Znaleziono 6 wyników

Return

autor: żółf
02 wrz 2015, 19:47
Jump to forum
Jump to topic

Rozbieranie obrotnicy przedniego fotela

Czy ktoś kiedyś rozbierał obrotnicę przedniego fotela? Moja przestała się obracać i chciałem ją zreanimować, ale puki co żaden patent na rozbiórkę nie przychodzi mi do głowy Sam sobie odpowiem:) Należy odkręcić fotel od obrotnicy. Następnie odkręcić centralną śrubę i tak długo kręcąc lewo-prawo podn...
12 mar 2016, 8:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Demontaż AAB

Wyciągnięcie silnika do przodu, to max 5h, spuszczasz wodę, wyciągasz chłodnicę, odkręcasz cały przedni pas, odpinasz linkę od prędkościomierza, wysprzęglik, linki z pompy, rozpinasz klamry na wydechu, wyciągasz alternator, odkręcasz pompę wspomagania, odpinasz kulkę od zmiany biegów, odkręcasz póło...
31 maja 2016, 12:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: TDI i odpalanie po 4 latach

Przy odpalaniu takich silników to nie ma reguły, jeden po 30 latach zagada jak był przygotowany do garażowania i w odpowiednich warunkach trzymany, a inny po 2 latach to będzie totalny złom. Dół to najmniejsze zmartwienie, bo tam film olejowy na panewkach schodzi ostatni. Jeżeli nie ma tam warunków ...
28 sie 2016, 10:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

Zerknij jeszcze czy w przewodzie paliwowym nie pojawiają się pęcherzyki powietrza. A problemy z zimnym/ciepłym mogą być jedynie przypadkiem.

Na zawór możesz podać prąd na krótko wtedy wyeliminujesz wszelkie problemy z elektryką

W każdym razie do domu raczej wrócisz o własnych siłach:)
03 lis 2016, 12:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luzy w kolach przednich

Odgrzebię temat bo wydaje się najbliższy. Mam luz w łożysku prawego koła (ok. 10 mm na obwodzie opony jak się szarpie nią góra-dół). No i deliberuje czy da się to przy obecnej pogodzie zrobić samemu. Moje wydanie "Sam naprawiam" milczy w tym zakresie. Trochę pisze na ten temat WIKI (http:...
14 lut 2017, 23:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ciężkie przełączanie biegów

Sprawdziłbym jeszcze wodziki, czyli połączenie lewarka do skrzyni. U mnie też biegi zaczęły ciężko wchodzić, to wymieniłem tulejkę i kuleczkę przy skrzyni i jak ręką odjął