po 3 sztuki na mocowanie na wylot' przez ramę oparcie i po 1 sztuce mocujące...
- 24 lut 2019, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Cieknaca woda na akumulator
Ja u siebie w krótkim ryjku miałem tylko osłony nr . 9,8,6 i wszystko było ładnie zasłonięte . 7 i 6 są zamienne względem siebie , z tym że 6 lepiej kryje aku.
- 24 kwie 2019, 22:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dywaniki gumowe - jakie ?
dobre pytanie, bo u mnie to samoAdampio pisze:Czy są w obrocie lewe
dywaniki szoferki? Bo prawy mam w zasadzie nowy, a lewy zaraz się przetrze piętą na wylot
- 18 paź 2019, 23:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Drzwi suwane - wymiana rolek
U mnie w 1992roczniku pasował bo drzwi i tak mają dwa otwory.tylko ten uchwyt się różnił bo w pierwszej wersji opiera się w tym drugim otworze tak jakby"na stałe",a w drugiej idzie śruba,tylko więcej zabawy z ustawianiem bo dwie śruby,a co do średnicy rolki to nie wiem bo u mnie nie było j...
- 06 lis 2019, 18:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Napinacz pasów
Jak nie ogarniesz naprawy to odezwij się powinienem mieć ori komplet pasów z T4 które wylądowało na złomie , To dostaniesz w prezencie
- 30 maja 2020, 22:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bagażnik dachowy
Namiot dachowy na 3 belkach cruz wożę już któryś sezon. Waży tyle, że w dwóch jest co nieść. Prędkości do 150, śpimy w tróję z dzieckiem, jeżdżę po wertepach i nic się z belkami nie dzieje. Także tą nośnością się nie przejmuj za bardzo
- 29 sie 2021, 9:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: szyba przednia
Sa, fabrycznie takie kladziono i jest spora roznica.Adampio pisze:Zaciekawiłeś mnie ubolewaniem o braku izolacji termicznej. Moja całkowicie fabryczna przednia szyba tak bucha żarem w lecie, że to był jeden z istotnych powodów instalacji klimy.
Czy są rzeczywiście szyby izolacyjne?
- 02 gru 2015, 11:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: czyszczenie/płukanie układu chłodzenia i wspomagania
Ja na zbiorniczku probowalem chyba wszystko,lacznie z odkamieniaczami,octami,sodami i preparatami do czyszczenia ukladow chlodzenia (prestone)
Na zbrazowialy plastik zbiorniczka nic nie pomoglo i rowniez posluguje sie latarka
Na zbrazowialy plastik zbiorniczka nic nie pomoglo i rowniez posluguje sie latarka
- 01 lut 2016, 11:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Olej do skrzyni biegów
Śmiało lej, jeżeli skrzynia ma duży przebieg to Ci ją zabezpieczy na przyszłość a jeżeli już zaczęła kuleć to poprawi się jej działanie.
Kolega niebieski-n2 wstawił link i to jest chyba najtańsza propozycja http://www.najlepszysyntetyk.pl/sklep/p ... ar%20Lube/
Kolega niebieski-n2 wstawił link i to jest chyba najtańsza propozycja http://www.najlepszysyntetyk.pl/sklep/p ... ar%20Lube/
- 29 mar 2016, 23:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Dźwignia 3299 do luzowania rolki paska wielorowkowego
Ja ostatnio użyłem klucz nastawny. :idea:
- 29 mar 2017, 22:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Filtry oleju , powietrza , paliwa , kabinowe - co poleca
Kazdy filtr Ci przymuli nawiew , jednak to jest zawsze jakas przeszkoda dla powietrza. Ja w tej chwili mam filtr z Sędziszowa , wcześniej miałem Mann`a i róznicy zadnej nie widzę poza ceną , a oba miałem zwykłe nie węglowe. A jeszcze wcześniej miałem węglowy Mann`a , Knechta i tez nie zauwazyłem aby...
- 16 gru 2018, 0:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opony zimowe -Wasze testy , opinie , spostrzeżenia
Rozważ jeszcze Vredestein`a Snowtrac 5 , osobiście przerzucam się z zimowych nokianów na nie w autach gdzie juz musze opony zmienic , choc w tym roku kupilem tez ale to bardziej na probe Semperity Speed-Grip 3 i jak narazie na drogi bez sniegu są ok.
- 23 sty 2019, 23:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaki płyn do wspomagania
Z kanałem to jest bajka, w T4 praktycznie można się pozbyć całego płynu tylko trzeba przód mieć w powietrzu. Odkręcasz przewody od pompy i kręcisz przekładnią lewo, prawo aż wypluje wszystko. Oczywiście bez odpalania silnika.
