Znaleziono 12 wyników

Return

autor: Radauskas
23 maja 2013, 1:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: skazany na busa...

Tytuł wątku stał się dla mnie inspiracją,... idzie lato...
26 lut 2014, 19:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z mocą i odpalaniem

Kostkę stacyjki należy kupić ori. Toprany i inne podróby to badziew. Mój Topran nie cofał kluczyka po uruchomieniu,.. w każdym razie nie zawsze. Teraz mam ori.
19 gru 2013, 21:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przetwornica napięcia

To ja dorzucę swoje 3 grosze do tematu. Ostatnio zacząłem się interesować przetwornicami i ze zdziwieniem zauważyłem, że większość przetwornic na rynku to "półprodukty" nie nadające się do zasilania takich urządzeń jak wiertarka, lodówka z agregatem i innych silników elektrycznych. Otóż te...
10 gru 2013, 22:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2,5 tdi ACV odkręciło się koło pasowe wału korbowego.

A jak już będziesz składał wszystko do kupy to nie zapomnij sobie kupić w InterCarsie tej części o nr. SW30931815 i zamontować jej tam, gdzie jej miejsce :)
04 sty 2014, 18:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problemy z odpaleniem

Zrób test przelewowy ;). Nalej do butelki wody i polej na gorącym silniku głowicę pompy wtryskowej. Jak zapali to głowica pompy ( czyli pompa ) do regeneracji.
10 kwie 2014, 0:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przetwornica napięcia

Jakby ktoś jeszcze nie zakumał
10 maja 2014, 15:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozbiórka szyby bocznej przesuwanej - jakiś manual?

Jak widać mi się udało <01> Łatwiej na wyjętej szybie ale na aucie też się da. W tym ruchomym uchwycie od dołu jest śrubka. Wykręcamy ją, wypada śrubka i sprężynka i już możemy demontować reszte ( ...reszte uchwytu ).
30 maja 2012, 22:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czyszczenie dolotu

Wszystko ma plusy i minusy. Oczywiście ręcznie doczyścisz do połysku ale nie wszystko. Poza tym ten połysk to tak "psu na budę" bo i tak po tygodniu albo trzech wszystko w środku będzie czarne. No i przy okazji poświęcisz na to cały lub nawet kilka dni. Czyszczenie chemiczne może nie doczy...
26 cze 2019, 0:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Lodówka samochodowa, jaka poleciacie?

Popieram chmielika - tylko sprężarkowa ! Wydajna i oszczędna. Jeżdze od kilku miesięcy na akumulatorze wyciagniętym ze złomu. Teraz w weekend byłem nad morzem z lodówką sprężarkową. I lodówka chodziła non stop nie rozładowując przez noc akumulatora. Mam baterie słoneczną więc czuję się w miare bezpi...
04 mar 2012, 19:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż haka

Radauskas pisze:
Planuje do swojej caravelki założyć hak,... chętnie samodzielnie. Czy w aucie są jakieś gotowe otwory montażowe czy trzeba coś wiercić?

Używaj kolego opcji "szukaj".
Zaskoczę Cię,... użyłem. Niestety szukajka nic nie znalazła,.. tak bywa..
06 sie 2013, 0:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: turbo do 2.4d

W zwiazku z awaria Pompy wtryskowej zalozona zostala ponownie seryjna pompa od AAB. Oczywiscie auto straszny mul ale znacznie cichsza praca silnika. Potem podkrecenie dawki 3× po 1/4 obrotu I mocy przybylo ale I glosnij sie zrobilo. Taka ciekawostka.