Znaleziono 108 wyników

Return

autor: niebieski-n2
05 mar 2014, 9:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: Remont silnika i nic ...

Część kosztów odpada jak ktoś rozkłada i składa sam, ale za obróbkę i części to i tak chyba grubo ponad 3 tyś PLN Auto od mechanika możesz odebrać w każdej chwili, bo jest twoje. Jak naprawi coś i nie zapłacisz to się może cywilnie domagać zapłaty czyli się sądzić z tobą. Tak samo jak ty z mechaniki...
25 sty 2015, 16:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: problem ze sterowaniem lusterek

problem tkwi na 99% w zgniłej wiązce
30 sty 2015, 19:09
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Podświetlenie klamek wewnętrznych drzwi ver. BA

Chodzi mi o to że dioda przewodzi prąd w 1 stronę i czy instalacja nie będzie się grzała? Mam wrażenie, że nie mówicie o tym samym. Przede wszystkim dioda prostownicza to nie to samo co dioda świecąca (to odnośnie przewodzenia prądu). Patrick zapewne ma na myśli mini "lampki" na 12V (nie ...
15 lut 2015, 7:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Fajne Klajne "Blue Short Body"

A po co Ci szyby przy wyrku, jakby były to ok, ale jak nie ma to szkoda może kaleczyć auto?
Poza tym co kogo obchodzi, co kto powie, Ty masz być zadowolony z auta, a nie ktoś.
23 kwie 2015, 21:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zbyt duże spalanie

kup, zobacz czy ci fura mniej pali, zapewne nie - więc zobacz czy ci sprzedajacy odda kasę i następnie poinformuj o wynikach autora wątku.
02 sie 2015, 11:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak przerobić dogrzewacz D3WZ na ogrzewanie postojowe ??

zegarek + piec to za mało. Potrzebujesz przede wszystkim sterownik - albo oryginalny, albo własnej roboty oraz i tak trzeba porzeźbić przy dmuchawie i pompce wody. Zegarek to tylko daje impuls do zadziałania sterownika, równie dobrze może do tego służyć włącznik od lampki nocnej.
13 paź 2015, 20:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: webasto pasuje?

Zamontować pewnie zamontujesz tylko to nie typowe. Później w razie czego problem z częściami i wiedzą jak się za to zabrać. Ja bym tego nie kupił, zresztą sprzedający jak pisze - też miał montować, a nie montuje, ciekawe czemu?
20 lis 2015, 20:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luźne kable- gdzie i do czego mają być

w tą wtyczkę niebieską powinien być wpięty czujnik temp., którego nie masz, więc dogrzewacz nie ma prawa ruszyć. Chcesz sprawdzić czy działa zewrzyj piny wtyczki drutem, nie chcesz, nie zwieraj.
20 lis 2015, 20:22
Jump to forum
Jump to topic

pisałeś, że dogrzewacz ci nie działa to zewrzyj styki w tej niebieskiej wtyczce, odpal silnik i zobacz co z dogrzewaczem, może nie chodzi tylko dlatego, że nie ma we wtyczce czujnika temp, (pomijając, że i tak jest za ciepło).
21 lis 2015, 9:51
Jump to forum
Jump to topic

tak właśnie jest Klakson w T4 jest sterowany masą z kierownicy, więc to nic dziwnego, że po zapłonie jest tam stały plus. Sprawdź czy po wciśnięciu kierownicy masz tam podane na drugi kabel - 12v Probe, jak wciśnie kolega kierownicę to na drugim pinie nie pojawi się 12V tylko właśnie zewrze do masy ...
25 lis 2015, 6:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ocean green

poczytaj temat o dogrzewaczu, ponieważ jak jest głuchy to najprawdopodobniej wymiana sitka i świecy nic nie zmieni.
świeca na 99% to Beru GH001 0100226340 (mam w garażu, ale dzisiaj nie mam jak sprawdzić), sitko lepiej kupić oryginalne.
01 lut 2016, 19:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Caravelle Long '98, 9 os. => Multivan (by mustang7)

kupić całe fotele z matami, przełożyć maty do swoich, a zakupione fotele sprzedać bez mat??
07 lut 2016, 8:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż blokad Bear Lock we Wrocławiu

