Znaleziono 155 wyników
- 09 mar 2016, 23:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: znikające napięcie
Przekaźnik X kontakt do sprawdzenia lub podmiany, na obudowie ma nr 18 Absolutnie pierwszy element do sprawdzenia. U mnie się opalił styk i raz łączył, a raz nie. Ponieważ mam diesla sam silnik dalej pracował. Po zdjęciu obudowy (kapturka), oczyszczeniu papierem wodnym 1000 styków i popsikaniu &quo...
- 12 mar 2016, 1:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Obserwuj na bieżąco, np przy wlaczonej i nie dmuchawie, pod swiatłami z migaczem i bez, z szybą grzaną i bez, oczywiscie przy różnych obrotach silnika. Wystarczy nawet taki https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... XBrYczlRPQ
- 14 mar 2016, 23:22
- Jump to forum
- Jump to topic
U mnie było to samo, aż się przełącznik obrotowy w środku nadtopił. Grzanie ustąpiło po wymianie na nowe konektorów w okrągłej "kostce"tomex pisze:kabel plusowy [czerwony] przy włączniku nawiewu i wsuwka podczas pracy na wyższych biegach grzeje się tak że pośliniona się gotuje idzie się oparzyć
- 14 mar 2016, 23:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Tak, takie mosiężne zaciskane na przewodzie. I na tym połączeniu zaśniedziało i w konsekwencji grzało jak diabli. Jeśli masz grzanie/nadmuchy suwakowe to znajdujący się w komplecie po lewej stronie przełącznik ma od tyłu nasadzoną taką "wtyczkę/gniazdo" z przewodami. I u mnie grzało na sty...
- 15 mar 2016, 8:14
- Jump to forum
- Jump to topic
W busie nie mam problemu z aku, natomiast miales podłaczyc woltomierz na stale. Sprawdz czy nie zostawiasz samochodu z wlaczonym migaczem, bo wtedy pala sie pozycyjne po jednej stronie nawet jak wyaczysz swiatla calkowicie. A co do stykow to pisałem o zasniedzialym polaczniu na zacisnieciu konektora...
- 25 mar 2016, 20:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: sterownik webasta a grzałka elektryczna
Hoopsi pisał nie o tym co pasuje wzorniczo do wnętrza tylko o tym co najłatwiej zmusic do sterowania grzałką.
- 26 mar 2016, 13:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: nawiew raz działa raz nie
Najpierw wyjmij turbinę z silnikiem bo może kończą sie szczotki. Tydzień temu rozebrałem, wyczysciłem, nasmarowałem i skutecznie złożyłem silnik dmuchawy podpodłogowej. To jest silnik pradu stałego z magnesami trwałymi i lozyskami ślizgowymi wiec bardzo prosty.
- 22 kwie 2016, 22:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?
Mój Multek, kupiony w grudniu ub.r. to mój pierwszy w ogóle "dyzel", wiec mam chyba świeże spojrzenie. Na LPG w benzyniaku 2,4 litra przejechałem blisko 100kkm. Ponadto zagazowałem koledze busa T2 z silnikiem chłodzonym powietrzem w okresie gdy wyklęte było już podgrzewanie LPG spalinami. ...
- 22 kwie 2016, 22:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?
Na dobra instalacje lpg,montowana w dobrym warsztacie,co najmniej 4000 pln trzeba przygotowac. Dokładnie to miałem na myśli. Silnik gaźnikowy gazowałbym bez zastanowienia bo instalacja jest banalna ale LPG na wtrysku to już grubsza sprawa. Z tego samego powodu nie gazuję posiadanego od nowości Polo...
- 07 maja 2016, 11:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: schemat układu chłodzenia t4 1.9D 90 rok PILNIE
Ciekawe zjawisko: w Etce transporter jest dopiero od rocznika 1991
Tutaj masz schemat orurowania:
http://etka.cc/files/img/Bilder/117/117121450.png
Tutaj masz schemat orurowania:
http://etka.cc/files/img/Bilder/117/117121450.png
- 07 lip 2016, 9:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy da się odłączyć lampę przy drzwiach przesuwnych T4?
O jakiej lampce mowa? Bo u mnie każda (łącznie ze "stopniową boczną") ma swojego pstryka...
- 06 sie 2016, 18:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Osłona gumowa na półoś tylną.
