Znaleziono 96 wyników

Return

autor: xxxkamil
02 sty 2014, 23:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wasza opinia o takim przednim oświetleniu

Witam. Jeśli dobrze zrozumiałem to koledze chodzi o takie lampy w których role dziennych będą pełniły wbudowane w nie diody jednak niestety te które wybrał nie posiadają odpowiedniej homologacji mimo iż sprzedawca pisze o DRL ale jest to tylko chwyt marketingowy gdyż DRL nie jest żadną homologacją t...
14 sty 2014, 22:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Osłona Lamp/Krata jak w radiowozie

Będzie ciężko z tym bo wykonują chyba to tylko firmy/warsztaty które mają umowe z pplicją/strażą na przystosowanie ich samochodów. Trzeba by namierzyć taką firme i spróbować u nich. Ewentualnie autozłomy w których demontują/złomują radiowozy. Na forum jest kolega andrewa1 który sam wykonywał takie k...
23 sty 2014, 9:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: zamarznięty ręczny

Doraźnie w takich polowych warunkach pomaga polewanie elementów (linka, bęben,zacisk) ciepłą gorącą wodą. Ale jest to doraźne rozwiązanie.
24 sty 2014, 1:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z centralnym zamkiem

Dziękuje za odpowiedzi. Byłem sprawdzić przed chwilką i wygląda to tak: - jak podniosę końcówkę od drzwi kierowcy to odraz ciągnie w dół mimo że trzymam go w palcach - a jak od pasażera podniosę do góry i trzymam to jest ok dopóki nie puszczę (bo się od razu zamknie). Wygląda że problem jest w drzw...
12 lut 2017, 21:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Licznik 7D0919862J

Powiem tak, jeśli jesteś pewien co do diagnozy tego elektromechanika czyli że padł ELMOS zegarów to faktycznie licznik nadaje się na szrot, ale pokusił bym się jeszcze o sprawdzenie/wymiane stabilizatora napięcia w tym liczniku, koszt niewielki a może akurat to będzie to jeśli ten twój elektromechan...
18 gru 2014, 1:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: oświetlenie kabiny

Ja mam problem tego typu że światło załancza się jak otworze prawe drzwi a jak od kierowcy to już nie. Dodam ze ten włącznik na słupku działa bo jak mam włączone światła pozycyjne i wyciągnę kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to piszczy sygnał. Ma ktoś jakaś rade czemu się przyjrzeć? Zaczęło mi to...
28 sty 2015, 23:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Centralny zamek -> pytania i problemy

bendzi2000 pisze:
Niby wciskają i wyciskają się lekko ale i na stykach czysto. Rozbiorę i sprawdzę w środku.
A może te bolce są już zakrótkie, z czasem się wycierają i nie sięgają do styków na słupku. Jak są na styk to czasami ci łączą a czasami nie.
02 lut 2015, 19:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Temperatura silnika 2,4

mam pytanie a propo rolet chłodnicy których u mnie brak.darady i je dokupic i załozyc bez większej rzeźby? Tak, możesz je zalożyć u siebie tylko najlepiej przełożyć cały ten plastik z żaluzjami który przykrywa chłodnice od tyłu, no i raczej musi to być z chłodnicy teczki z krótkim przodem bo taką m...
12 lut 2015, 22:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przycisk oswietlenia otwarcia drzwi

Przez tą dziurke od wyłacznika zwanego krańcówką będzie ciężko, z tego co pamiętam to te przewody wchodzą w słupek z kabiny troche poniżej tej dziurki, trzeba odgiąść wykładzine. Od strony kierowcy powinny być dwa przewody: brązowy i żółty bo jeden odpowiada za oświetlenie kabiny a drugi za brzęczyk...
15 lut 2015, 18:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

Na gorąco to nie, coś z grupy klejów tak zwanych kontaktowych. Najtańszą opcją chyba będzie tradycyjny budaprem ale są i lepsze kleje np. w spraju niestety cena odpowiednio wyższa. W tym temacie to akurat notri ma doświadczenie i wiedze :)
19 lut 2015, 9:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyba przesuwna z budy do drzwi przesuwnych

Widocznie poprzednik popełnił gdzieś błąd lub zrobił to niedokładnie. Polecam ten artykuł:
http://motofocus.pl/technika/1766/techn ... owym-cz-ii
04 maja 2015, 10:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kluczyk.

