Znaleziono 35 wyników

Return

autor: peters
29 sty 2014, 20:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pompa wtryskowa T4 102 a 151KM

Wtrace swoje 2 grosze,akurat teraz nie dysponuje swoim archiwum to bym podpowiedzial po numerach jakie pompy spokojnie podejda do 2,5tdi. Ja kupilem z Audi,pasuje tez od Volvo.Moga roznic sie tylko kolem pasowym lub mocowaniem przewodow paliwowych. Niektóre pompy sa bardziej 'wydajne' tak mi to kied...
10 lis 2015, 0:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Po wymianie rozrządu lekko dymi niespaloną ro

Objaw pisku podczas gaszenia silńika to wina paska 6Pk. Ewentualnie jak masz rolkę alternatora ze sprżegielkiem to ono moze tez hałasować. Jak tez sie z tym hałasowaniem bujam,przyzwyczaiłem sie. Na próbę posmaruj pasek świeczka i zobacz jaki bedzie objaw. Polecam paski Goodyear ,Conti sie strasznie...
11 lis 2015, 17:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4 grzeje się. Czy 105-110 to już zabójstwo?

Zależy jaka miał skrzynie i czy kolega kierował sie wskazaniami zegarów czy patrzył na navi.
20 lis 2015, 22:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luźne kable- gdzie i do czego mają być

No i wszystko jasne. Zaraz biorę latarkę i idę poświecić, bo tam nie zaglądałem. Może dogrzewacz jest OK, tylko czujnika mu brak. Ucieszyłoby mnie to, bo nakład czasu pracy od zakupu to już dziesiątki godzin. Dobrze, że to forum istnieje. Inaczej błądziłbym nie wiem ile jeszcze dziesiątek godz bez ...
21 lis 2015, 1:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luźne kable- gdzie i do czego mają być

Prąd na trąbkę idzie z pozycji przekręconego kluczyka. No to dobrze ze sie wyjaśniło . To bedzie to. Zaraz namierze go na tej stronce co Ci wysłałem. Orginalńie dwutonowy jest gdzie indziej http://www.t4-wiki.de/wiki/Hupe. Kostka wtyczka w bezpiecznikach jest A1/7 i A1/8, jesli złapiesz miernikiem t...
17 kwie 2016, 22:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Instrukcja wymiany i ustawienia rozrządu 2.5 TDI

Witam wszystkich . Ostatnio zmuszony byłem wymienić rozrząd w 2.5 tdi acv przez przedwczesna awarie pompy wody. A że mieszkam we Francji i za wymianie zaśpiewali mi 1100€ zdecydowałem że zrobię to sam. Zanim znalazłem to forum zdążyłem zamówić nową pompę i rozrząd (komplet) części były po tygodniu ...
12 lut 2017, 22:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Wymiana kostki stacyjki

A dużo roboty z wyjeciem samej stacyjki? W moim przypadku ok. 15 min. Ale mam wywiercony otworek aby wyjac tzw. Bębenek jesli tego nie masz musisz odkręcić sroby od stacyjki opasujace blokadę kierownicy i wyjac ja na zewnątrz i sprężynę na osi kierownicy,troche jest roboty ale opłaca sie to zrobic ...
10 kwie 2017, 0:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ustalenie stanu silnika 2.4 AAB. Wyciska olej i trochę k

Jak rozgrzany I kopci na niebiesko podczas przegazowki to chyba jest zle pompa wtryskowa ustawiona . Moj kopcil na czarno Bo bral olej. Ogolnie wszystko do zrobienia. Jesli dasz rade samemu to koszta beda mniejsze. Jesli nie wydmuchuje oleju do cieczy chlodzacej Bo tu juz byla by wieksza checa. To b...
31 maja 2017, 23:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czyszczenie dolotu

Nie pamietam czy to w 102km czy 151km ale wyciągałem turbinę lub ja odsunąłem. Spróbuj wyciągnąć je razem z kolektorem.
20 wrz 2017, 22:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wskaźnik ładowania i kwiatki z obrotomierzem.

Jak sie żarzy kontrolka od ladowania to najczęściej jedna z diod prostowniczych do wymiany lub w przypadku nierozebrania caly mostek. Czasami po dłuższej jeździe niektóre typy mialy taka tendencje ale to skrajne przypadki naładowania aku.
12 paź 2017, 22:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Instrukcja wymiany i ustawienia rozrządu 2.5 TDI

Jak ustawisz na sam środek będzie dobrze. Z czasem pójdzie liniał w jedna stronę gdyż uciągnie sie trochę pasek i wiadomo przebieg zrobi swoje. Jak jest nowy pasek to ustaw jak pisze wyżej będzie git. To jest napinacz tzw. pływający wiec idealnie w jednym miejscu nie będzie stal. Ustaw kat wtrysku a...
13 lis 2017, 10:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 tdi acv pompa wtryskowa nie podaje paliwa

Zawor elektromechaniczny tzw. gaszący jest sprawny ? Dostaje napięcie po stacyjce ? Jest na gorze pompy.
14 lis 2017, 10:08
Jump to forum
Jump to topic

nie wiem czy jest sprawny jak go sprawdzic ? napiecie jest Potrzebne dwie osoby i dobry sluch. Choc w TDI pracuje tak cicho ze sprawdzenie dochodzącego napiecia powinno wystarczyc aby postawic diagnoze ze dziala czy nie. Jesli masz jakis program to podepnij i sprawdz jak pisze kolega wyzej. Przewod...
14 lis 2017, 20:52
Jump to forum
Jump to topic

Problem tkwi gdzies w osprzecie. Napisz czy jak odkrecisz przewody od wtryskow to nie idzie wcale paliwo ? Czy problem jest z zapaleniem auta ?
15 lis 2017, 14:37
Jump to forum
Jump to topic