Tonieja: sugeruje zakolegować się z Etką, czyli adresem www.etka.cc
- 22 sie 2016, 16:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4 TDI AHY nie odpala - potrzebuję pomocy
Mogę tylko podjechać aby wesprzeć duchowo bo w swoim busie nie mam ECU, a w konsekwencji i kabelka do diagnozy onego. Ale na Sadybę mam niedaleko... Natomiast skoro mowa o przekaźniku 109 to jeśli to on to by znaczyło, że ECU nie ma zasilania i można w prosty sposób je zapewnić zwierając dwa konkret...
- 22 sie 2016, 20:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4 TDI AHY nie odpala - potrzebuję pomocy
te które się zwierają w przekaźniku, albo są narysowane na obudowie albo trzeba delikatnie oddzielić pokrywkę od podstawki i zobaczyć naocznie
- 22 sie 2016, 23:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: wkładka zamka klapy tylnej caravelle
przypuszczam, że 701837061D
- 28 sie 2016, 10:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d
Przez kostkę podczas pracy silnika płynie cały czas prąd j jak styki już wyjechane to się lubi grzać
- 27 sie 2016, 23:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d
ale kostka stacyjki to chyba nie "najgorsze"? :)
- 19 wrz 2016, 17:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rodzaje klimatyzacji i ogrzewania.
Pod podłogą jest normalna nagrzewnica przez którą dmuchane jest powietrze chwytane z progu. Czyli jak zawór ciepłej wody jest zamknięty to powietrze sobie lata z wydmuchu podłogowego do chwytu stopniowego i pasażerowie z tyłu nic z tego nie mają.
- 15 paź 2016, 22:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z ogrzewaniem
To w takim razie łączymy się z Tobą w bólu. A jak już dojdziesz co to było to daj nam znać <england>kedas1 pisze:odpowiedzi są na poziomie masz niesprawny układ ogrzewania a ja to wiem :)
- 17 paź 2016, 20:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: podgrzewanie siedzeń
@raflexie Ze schematu wynika że termistor, o który pytasz najprawdopodobniej steruje prądem mat grzewczych, bo sygnał z tego elementu idzie do sterownika. Teoretycznie można wpleść taki termistor w matę ale trzeba by zrobić sporo prób lub wydłubać ten termistor ze zniszczonej maty i pomierzyć co on...
- 28 paź 2016, 20:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL
A co z poziomem płynu w zbiorniczku? Na zimno, na gorąco ze szczelnym korkiem i na gorąco bez korka
- 04 lis 2016, 23:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka Transportera na Caravelle
Też uważam, że jak masz na miejscu dawcę to jest to do ogarnięcia. W lecie wydarłem do gołej blachy cały tył Multka (poza podsufitka) i po blacharce oraz naprawie tapicerki składałem. Większość spinek dałem nowych bo są w praktyce jednorazowe lub pękają przy nie umiejętnym zdejmowaniu.
- 06 sty 2017, 11:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z kierunkowskazem
Panowie, Kolega chce DZISIAJ jezdzić. Ja bym spróbowal doprowadzic do stalego swiecenia migaczy po wybranej stronie i "migał" ręcznie
- 15 sty 2017, 1:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Falujacy,skaczacy obrotomierz
U mnie to byl kabelek od alternatora, po poprawieniu kontaktów przeszlo
- 28 sty 2017, 23:13
- Jump to forum
- Jump to topic
@ rafflex : jeśli dobrze zrozumiałem Twój problem to z czterech przewodów oryginalnej maty podd...nej dwa są od drutu grzejnego, a dwa o czujnika temperatury. Załączony schemat jest wycinkiem pełnego schematu stad: http://www.t4-wiki.de/w/images/Elektrik_Sitzheizung_Schaltbild_1999.jpg Element nazyw...
- 29 sty 2017, 11:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Rafale, a skąd przekonanie, że w tych matach jest coś więcej niż tylko jakiś wyłącznik termiczny, na upartego dający się nazwać termostatem? Takie coś co jest np. w suszarce do włosów, żeby się nie spaliła jak się przytka przewiew. Zrób tak: wydłub jeden wyłącznik z deski i podłącz do aku na stole t...
- 10 mar 2017, 19:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 2,5 151KM Urywa napinacz
Za wysokiej klasy specjalistę uchodzi www.autobodex.pl
- 04 kwie 2017, 18:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szyberdach cieknie T4
Jestem z zamiłowania i z wykształcenia informatykiem ale nie jestem w stanie ogarnąć WASZEGO/NASZEGO sposobu na wstawianie grafik. Musi Kolega ofiara nowej matury :? Ja tam jestem prosty inżynier, po starej maturze, na studiach miałem tylko przedmiot p.t. ETO, napisałem wtedy na zaliczenie ze 2 -3 ...