Znaleziono 155 wyników
- 24 maja 2017, 1:48
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: urwana śruba mocowania amortyzatora przód
Moim zdaniem to jest łepek 2mm niezaglebiony bo u mnie sie obracal razem z nakretką. Probowalwm lapac go zeszlifowanym kluczem plaskim ale bezskutecznie. Kazalem więc przylapac ten lepek migomatem i potem grzac palnikiem nakretkę żeby puścila (sam nie mam warunkow do takiej roboty).Udalo się :)
- 07 sie 2017, 20:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podwyszany dach do vw t4, t5 + wykonanie
Czy Kolega @michut4 zauważył, że od poprzedniego wpisu w tym wątku upłynęło siedem lat? :mrgreen:
- 14 wrz 2017, 9:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podświetlenie deski rozdzielczej
One sa po prostu wcisniete, jak masz dojscie przez jakas zaslepke obok to latwo wypchnac. Jaj jex n wyjszie to z reszta juz latwo
- 08 paź 2017, 23:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Webasto, nawiewy, ogrzewanie - pomoc w uruchomieniu
Za dużo pytań na raz. Ogrzewanie postojowe grzeje bez pracy silnika. Mokre podgrzewa płyn chłodniczy silnika, a suche podgrzewa powietrze zasysane z kabiny i cieple tamże wdmuchuje. Oba są pędzone paliwem ze zbiornika
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
- 16 paź 2017, 16:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakie klucze do ew. Szybkich napraw
Ja zacząłem od grzechotki półcalowej, nasadek 10,13,17 i 19 oraz śrubokreęta krzyżowego i plaskich kluczy 10 i 13. Jak natrafialem na cos czym się tym kompletem nie dalo zrobić to kupowałem następny element. Poza kluczami radze się uzbroic w sprzet elektryczny, bo u mnie najwiecej bylo grzebania w e...
- 31 maja 2016, 19:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wygłuszenie T4
Panowie, czy ktoś izolował termicznie sufit? Np. przywołanym w poprzednim poście ALUFOX-em?
- 03 lis 2017, 19:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wygłuszenie T4
Ja podłogę w części pasażerskiej mojego Multivana wykleiłem matami butylowymi 3 mm i ponownie przykryłem oryginalną sklejką z wykładziną PCV. Moim zdaniem jest ciszej.
- 06 lis 2017, 21:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: podgrzewanie siedzeń
Co to jest to J339? W opisie do schematu jest "J339 - X contact relief relay II, above the relay plate" A po polsku to co to znaczy? W tłumaczeniu z angielskiego to jest: drugi ("II") przekaźnik X-contact, czyli taki który odłącza odbiorniki "po stacyjce" podczas odpal...
- 23 gru 2017, 15:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Awaria w drodze. Aku czy nie?
Jak dymi na "niebiesko" to zwykle silne spalanie oleju, a jak na biało to zawsze mówiło się o wodzie chłodzącej (para jak czajnika) ale teraz te różne glikole może mogą inaczej dymić. Mi to pachnie zalewaniem cylindrów przez co musisz dobrze je przedmuchać zanim nastąpi zapłon. To że płyn ...
- 05 mar 2018, 19:36
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z wymianą rozrusznika
Na telefonie widać blaszaną miseczkę i zapinkę chyba z drutu sprężystego. Pomyśl czy nie wejdzie tam tzw. e-clips, do dostania w lepsiejszych sklepach ze śrubami. Albo kopnij się rano do jakiego rozrusznikarza
- 08 kwie 2018, 20:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mocowanie składanego fotela multivan 97 polift
Mocowanie fotela skladanego to dodatkowy element przykrecany do podstawy fotela na dwie śrubki i dwie nakrętki M6 ORAZ na śrubę M8 wspawaną w podłogę i nakretkę M8. Ja podmieniłem podstawę fotela kierowcy zwykłą na akumulatorową (z półką) w przedlifcie ale wedlug mojej wiedzy podstawa przedliftowa o...
- 29 kwie 2018, 8:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wysunieta półoś z skrzyni biegów
Dla potomnych z przestrogą: obróciła sie plastycznie o parę stopni kątowych sama koncówka wielowypustowa wałka wzgledem ciagu dalszego tego wielowypustu, polożonego za rowkiem na pierścień zabepieczajacy (fotka przykładowa). Przez to po wejsciu samej koncowki w wielowypust kola zębatego dyfra dalszy...
- 05 cze 2018, 0:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 2.4 AAB 1996r. Ucieka płyn chłodniczy.
W swoim narzeczu napisałeś ale jak widzisz mało kto je zna. Może daloby się napisać to samo ale po polsku?Sebakiller pisze:Czy płyn musi byc taki? Takie białe coś w środku bąbelki?
