Znaleziono 32 wyniki

Return

autor: Probe041
06 mar 2016, 14:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5TDI ile ujedzie na rezerwie?

Może po prostu jest niewłaściwie zamontowany, po tym jak ktoś grzebał. Ma być ustawiony w ten sposób
http://t4-wiki.de/w/index.php?title=Dat ... 1211093206&
autor: andrewa1
07 wrz 2010, 20:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.0 + LPG problemy z odpalaniem

jak jest rezerwa na benzynie w moim T4 2.0 AAC to auto czasami nieachce odpalić gaz mam zawsze ustawiony tak że odpala na benzynie i dopiero po przygazowaniu automatycznie przełącza się na gaz i jak jest rezerwa na benzynce to auto kręci kręci ... i odpalić nie chce , dopiero trzeba je popchnąć i s...
autor: chemik211
03 mar 2013, 10:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: przekładka silnika z AAB na AAC

aab to diesel a aac to benzyna, jedno co zostanie to skrzynia biegów reszta do przekładni nawet licznik
autor: marekvelzieciu
08 sty 2014, 20:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż obrotomierza w AAC (co potrzeba kupić?)

To jest link do aukcji licznika , który kupiłem.
http://allegro.pl/vw-passat-b3-2-0-16v- ... 71295.html

To jest zdjęcie starego
autor: marekvelzieciu
09 sty 2014, 22:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż obrotomierza w AAC (co potrzeba kupić?)

Liczniki , które mają elektroniczny wskaźnik kilometrów nie mają linki .
Czyli do naszych starszych T4 nie podejdzie <h>
autor: Probe041
06 kwie 2014, 0:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2.0 AAC coś blokuje silnik

Masz wolniejszą piątkę/skrzynie i przez to silnik ma większe obroty przy podobnej prędkości i dlatego nie trzeba robić redukcji w takiej sytuacji
autor: pisko
26 paź 2014, 11:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 silniki benzynowe.

Wykaz i króciutka charakterystyka silników benzynowych
http://tufotki.pl/xE5DE
autor: Phil
22 maja 2014, 23:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: moduł elektrycznych szyb a moduł lusterek czy to to samo

Odkręcasz tą półkę nad nogami pasażera z przodu (czyli pod zamykanym schowkiem, albo poduszką pasażera), ona jest chyba na 4 albo 5 wkrętów. Powinieneś ujrzeć ten sterownik przykręcony do takiego metalowego elementu, który z kolei jest przykręcony u góry na dwie śruby dziesiątki do mocowania deski r...
autor: virus
08 mar 2016, 8:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: radio gamma V do t4

Witam ja w zeszłym tygodniu podpinałem do siebie radio VW Gamma. Posiadam T4 z 2002r. u mnie brakowało jednego kabla we wtyku iso A ( zasilającym ) brakowało mi Pinu nr 5 który wpiąłem w zasilanie, w opisach wtyków jest napisane że to antena automatyczna, ale u mnie bez wpięcia tego wtyku radio nie ...
autor: Cyklon
10 paź 2016, 9:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: aktywacja tempomatu 2.5tdi

mi się nic nie świeci rozpędź troszkę auto i włącz tempomat puść gaz i jedzie albo nie jak nie to trzeba aktywować:)
autor: ozyrys486
10 paź 2016, 9:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: aktywacja tempomatu 2.5tdi

temat już był ale aktywacja jest potrzebna w kompie i kontroli żadnej niema
09 mar 2014, 9:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: demontaż bębnów i montaż zacisków na tył >95

Co do zacisków to nie ma różnicy czy jest abs czy nie, potrzebujesz całych wahaczów z zaciskami i tyle, do tego jeszcze przewody hamulcowe, i przy wyciąganiu na 90% urwiesz sruby w wahaczach
autor: vwyogi
17 cze 2014, 10:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: przekładnia kierownicza prośba o pomoc

w prawym dolnym rogu tabliczki znamionowej masz date produkcji i na pierwszym zdjęciu jest 47 tydzień 1997 roku lub 1996 roku, wyczyscisz do końca to zobaczysz.
autor: tommly
26 sty 2014, 22:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Poznaj swoje T4 kody wyposażenia na tabliczkach znamiono

Czarna ramka też oznacza wersję nadwozia i zakodowaną m.in. dopuszczalną nośność, zauważyłem taką zależność przy doborze felg wg konfiguratorów różnych producentów.
autor: chmielik
10 cze 2014, 21:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż szyberdachu nad kierowcą

podstawiłem sobie kolejne wyzwanie i już kupiłem szyberdach wycięty razem z blacho i podsufitką szyberdach chyba jest oryginalny i manualny (uchylany do góry). pytania: 1.czy wspawać go z wyciętym elementem dachu z innego auta czy wyciąć otwór pod sam szyber i uszczelke? 2.co z odprowadzeniami wody...
autor: 4mario
29 gru 2015, 18:04
Jump to forum
Jump to topic

Galeria pomysłów... czyli fotki co i jak zamontowałem

Mam nadzieję zobaczyć tu fotki z nietypowych rozwiązań, które Waszym zdaniem sprawdziły się w T4. Tak jak przystało na dział "Nadwozie i Wnętrze" wszelkie usprawnienia i patenty i zmiany stylistyczne będą mile widziane. Być może staną się inspiracją do nowych modernizacji. Od razu proszę o...
autor: xxxkamil
28 mar 2016, 21:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: zderzak przedni 96-03

Do twojego jest zderzak z pierwszego linku bez tej niby zakładki ale bardziej istotne i rozpoznawalne jest to że do krótkiego przodu są dwa otwory pod śróby mocujące pod tablicą rejestracyjną, w długim przodzie tego nie ma.
autor: niebieski-n2
16 lut 2016, 11:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: mój drugi transporter

Zamyka lub otwiera przepływ gorącego płynu.
Jak zamkniesz to leci normalne powietrze o temp. otoczenia
autor: vwyogi
05 kwie 2017, 13:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciam

http://allegro.pl/vw-t4-96-guma-wykladzina-podloga-tyl-tylna-krotka-i6768070331.html#imglayer Jestem na etapie szukania takiej gumy w takim stanie do longa, Jak dla mnie mega rarytas. Ja sobie sam zrobiłem taką podłogę z gumy cętkowanej z Castoramy. Dwa popołudnia roboty, efekt uważam dobry. Guma z...
27 wrz 2015, 13:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: ABL padł na co lepiej zmieć 1X czy AAZ?

Teraz będe wsadzał z passata b3 1,9td do t4 i większych problemów nie będzie, kwestia miski ,miarki i zrobienia trójnika na przewodzie wodnym