Znaleziono 155 wyników

Return

autor: Adampio
09 mar 2016, 23:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: znikające napięcie

Przekaźnik X kontakt do sprawdzenia lub podmiany, na obudowie ma nr 18 Absolutnie pierwszy element do sprawdzenia. U mnie się opalił styk i raz łączył, a raz nie. Ponieważ mam diesla sam silnik dalej pracował. Po zdjęciu obudowy (kapturka), oczyszczeniu papierem wodnym 1000 styków i popsikaniu &quo...
12 mar 2016, 1:54
Jump to forum
Jump to topic

Obserwuj na bieżąco, np przy wlaczonej i nie dmuchawie, pod swiatłami z migaczem i bez, z szybą grzaną i bez, oczywiscie przy różnych obrotach silnika. Wystarczy nawet taki https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... XBrYczlRPQ
14 mar 2016, 23:22
Jump to forum
Jump to topic

tomex pisze:
kabel plusowy [czerwony] przy włączniku nawiewu i wsuwka podczas pracy na wyższych biegach grzeje się tak że pośliniona się gotuje idzie się oparzyć
U mnie było to samo, aż się przełącznik obrotowy w środku nadtopił. Grzanie ustąpiło po wymianie na nowe konektorów w okrągłej "kostce"
14 mar 2016, 23:48
Jump to forum
Jump to topic

Tak, takie mosiężne zaciskane na przewodzie. I na tym połączeniu zaśniedziało i w konsekwencji grzało jak diabli. Jeśli masz grzanie/nadmuchy suwakowe to znajdujący się w komplecie po lewej stronie przełącznik ma od tyłu nasadzoną taką "wtyczkę/gniazdo" z przewodami. I u mnie grzało na sty...
15 mar 2016, 8:14
Jump to forum
Jump to topic

W busie nie mam problemu z aku, natomiast miales podłaczyc woltomierz na stale. Sprawdz czy nie zostawiasz samochodu z wlaczonym migaczem, bo wtedy pala sie pozycyjne po jednej stronie nawet jak wyaczysz swiatla calkowicie. A co do stykow to pisałem o zasniedzialym polaczniu na zacisnieciu konektora...
25 mar 2016, 20:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: sterownik webasta a grzałka elektryczna

Hoopsi pisał nie o tym co pasuje wzorniczo do wnętrza tylko o tym co najłatwiej zmusic do sterowania grzałką.
26 mar 2016, 13:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: nawiew raz działa raz nie

Najpierw wyjmij turbinę z silnikiem bo może kończą sie szczotki. Tydzień temu rozebrałem, wyczysciłem, nasmarowałem i skutecznie złożyłem silnik dmuchawy podpodłogowej. To jest silnik pradu stałego z magnesami trwałymi i lozyskami ślizgowymi wiec bardzo prosty.
22 kwie 2016, 22:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?

Mój Multek, kupiony w grudniu ub.r. to mój pierwszy w ogóle "dyzel", wiec mam chyba świeże spojrzenie. Na LPG w benzyniaku 2,4 litra przejechałem blisko 100kkm. Ponadto zagazowałem koledze busa T2 z silnikiem chłodzonym powietrzem w okresie gdy wyklęte było już podgrzewanie LPG spalinami. ...
22 kwie 2016, 22:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy warto zakupić VW T4 na benzynę?

Na dobra instalacje lpg,montowana w dobrym warsztacie,co najmniej 4000 pln trzeba przygotowac. Dokładnie to miałem na myśli. Silnik gaźnikowy gazowałbym bez zastanowienia bo instalacja jest banalna ale LPG na wtrysku to już grubsza sprawa. Z tego samego powodu nie gazuję posiadanego od nowości Polo...
07 maja 2016, 11:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: schemat układu chłodzenia t4 1.9D 90 rok PILNIE

Ciekawe zjawisko: w Etce transporter jest dopiero od rocznika 1991
Tutaj masz schemat orurowania:
http://etka.cc/files/img/Bilder/117/117121450.png
07 lip 2016, 9:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy da się odłączyć lampę przy drzwiach przesuwnych T4?

O jakiej lampce mowa? Bo u mnie każda (łącznie ze "stopniową boczną") ma swojego pstryka...
06 sie 2016, 18:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Osłona gumowa na półoś tylną.

