2.4D przegrzewa się przy dużym obciążeniu.

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Kliczek
Nowy T4

6
Model:
Auto: T-4 special 92
Kontakt:

2.4D przegrzewa się przy dużym obciążeniu.

Post autor: Kliczek »

Pierwszy mój wpis Witam......posiadam od ponad 4 lat busa T 4...2,4 l. w dieslu - starego- 92 rocznik ale...wpis w dowodzie auto specjalne gdyż jest to mini kamperek Na dachu mam solar 140 W na pokładzie zaś: gaz a więc kuchenkę , lodówkę , tv na ruchomym ramieniu , obrotowe fotele (bardzo przydatne) akumulator żelowy od solara dający pracę laptopa i monitora tv na 6 do 8 h pracy obu na raz. Oczywiście gniazdo zewnętrzne 230 v. Jestem zakochany w T-czwórce na maksa...w 2016 objechałem Nim- Anglię 3600 km , w 2017 Włochy 4400 km ..a w 2018 Polskę około 2800 km. Bez awarii...
Nie chcę tu w tym temacie chwalić się staruszkiem T-4...tylko powyższy opis pozwoli mi zaraz zadać pytanie ...tematyczne.
Chodzi o to że silnik jest fantastyczny bez dwumasy i ...bez turbiny. NAJWIĘKSZYM PROBLEMEM jest chłodzenie...wracając z Włoch wpakowałem się w bardzo stromy podjazd w Alpach (Włochy/Szwajcaria) i musiałem co kilkaset metrów na podjeździe gasić silnik i czekać co by temperatura spadła do przynajmniej 80 st.
Pytanie brzmi.....czy jest możliwość wstawienia przed chłodnicę wiatraka ??? A włącznik umiejscowić w kabinie.... I CZY TO COKOLWIEK POMOŻE w zmniejszeniu temperatury na długich podjazdach...
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: 2.4D przegrzewa się przy dużym obciążeniu.

Post autor: Kenobi »

Moim zdaniem jest coś nie tak. Trzeba znaleźć przyczynę, a nie kombinować półśrodki. Co ci da dodatkowy wentylator skoro już masz dwa i to całkiem pok…login to view the rest of this post

This topic has 15 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”