- 25 mar 2016, 14:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Moduł Komfortu nie odpowiada....
http://www.vw-sharan.pl/forum/showthread.php?tid=3Adampio pisze:Przepraszam za karygodną, jak mniemam, ignorancję, ale co to jest moduł komfortu? :shock:
- 21 lip 2017, 21:17
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: interfejs vag
Potrzebujesz sterowniki do ustrojstwa Sa pewnie gdzies tutaj https://viaken.pl/download.php?lang=pl&nadrzedny=58 Potem sprawdz ktory port zostal przyporzadkowany do urzadzenia i ten sam ustaw w programie do komunikacji (vag badz thermotest) Nie wiem jak to bedzie wygladac w win nowszym niz 7 bo ...
- 12 lut 2017, 22:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Wymiana kostki stacyjki
A dużo roboty z wyjeciem samej stacyjki? W moim przypadku ok. 15 min. Ale mam wywiercony otworek aby wyjac tzw. Bębenek jesli tego nie masz musisz odkręcić sroby od stacyjki opasujace blokadę kierownicy i wyjac ja na zewnątrz i sprężynę na osi kierownicy,troche jest roboty ale opłaca sie to zrobic ...
- 24 lut 2019, 12:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż przekażników swiateł w T4
Jeśli chodzi ci o tą czerwoną wtyczkę, to:
Z tym, że ja nie analizowałem opisu Stercia, a opieram się tylko na tym sposobie połączenia, który podał Stanley70.
Czyli stały PLUSStanley70 pisze:zasilanie, kostka czerwona do gniazda KL30.
Z tym, że ja nie analizowałem opisu Stercia, a opieram się tylko na tym sposobie połączenia, który podał Stanley70.
- 15 lip 2017, 22:37
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Demontaż tapicerki fotela - Oparcie
Demontaż tapicerki fotela - Oparcie Miałem dzisiaj okazję powalczyć z fotelem pasażera pierwszego rzędu i udało mi się zdjąć z niego tapicerkę dzięki dobrym radom Patrick'a Przy tej okazji zrobiłem kilka zdjęć, które uzupełniam krótkim opisem: Po demontażu tapicerki z siedziska przyszła kolej na op...
- 02 lut 2022, 20:06
- Jump to forum
- Jump to topic
[Manual] Wymiana wentylatora nadmuchu wnętrza (bez klimy)
Wymiana (i naprawa) wentylatora nadmuchu wnętrza (miękka deska, bez klimatyzacji) Aby wymienić wentylator należy najpierw go mieć. Ja miałem wątpliwości jaki wentylator zakupić, więc najpierw go zdemontowałem. Mój oryginalny wentylator ma nr VW 701 819 021B a wyprodukowała go firma Valeo. Działał 2...
- 04 paź 2016, 7:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z lejącą się wodą do kabiny...
Poza tym uszczelka nowa czy stara - nie ma to w ogóle znaczenia, może jej nie być wcale. Nie jest do uszczelniania od wody tylko od syfu, który leci w szczelinę oraz pełni funkcję dekoracyjno - wykończeniową. Może być tak, że szklarz robił szablonowo, a u Ciebie była jakaś przygoda ze słupkiem, dach...
- 06 cze 2022, 20:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Reperaturki blach
Toż to nawet niewykształcone chłopstwo małopolskie wie.
Błotnik z wąskim rantem występuje w mocniejszych wersjach silnikowych. Na przykład AXG.
Błotnik z wąskim rantem występuje w mocniejszych wersjach silnikowych. Na przykład AXG.
- 25 gru 2015, 22:35
- Jump to forum
- Jump to topic
- 05 wrz 2016, 21:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravellka z pod Krakowa :)
Ja też ale to zupełnie inne pieniądzeKochasie pisze:A ja na Twoim miejscu bym szukał oryginalnego 2,5 tdi ACV z T4..
Nie męczy się tak a i zapas pod nogą większy..
- 08 gru 2018, 11:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: DZIEWICA Z KRAKOWA
Właśnie się robi... dam znać jak odbiorę...
- 10 gru 2018, 9:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: DZIEWICA Z KRAKOWA
Gniazdo przy lewej nodze pasażera, a kabel przeprowadzony razem z wiązkami za akumulatorem. O ile pamiętam to chyba był tam jakiś wolny otwór. Ładowarka i przekaźnik przed akumulatorem, gniazdo zewnętrzne po stronie akumulatora obok przeciwmgielnego w zderzaku.
- 02 mar 2019, 22:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Moto-Bus ex Karpiowóz
Masz już przemyślane jak? Boja miałem nadzieję wozić w środku Trampka 600tkę ale nie jest to takie proste. Nie tylko przemyślane, ale moto już zapakowane na jutro :) Wyjąłem siedzenia te obrotowe i kanapę i mój SXF mieści się na luzie. Nawet dość fajnie udało mi się złapać moto do podłogi dzięki se...
- 06 gru 2019, 11:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój ale nie moja robota VR6+LPG+MANUAL
Wstyd i hańba dla mnie, ale już było to zrobione. fabryczne się nie włączają bo nie ma żarówek, a te to porostu światła dzienne w tylnym zderzaku. Dobrze oświetlają, ładnie widać w lusterkach po zmroku gdzie się uwstecznia :)Adampio pisze:Czy sam montowałeś i czy zapalają się razem z fabrycznymi?