Byle kogo nie polecam, na pewno nie opłaca się robić tego samemu pod blokiem, zwłaszcza, że jak sam wiesz, pewne tematy u producenta załatwić może tylko taki gość. Ja na przykład mam 6 takich samych kluczy, do dwóch blokad (takie same wkładki w obu - co teoretycznie nie powinno mieć miejsca). Bardzo...
08 lut 2016, 15:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

baryłka to potoczna nazwa krótkiej rurki metalowej obustronnie nagwintowanej (takiej z półki w markecie), czyli weź po prostu kawałek rurki 1/2 calowej.
Z tymi morsikami, jak nie masz kanału to musisz uważać, gdyż jak potrącisz ręką i się odepnie, to zanim zareagujesz już będziesz mokry ;)
13 lut 2016, 8:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap 2,4D -> 1,9TDI

szczepek76 pisze:
moge Ci wyslac za koszt wysylki
16 lut 2016, 11:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: mój drugi transporter

Zamyka lub otwiera przepływ gorącego płynu.
Jak zamkniesz to leci normalne powietrze o temp. otoczenia
18 lut 2016, 12:01
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dziwne działanie nawiewów

trzeba rozpołowić obudowę nagrzewnicy, żeby dostać się do tych klap
25 lut 2016, 7:53
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rolety zadaszenia

Będę szył wiosną na 100% u gościa w Łodzi na ul. Deca (znany,polecany), a swój mogę Ci dać do testów to sam ocenisz, nawet dziś, tylko kwestia logistyki. Bez problemu mogę też kupić, ale poczekaj z tym, potestuj, pomacaj. Jak dla mnie, stosunek jakości do ceny 1:0 dla szytego (choć nie szyłem jeszcz...
15 mar 2016, 8:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: znikające napięcie

Adampio pisze:
zacisnac nowy konektor i to nie kombinerkami tylko zaciskarką
najlepiej lutownicą
30 sie 2016, 8:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zmieniamy kierownicę

120708 pisze:
Czy zna ktoś może mechanika z Warszawy
Użyj wyszukiwarki, bo nie pamiętam telefonu - słowo klucz "Zbyszek".
Domaniewek koło Pruszkowa i taki temat to załatwi od ręki, nawet jeśli nie naprawi, to będziesz wiedział na czym stoisz.
04 paź 2016, 7:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z lejącą się wodą do kabiny...

Poza tym uszczelka nowa czy stara - nie ma to w ogóle znaczenia, może jej nie być wcale. Nie jest do uszczelniania od wody tylko od syfu, który leci w szczelinę oraz pełni funkcję dekoracyjno - wykończeniową. Może być tak, że szklarz robił szablonowo, a u Ciebie była jakaś przygoda ze słupkiem, dach...
05 paź 2016, 22:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: czujnik temperatury

czujnik temperatury od dogrzewacza, ma on swój uchwyt pod zderzakiem z prawej strony, a 6 pinowa wtyczka jest wpięta do wiązki, pod pokrywą silnika w okolicy akumulatora (przed nim, przy błotniku)
09 lis 2016, 17:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojow

Wystrugałeś sterownik i gdzieś Ci przygnił kabel - 100%. Miałem dokładnie tak samo i milion rzeczy zrobiłem łącznie z wymianą wiązki dogrzewacza w aucie, wymianą silnika dmuchawy wewnątrz pieca, aż w końcu cały piec podmieniłem, przepinałem zasilanie pieca pomiędzy akumulatorami główny i dodatkowym ...
16 gru 2016, 9:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż klimy i webasto do 2.5 TDI

W takim razie cewkę przekaźnika możesz zasilić bezpośrednio z zegarka, jego obciążalność prądowa (Kurol chyba kiedyś pisał o 0,2A) jest większa niż pobór cewki przekaźnika.
Pytanie ile pociągnie sam piec?