Tonieja: sugeruje zakolegować się z Etką, czyli adresem www.etka.cc
22 sie 2016, 16:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4 TDI AHY nie odpala - potrzebuję pomocy

Mogę tylko podjechać aby wesprzeć duchowo bo w swoim busie nie mam ECU, a w konsekwencji i kabelka do diagnozy onego. Ale na Sadybę mam niedaleko... Natomiast skoro mowa o przekaźniku 109 to jeśli to on to by znaczyło, że ECU nie ma zasilania i można w prosty sposób je zapewnić zwierając dwa konkret...
22 sie 2016, 20:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4 TDI AHY nie odpala - potrzebuję pomocy

te które się zwierają w przekaźniku, albo są narysowane na obudowie albo trzeba delikatnie oddzielić pokrywkę od podstawki i zobaczyć naocznie
22 sie 2016, 23:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: wkładka zamka klapy tylnej caravelle

przypuszczam, że 701837061D
28 sie 2016, 10:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

Przez kostkę podczas pracy silnika płynie cały czas prąd j jak styki już wyjechane to się lubi grzać
27 sie 2016, 23:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

ale kostka stacyjki to chyba nie "najgorsze"? :)
19 wrz 2016, 17:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rodzaje klimatyzacji i ogrzewania.

Pod podłogą jest normalna nagrzewnica przez którą dmuchane jest powietrze chwytane z progu. Czyli jak zawór ciepłej wody jest zamknięty to powietrze sobie lata z wydmuchu podłogowego do chwytu stopniowego i pasażerowie z tyłu nic z tego nie mają.
15 paź 2016, 22:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z ogrzewaniem

kedas1 pisze:
odpowiedzi są na poziomie masz niesprawny układ ogrzewania a ja to wiem :)
To w takim razie łączymy się z Tobą w bólu. A jak już dojdziesz co to było to daj nam znać <england>
17 paź 2016, 20:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: podgrzewanie siedzeń

@raflexie Ze schematu wynika że termistor, o który pytasz najprawdopodobniej steruje prądem mat grzewczych, bo sygnał z tego elementu idzie do sterownika. Teoretycznie można wpleść taki termistor w matę ale trzeba by zrobić sporo prób lub wydłubać ten termistor ze zniszczonej maty i pomierzyć co on...
28 paź 2016, 20:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL

A co z poziomem płynu w zbiorniczku? Na zimno, na gorąco ze szczelnym korkiem i na gorąco bez korka
04 lis 2016, 23:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka Transportera na Caravelle

Też uważam, że jak masz na miejscu dawcę to jest to do ogarnięcia. W lecie wydarłem do gołej blachy cały tył Multka (poza podsufitka) i po blacharce oraz naprawie tapicerki składałem. Większość spinek dałem nowych bo są w praktyce jednorazowe lub pękają przy nie umiejętnym zdejmowaniu.
06 sty 2017, 11:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z kierunkowskazem

Panowie, Kolega chce DZISIAJ jezdzić. Ja bym spróbowal doprowadzic do stalego swiecenia migaczy po wybranej stronie i "migał" ręcznie
15 sty 2017, 1:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Falujacy,skaczacy obrotomierz

U mnie to byl kabelek od alternatora, po poprawieniu kontaktów przeszlo
28 sty 2017, 23:13
Jump to forum
Jump to topic

@ rafflex : jeśli dobrze zrozumiałem Twój problem to z czterech przewodów oryginalnej maty podd...nej dwa są od drutu grzejnego, a dwa o czujnika temperatury. Załączony schemat jest wycinkiem pełnego schematu stad: http://www.t4-wiki.de/w/images/Elektrik_Sitzheizung_Schaltbild_1999.jpg Element nazyw...
29 sty 2017, 11:05
Jump to forum
Jump to topic

Rafale, a skąd przekonanie, że w tych matach jest coś więcej niż tylko jakiś wyłącznik termiczny, na upartego dający się nazwać termostatem? Takie coś co jest np. w suszarce do włosów, żeby się nie spaliła jak się przytka przewiew. Zrób tak: wydłub jeden wyłącznik z deski i podłącz do aku na stole t...
10 mar 2017, 19:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2,5 151KM Urywa napinacz

Za wysokiej klasy specjalistę uchodzi www.autobodex.pl
04 kwie 2017, 18:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyberdach cieknie T4

Jestem z zamiłowania i z wykształcenia informatykiem ale nie jestem w stanie ogarnąć WASZEGO/NASZEGO sposobu na wstawianie grafik. Musi Kolega ofiara nowej matury :? Ja tam jestem prosty inżynier, po starej maturze, na studiach miałem tylko przedmiot p.t. ETO, napisałem wtedy na zaliczenie ze 2 -3 ...