Znaleziono 70 wyników

Return

autor: FocusMED
01 sty 2014, 13:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Olej roslinny

Cukier w wysokiej temperaturze się karmelizuje a następnie spala pozostawiając po sobie coś co przypomina żużel (w większości węgiel) i genialnie niszczy gładzie cylindrowe i wtryskiwacze.
autor: Kenobi
03 kwie 2014, 6:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: PRZEWODY PODCISNIENIA

Zauwazyles moze ze podczas pracy silnika ten dolny N273 jest automatycznie wciagany przez ( podcisnienie z Vaku pompy ) Bo u mnie tak jest. tak bo on podczas pracy silnika ma być zamknięty, dopiero po wyłączeniu otwiera się aby zrobić przepust na chłodnicę dla dodatkowej pompki obiegu wody, Druga s...
autor: ostryt4
28 lut 2017, 22:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5TDi 88km spalanie minimalne 10L/100km

AJT ma 02B którą zepniesz z R4 i R5, ACV i w górę do AXG 02G, te są tylko do R5 niestety, szkoda bo są mocniejsze.
autor: slimak
03 paź 2017, 6:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dziwne objawy na wolnych obrotach 2,5TDI

Mogą być luźne styki w skrzynce przekaźników lub uszkodzony przekaźnik.
17 kwie 2010, 22:18
Jump to forum
Jump to topic

Instrukcja serwisowa " Wtrysk paliwa TDI i świece żarowe"

dotyczy silników TDI EDYCJA ( 30.09.13 ) ze względu na awarię linki do pojedynczych instrukcji nie działają. tu link do całego kompletu ( dzięki probe041 ): http://www.mediafire.com/?agy19cy00g5 zawiera: Diagnoza własna VAG – Właściwości diagnozy własnej – Dane techniczne diagnozy własnej - Wybór ko...
autor: czarny1x1x
09 paź 2012, 16:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 ACV Przestal palic !

a nie pisałem sprawdzić jeszcze raz <53>
autor: slimak
09 paź 2012, 9:36
Jump to forum
Jump to topic

Rozgałęźnika szyny CAN nie ruszałeś? Może tak się coś wypięło?
autor: stamart
08 paź 2012, 23:05
Jump to forum
Jump to topic

Ja bym podpiął do kompa i sprawdził czy nie ma jakiś błędów.
09 paź 2012, 6:26
Jump to forum
Jump to topic

brak sprężynki sugeruje zanik działania przekaźnika 109
autor: Ryś
02 sie 2014, 8:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: centralny zamek

Kolego peters zdejmij tapicerkę drzwi kierowcy i sprawdź siłownik (masz tam mastera 4pin). Identyczną sytuację miałem u siebie. Koszt używanego siłownika ok 100zł a dłubania na 20min.
Powodzenia.
autor: xxxkamil
14 sty 2017, 23:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Falujacy,skaczacy obrotomierz

Raczej gdzieś kabelki/wtyczka albo sam licznik. A jeśli nie to raczej nie impulsator tylko alternator.
autor: Adampio
15 sty 2017, 1:15
Jump to forum
Jump to topic

U mnie to byl kabelek od alternatora, po poprawieniu kontaktów przeszlo
15 sty 2017, 9:17
Jump to forum
Jump to topic

W TDI ( a takowe posiada według opisu peters )obrotomierz nie ma nic wspólnego z alternatorem. Sygnał obrotów jest brany z czujnika obrotów lub inaczej mówiąc położenia wału G28 ( jest to jakby nie patrzył rodzaj impulsatora ) . Jego uszkodzenie powoduje nie tylko zniknięcie obrotów na zegarach ale ...
autor: czoper
15 sty 2017, 9:52
Jump to forum
Jump to topic

Niedawno przerabiałem podobny temat .Okazało się że coś nie łączy przy szynie can.Wystarczyło poruszać tą skrętką kabelków i wszystko wróciło do normy.Popatrz tu może coś pomoże http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=14053&start=20
autor: bigos1966
31 paź 2019, 10:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: [ACV] Nie odpala, nie kręci rozrusznikiem

Rozrusznik walnięty. Łożysko albo przewód. Zmostkuj bendiks i zobaczysz czy rozrusznik dobry. Tylko ostrożnie, duże prądy! Nie dotykaj gwinty tylko nakrętek.
autor: FocusMED
19 gru 2011, 15:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dodatkowy przepływowy podgrzewacz

