Adampio - pewnie chodzi o możliwość uszkodzenia izolacji dołożonego przewodu na odcinku akumulator - styk 30, przy założeniu wyłączonych świateł.
Ot tak dla zdwojonego bezpieczeństwa ;)
Przemia - tak właśnie jest to zrobione
Znaleziono 108 wyników
- 07 sty 2019, 12:12
- Jump to forum
- Jump to topic
- 18 paź 2021, 8:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: WYJMOWANIE SKRZYNI 2,5 TDI BEZ WYJMOWANIA SILNIKA
umyj, popatrz dobrze, bo prawdopodobnie nie kapie ci z wysprzęglika
przerabiałem podobny problem, nic więcej nie podpowiem, bo nie ja naprawiałem i zapomniałem szczegóły
pamiętam tylko, że takie same miałem obawy i spostrzeżenia
przerabiałem podobny problem, nic więcej nie podpowiem, bo nie ja naprawiałem i zapomniałem szczegóły
pamiętam tylko, że takie same miałem obawy i spostrzeżenia
- 02 wrz 2022, 20:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak spryskiwaczy
A może dysze się zapchały?? Elektrycznie wszystko gra, tylko nie ma przepływu cieczy?
- 10 paź 2022, 13:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ogrzewanie postojowe z Chin
I nie potrzeba żadnych wymyślnych separatorów, cudów, wianków. Wystarczy przekaźnik zwykły jak kolega wyżej pisze. Jedyne co to zastanowił bym się nad wyższym amperażem tego przekaźnika, bo jeżeli mnie pamięć nie myli, to opisywany był ty skrajny przypadek, gdy akumulator dodatkowy był wydojony do z...
- 19 lut 2023, 20:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zimny T4 2.5 TDI nie odpala
No to jak Ty podstawowych, elementarnych rzeczy nie tylko sam nie sprawdzasz, ale nawet nie wiesz, to czego oczekujesz?? Potłukły nam się szklane kule. A Ślimak, szef, współzałożyciel......., wyparował i nowych od dawien dawna nie zamawia. A jaki powinien być? Ty czytasz w ogóle te posty, w których ...
- 30 lip 2023, 10:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż manipulatora do webasto t4 pierwszy lift
To nie jest ta epoka i ten poziom zaawansowania, żeby coś "dogrywać". Masz dogrzewacz silnika a nie ogrzewanie postojowe, potocznie zwane "webastem" od jednego z producentów tych urządzeń (akurat w T4 określenie nietrafione zupełnie). Da się zrobić to o czym piszesz dość prosto g...
- 14 sty 2024, 9:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmiana Foteli przód
Można.
Nijak.
Nijak.
- 29 mar 2024, 20:32
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Gniazdo zewnętrzne 230V CEE
Jeżeli koniecznie upierasz się robić to samodzielnie, a piszesz "reduktor z 220V na 12V", to zdecydowanie pozostań przy opcji nr.1 I tutaj też potrzeba staranności i pojęcia, bo jeśli zrobisz to bezmyślnie i nie profesjonalnie, to może dojść do sytuacji, że napięcie pojawi się na karoserii...
- 02 kwie 2024, 12:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Gniazdo zewnętrzne 230V CEE
Tam jest zaślepka (atrapa) światła przeciwmgielnego i jest to idealne miejsce na to właśnie, co planujesz. Chowasz wtyczkę za zaślepką i jest sucha, bezpieczna. Wewnątrz busa to już wg. uznania. Ja mam dedykowane gniazdo wpuszczone w tapicerkę (dyktę), zależnie od modelu, wersji auta. Wyciąłem otwor...