Uzupelnij swoj profil. Wyjecie pompy to ostatecznosc. Najpierw na 101% trzeba sie upewnic czy to na pewno pompa klekla. Zlap kogos z pobliza twojego miejsca zamieszkania I ogarnie temat w 2 h. Pompa nie siada tak w 5 minut.
20 lis 2017, 13:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: [1.9 TDO AFN] Prośba o ocenę zachowania silnika

Mamy w rodzinie ten silnik w aucie osobowym. Osobiście pod nadzorem mechanika robiłem wymianę rozrządu. Ważne jest aby : sprawdzić stan rolki pasowej co sie przykręca do czola walu( gdyz czesto sie obrabia i jest po silniku) Co wplywa tez na kulture pracy gdyz przestawia sie kat wtrysku. Najlepiej w...
05 sty 2018, 4:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pompa wtryskowa

Trzeba ja uszczelnic. Zalezy Od zakladu I czy robia wszystkie uszczelki czy nie. Cena od 100zl w gore.
15 lut 2016, 17:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: VW t4 czy skrzynia biegów vw t4 benzyna pasuje do t4 di

Jak masz silnik taki jak w opisie 1,9D to nie wiem ale swego czasu zakladalem od 2,5B do 2,4D i jezdzilem. Mozna sie pokusic i poszperac na wiki. Odnosnie mojej byly zakladane i do B i do D. Moja byla z oznaczeniem CCY,ale nie pamietam jakie oznaczenie maja silniki 5 garowe B ,ale kiedys sprawdzalem...
24 lut 2018, 9:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: wlewka oleju AXG

U mnie w ACV i AXG sa identyczne. Wiec zapewne od kazdego TDI w Vw T4 bedzie pasował. Zalezy gdzie jest pęknięty moze udaloby sie skleić klejem np. Poxipolem.
18 lip 2018, 21:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 2,5 tdi 102km podczas jazdy gaśnie

Zapytaj kolege grancheroke jesli jeszcze tu zaglada. Jesli nie to dam ci numer na PW. Tylko sie przypomnij.
18 wrz 2018, 21:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd AHY 2000r.

Dzięki za odpowiedzi. mam jeszcze takie pytanie. czy znaki na kole pasowym to cos standardowego? na obecnym gdzie guma popekała nie moge znaleźć a na nowo zakupionej firmy corteco nie widzę. U mnie jest. Ale moze dlatego ze kola siedza jeszcze oryginalne. Ciezko go znalesc ale jest.Poszukam zdjecia...
04 paź 2018, 23:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Regeneracja maglownicy.

Unikac firmy pod Toruniem, jadac na Gdańsk. Wyciagneli kase ode mnie. Niby zregenerowali w srodku ale jak sie ciezko krecilo tak jest nadal. Mieli mi zalatwic I wymienic na taka po 96 rok ale juz ich klamstwie nie wierze I nie dzwonie. Bo to kreciarze. Szczegolnie ten pan w biurze.
05 paź 2018, 18:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Regeneracja maglownicy.

Naklejka, zrobiona z blaszki aluminiowej jest zamocowana na 2 nitach tak posrodku patrzac z "tylu" na maglownice. Potwierdzam ze maglownice po lifcie sie lzej kreca. Ten kto przerobi stara maglownice na nowa aby sie lekko krecilo dostanie ode mnie nagrode Nobla. Zaklady nie chca tego zrobi...
26 mar 2011, 0:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czyszczenie dolotu

Ja zabralem sie za to chyba z rok temu to bylo.Odkrecilem po kolei IC i te grobe weze powietrzne. Odkrecilem kolektor z grubsza zebralem syf jakims 'skrobakiem' Potem odpalilem myjke i wymylem.Natepnie tluszcz usunolem benzyna.Jesli jeszcze cos zostalo (gdyz nie wszystko jest widoczne i w zasiegu dy...
10 kwie 2014, 23:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z maglownicą

Koledzy pisze w tym temacie gdyz z moim wspomaganiem jest cos nie tak. Przekladalem silnik i osprzet od 2,5tdi.Wczesniej mialem 2,4D i juz cos bylo nie tak. Kupilem kiedys maglownice w Poznaniu i skompletowalem sobie wspomaganie. Maglownica pracowala tez ciezko ,gdyz nie mialem porownania z drugim a...
12 kwie 2014, 23:11
Jump to forum
Jump to topic

Mechanik moj mi mowi ze sa rozne typy pomp wspomagania.Mam te slabiej tloczace.Dziwne mam dwie pompy moze i trzecia by sie znalazla i odbydwie takie same.Cos mi sie wierzyc nie chce.
Kolego chemik gdzie nalezy sie udac z nia,a moze idzie to samemu zrobic ?
12 kwie 2014, 23:37
Jump to forum
Jump to topic

Ok,dzieki.Popytam i jak wroce z wyspy bede dzialal. http://regeneracja-przekladni-kierowniczych-mazowieckie.maglownica.com/naprawa/regeneracja-przekladni-kierowniczych-mazowieckie/ Tu cos robia ale nie wiem jak. Jak ktos ma rekomendowany zaklad naprawy maglownic to prosze o linka,lub tel. Najlepiej ...
16 mar 2018, 17:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Lampy przeciwmgłowe przód

Narysuj schemat a potem wrzuc na forum. Aby bylo dla wszystkichm
16 mar 2018, 23:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Lampy przeciwmgłowe przód

Dokladnie tak. Podoba mi sie ze ktos stosuje przekaznik I poprawia fabryke. Co dodatkowo zabezpiecza wylacznik przed przeciazeniem.