Aj tam po co kombinujesz ja zrobiłem pod altek i bimetal i jest bezobsługowo , wybieram ile ma świec grzać i to wszystko Wszystko fajnie ale na alternatorze masz stały + z aku więc na jedno wychodzi. Co do brzęczyka to kup taki do świateł i podepnij się do + sterującego przekaźnikiem lub bezpośredn...
autor: l3l0
30 paź 2012, 18:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Witam . Są piecyki D3WZ lub D3WS różnią sie tym ze jeden to dogrzewacz czyli zuheizer a S to StandHeizung czyli pełne ogrzewanie . Odnośnie podłączenia świecy pod aku będzie sie grzać natomiast po włożeniu do pieca nie będzie potrafiła sie odpowiednio nagrzać żeby odpalić mieszanke . Piece D3W w zal...
autor: MisiekVW
17 gru 2012, 20:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dodatkowy przepływowy podgrzewacz

ja już różne cuda widziałem z canem w roli głównej łacznie z brakiem palenia auta gdy czujnik abs był uszkodzony, a co do ładowania to wnioskuje że masz licznik z fisem i wzbudzenie idzie przez triaka ( tranzystor) czyli wszystkie ingerencje w układ ładowania (wzbudzenia) będą powodować problemy chy...
autor: vwyogi
24 paź 2014, 9:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Eberszpacher Airtronic D2 nie działa

Wlasnie taka tez padla opcja,ale razem z ojcem ja wykluczylismy.Bo przeciez moze pociagnac tez ze zbiornika.Sprawdze tez ktoregos dnia czy na zapalonym aucie tez bedzie to samo. Lub dostawie banke z paliwem i zobacze czy bedzie zmiana. Mozesz pokazac jak jest orginalnie gdyz nigdzie nie wpadlo mi t...
autor: kurol
24 paź 2014, 9:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Odp: Eberszpacher Airtronic D2 nie działa

U mnie pompka nie dawala rady nawet jak zapobiegawczo zalozylem przed nia zawor zwrotny
I piec raz chodzil a raz nie
Jakby co mam na zbyciu ujecie paliwa "home made" i kawalek dedykowanego przewodu paliwowego z mala wewnetrzna srednica tez sie znajdzie
autor: Stefano
29 sty 2020, 19:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Świeca to spirala z drutu oporowego zalanego w porcelanie i obudowie metalowej, natomiast sztyft jest wykonany głównie z ceramicznego podłoża azotku krzemu, z żarnikiem wolframowym, drutem wolframowym osadzonym w azotku krzemu do matrycy, poprzez proces spiekania na gorąco. Do zapłonu ON potrzebna j...
autor: Rafaell2012
30 gru 2013, 22:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie najlepsze drążki kierownicze ?

... Po dość długich poszukiwaniach namierzyłem interesujące mnie informacje Może komuś to pomoże >>70-T-199 000 A więc: - drążek kierowniczy TRW JAR558 nr. kat. 701419810A, długość [mm]: 310,3 wymiar gwintu: M14*1.5 gwint wewnętrzny [mm]: M16*1.5 EAN: 3322937364435 - koćowka drązka lewa strona TRW J...
autor: chemik211
02 sie 2015, 15:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Korektor siły hamowania T4

Ja mam takie łączniki zamiast korektora http://allegro.pl/lacznik-przewodow-ham ... 12813.html hamulce w końcu są jak należy
autor: Cyklon
02 sie 2015, 16:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Korektor siły hamowania T4

tak samo naj krudsze przewody elastyczne chyba ma z golfa 3 tylne
22 sty 2017, 9:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sworznie meyle

Według informacji z internetu jest to firma konfekcjonująca części zamienne, a nie produkująca więc w pudełku może być wszystko.
autor: Victus
19 lis 2015, 16:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: specyfiki i dodatki do ON

Witajcie. Zima przed nami więc zacząłem poszukiwania jakiegoś specyfiku do ON, Natknąłem się na pewną stronę, którą pozwoliłem sobie przekopiować dla Was. Wiem już, że kolejnym specyfikiem który doleję to Mixol Zapraszam do lektury Pozdrawiam "Komplikacja konstrukcji współczesnych silników z za...
19 mar 2015, 19:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tarcze i klocki hamulcowe

zestawy ATE od zawsze u nich kupuje
mają jedne z najlepszych cen i 100% oryginalności
http://e-autoparts.pl/?gclid=CP6Q_P73i8ECFc7HtAodVn4AXg
autor: Jacek J
23 sty 2019, 14:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaki płyn do wspomagania

Febi 06162 ,F6162 obojetnie jak piszą kiedyś jak nie było lali LHM z Citroena 6162 - zakres pracy -40 do plus 100 odpowiednik G002 000 kiedyś tak pisało ,teraz jest tylko norma bmw na butelce syntetyczny jest z firmy Febi 06161 lub 6161 odpowiada G 004 000 temp.nie podam (brak chwilowy na półce) al...