Je§li chodzi tylko o imo to w kluczyku jest tylko tzw. pestka i takie coś powinien zrobić każdy zakład w którym dorabiają kluczyki samochodowe. Dajesz swój kluczyk, oni zczytują kod i zapisują w nowej pestce w nowym kluczyku i takie coś mnie kosztowało 100zł, fakt że we Wrocku pewnie będzie drożej a...
14 maja 2015, 22:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: czujnik na przewodzie hamulcowym tył

Ja nie mam czegoś takiego, ale mam ACV przed 99r, nie wiem czy to jest istotne.
17 maja 2015, 13:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Spryskiwacze reflektorów - podłączenie

Na wiki jest podana 3B7 955 681 grupa vag, wygoogluj lub szukajka na allegro
17 maja 2015, 14:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak prądu. Proszę o pomoc

Jesli nie ma prądu wogule no to aku albo walnięte albo przerwa/brak styku na przewodzie do skrzynki bezpieczników/przekaźników.
17 lip 2015, 12:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: wiązka świateł przednich

Kolego po zdjęciach to tródno na 100% powiedzić czy ta czy inna wiązka jest właściwa bo np. ilość i rodzaj kostek na przewodach do krótkiego i długiego przodu jest takasama a jedynie wiązka do długiego jest dłuższa a więc jeśli sam sprzedający dokładnie nie określi z jakiego to modelu to jest ryzyko...
18 sie 2015, 22:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie ogrzewanie mam zamontowane i dlaczego nie działa :

Może to da ci wskazówke:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Wasserstandheizung
Piecyk powinien być przykręcony do lewej podłużnicy, mniejwiecej pod zbiornikiem płynu chłdniczego nisko, od góry ciężko dojrzeć bez latarki. Dojście od spodu po odkręceniu osłony silnika.
16 wrz 2015, 13:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Atlantis z Warszawy

Ile gałka kosztuje w ASO? Możesz podać numer części? Pozdrawiam numer masz na zdjeciu i ja też dołaczam sie do pytania. mi w serwisie powiedzili, ze gałki są już niedostene 9 pytałem z 2 tygodnie temu ) a chciałem taka z niebieską obwódką Galka z numerem: 7D0 711 141A KLC nosi nazwe black/blue i ko...
22 wrz 2015, 21:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: [MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD

Taka mała uwaga, klocki z czujnikiem zużycia jeśli teczka posiada takie ,,udogodnienie" , jesli nie to takie same klocki tylko bez czujników. Choć swoją drogą klocki z czujnikiem są tańsze od tych bez czujnika, więc można kupić z czujnikiem tansze i odciąć kabelki. :)
11 paź 2015, 23:43
Jump to forum
Jump to topic

Re: Poszukuję uchwytu węża klimy

Według moich danych to: 701 820 732 B, jednak w ASO dostępność z literką E zamiast B na końcu za jedyne 36,12pln netto.
22 sie 2015, 19:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uchwyt koła zapasowego VW T4 syncro

chmielik pisze:
Norti szukam tych wzmocnień co sa w środku ...masz może
Chmielik, wzmocnienie w słupek dostępne w ASO, nr. kat. 721813914 za jedyne 443zł netto sztuka. blink
22 paź 2015, 20:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak zmienić -wyjąć manetki przy kierownicy

Niestety musisz ściągać kiere, przykręcana z tego co pamiętam nakrętką pod klucz 27. Manetki się rozdziela, osobno od kierunków i osobno od wycieraczek ale najlepiej ściągnąć w całości i dopiero rozdzielić, trzymają je trzy małe śróbki które jednocześnie trzymają manetki ze sobą i przykręcają całość...
15 paź 2015, 22:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z licznikiem 1996r

Jeśli dobrze pamiętam to takie same skrzynki są w golf3, passat b4... u mnie na złomie do wyrwania za grosze. Mogą się różnić tylko tymi dokładanymi nad i pod skrzynką przekaźnikami, zworkami, dodatkowe bespieczniki...
13 lis 2015, 0:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z licznikiem 1996r

Powiem tak, byćmoże jest to błachostka w postaci źle złżonej wskazówki po rozbiórce licznika, może też być uszkodzony sam silniczek krokowy od temperatury na którym jest obsadzona wskazówka-zacina się i nie chce iść dalej. Czarny scenariusz to uszkodzenie układu ELMOS który steruje wychyleniami siln...
20 lis 2015, 16:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dlaczego T4 MULTIVAN ?

Witamy. Ale kolega długo wytrzymał, prawie od początku istnienia forum z nami a dopiero teraz pierwsze posty, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale ;) Życze dalszego zadowolenia z teczki i obiecuje że nie będe trąbił na czerwone Allstary. :D