- 06 cze 2018, 15:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 2.4 AAB 1996r. Ucieka płyn chłodniczy.
Korek w zbiorniczku jest po to żeby zwiększyć (nieco) ciśnienie płynu, a tym samym podwyższyć temperaturę wrzenia płynu. Jesli nie bedzie wsciekłego upału i katowania silnika to brak korka moim zdaniem nie zaszkodzi.
- 05 lip 2018, 21:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wydech - Warszawa i okolice
Na Komorskiej ale drugi jadac od Grochowskiej
- 09 lip 2018, 19:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 czy faktycznie taki dobry i dla kogo?
Dla mnie oczywistą oczywistością jest, że w realną podróż Multkiem jeździ sie w dwie osoby lub tak jak często ja - w jedną. Ponieważ turystykę samochodem sypialnym zacząłem dopiero na stare lata, dobrze sobie radze sobie bez wbudowanych kibli i łazienek, ale wiem też że nawet najbardziej doswiadczon...
- 21 lip 2018, 11:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jakiś zawór pod lewym nadkolem
Tym co już wiedzą sugeruje powstrzymanie się z odpowiedzią do czasu aż Wątkotfurca prawidłowo zapoda fotkę :mrgreen:
- 06 sie 2018, 10:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Po wymianie radia Beta świeci się podświetlenie licznika
A regulacja jasności działa? Bo w przedlifcie podświetlenie zegarów jest bardzo proste (schemat na Wiki)
- 10 sie 2018, 13:08
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: regulacja drążków skrętnych - problem
zmienia się i komfort i geometria
- 17 wrz 2018, 14:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż suchego webasto??
Tak pro memoria mała przestroga. Planując nocleg w cieple pilnujcie poziomu paliwa w baku. Ja przemarzlem dwie noce na ostanim Zlocie bo przyjechałem ze zbiornikiem napełnionym w 3/8 (w polowie miedzy pół i ćwierć) i to już bylo za malo, wiec pompka mi się zapowietrzyła. W telekonferencji zakładając...
- 28 wrz 2018, 12:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stolik w multivanie
A jest realna szansa na taki "klik" nowy czy tylko część z odzysku (pewnie nie łatwa do znalezienia) Dzwoń do byle ASO i pytaj po numerze. Kosztuje około 30 ojro to może w tej cenie kupisz cały stolik. Bardzo istotny jest kierunek przykrecenia tego do stolika. U mnie było do gory nogami i...
- 29 wrz 2018, 6:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojow
Ja mam piec DW50 z zegarem 1530 i żadnego przekaźnika
- 15 paź 2018, 12:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 wykaz bezpieczników.
W moim jest 50A i według Wiki 80A jest w silniku AAB dopiero od roku 1996
szczegóły tutaj: https://t4-wiki.de/wiki/Relais_J52_(Glühkerzen)
szczegóły tutaj: https://t4-wiki.de/wiki/Relais_J52_(Glühkerzen)
- 21 sty 2019, 21:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bębenek - stacyjka - kluczyki - kabel immo - nie pasuje
Ja zauważyłem po wyjeciu licznika. Na zalinkowanym artykule z Wiki jest fotka
- 21 sty 2019, 20:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bębenek - stacyjka - kluczyki - kabel immo - nie pasuje
U mnie (1995) wchodzi do czarnej skrzyneczki nieco większej od paczki papierosów, zamocowanej pod deską, o numerze 1H0953257BB
- 21 lut 2019, 20:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kanapa-Spanie-Dramat!
Napisawszy PW
- 25 lut 2019, 16:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy
Cieszę się, bo z Twojego wpisu wynikało, że bedziesz działał w ciemno, posługując sie co najwyżej numerami przekaźników i kolorami przewodów bez wnikania co ktory ma robić. Na Wiki nie znalazłem nic o D2L ale jest wątek o D3L to może Ci się przyda: https://t4-wiki.de/wiki/Luftstandheizung_D3L/B3L Ja...
- 05 mar 2019, 15:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Multivan t4 2.5 tdi 102 km wyrzuca płyn chłodniczy nadmi
Dla mnie ewidentne przedmuchy z cylindrów, wiec niech bedzie tylko uszczelka a nie odpukać blok jak wieszczy Atrur. U mnie (AAB) też się płyn nie barwił a stare przewody gumowe pękały jak glupie. Pomoglo dopiero zrobienie glowicy.
- 15 mar 2019, 19:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z pokrętłem nawiewu '96 przedlift
Az tak. na rgach to chyba nie ale dalej od srodka niż od krótszych boków. Wkładasz cienki scyzoryk i wymacasz
- 21 lut 2019, 19:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kanapa-Spanie-Dramat!
Najlepiej umów sie z kims i zobaczysz. Ja utro jestem w trasie Warszawa-Gorlice i jak jestes gdzieś na linii to moge okazać