Znaleziono 106 wyników

Return

autor: slimak
27 mar 2013, 9:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 TDI (102KM) czy 2.4 D (78KM)?

Multivan z motorem 2,4 był produkowany tylko do rocznika 1995 a to oznacza między innymi: gorsze zabezpieczenie antykorozyjne nadwozia, wąskie zawieszenie, słabsze półosie, bębny z tyłu, starą kolumnę kierowniczą, stare zderzaki.
autor: kurol
05 kwie 2018, 23:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.4D Olej dwusuwowy wlany do czterosuwowego

Przekaz koledze ze smialo moze nabijac kolejne kilometry.
Moze jeszcze popsikiwac czasami okolice silnika WD40 dla pewnosci.
autor: Sebakiller
19 lut 2020, 18:18
Jump to forum
Jump to topic

Filtr paliwa czy będzie pasował

Witam serdecznie, czy ten filtr paliwowy będzie pasował do VW T4 2.4 AAB 1996 po lift ?

https://superparts.pl/filtr-paliwa-mann ... at-vw/2637
autor: rafflex
25 paź 2020, 8:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Stromy zjazd, a pełny bak paliwa

Czy byłbyś tak uprzejmy i możesz wyłączyć sygnaturę w tapatalku?
22 mar 2021, 20:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)

Fajnie się to czyta, Panowie, ale:
1. Znając zarówno chemika jak i bigosa, nie sądzę, żeby jeden drugiego przekonał :D
2. Dyskusja zaczyna już odbiegać od tematu
:roll:
autor: mikoli
26 cze 2012, 22:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: Praca wentylatorów

Nie powielajmy pokrewnych tematów na forum bo zginiemy wkrótce w chaosie. Chaos to już tam jest niezły, więc odpisze na pytanie autora tematu. Wentylatory powinny załączać się oba (teoretycznie z tą samą prędkością), nigdy osobno. Jeżeli teczka jest bez klimy to posiadają dwie prędkości, włączane c...
autor: Kenobi
13 mar 2011, 18:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 wykaz bezpieczników.

Od lewej do prawej te duże blaszkowe 1).60A Świece żarowe(silnik wysokoprężny) 2).50A Wentylator chłodnicy 3).50A Wentylator chłodnicy 4).50A Urządzenie ABS (pompa, zawory elektromagnetyczne) 5).110-175A Alternator(zależnie od modelu) IMG_1644.jpg tylko serwis już to przerabiałem w wa-wie 9zł sztuka
autor: mikoli
20 mar 2013, 12:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyna CAN - jak sprawdzić czy jest

Jak masz złącze zaznaczone żółtą strzałką na fotce poniżej, to masz can :arrow:
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/Elekt ... ld_neu.jpg
autor: motoria
14 kwie 2013, 0:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: akumulator jaki kupić

Osobiście proponuje kupić akumulator w kształcie prostopadłościanu nowy z gwarancją. ludzie co wy porównujecie,jeden ma webasto i dojeżdża autem 2 km do roboty ,drugi jeździ zarobkowo wożąc codziennie paczki ,trzeci używa auta latem na wypady wakacyjne,inny znowu ma dwadzieścia cztery głośniki w auc...
autor: chemik211
07 paź 2014, 15:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: zmiana lamp

Tylko że dalej nie będzie świecić jak należy bo cały odbłyśnik będzie na lewo, kupuj lampy nie oszczędzaj, a domorosłe przeróbki zostaw .........
autor: slimak
21 cze 2015, 20:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Podlaczenie przeciwmgielnych zeby swiecily caly czas...

Połącz pin TFL włącznika świateł z pinem J/3 skrzynki bezpieczników. Światła mijania po przekręceniu stacyjki będą się świeciły z mniejsza mocą. Po użyciu włącznika świateł wszystko będzie działało jak do tej pory czyli włącza się pozycyjne i mijania z pełna mocą.
13 sty 2023, 7:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: brzeczyk i migajaca kontrolka oleju

Czy jesteś w stanie poświęcić 10-15 minut i edytować swój post tak, by był zrozumiały?
Domyślam się o co chodzi i znam odpowiedź, lecz tylko się domyślam i nie chcę cię wprowadzić w błąd, jeśli moje domysły okażą się chybione.
autor: Stefano
18 paź 2013, 23:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Kołnierzem do swiecy, bo cieńsza strona jest w komorze.
Masz chyba D3WZ ze sterownikiem nr 252121, czyli wersja z sitkiem.
Pozdr.
autor: rotor
15 lut 2015, 9:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Schemat podłączenia panela webasta

Dla wyjaśnienia: PIN 2 to włączenie zazwyczaj do dogrzewacza webasto zawsze wyłączy sie po 30 min. i działa zawsze na 100% PIN 3 to włączenie webasta suchego sterowanego za pomocą potencjometru widocznego na zdjęciu powyżej i dopiero teraz webasto będzie działać z regulacja na potencjometrze i nie b...
autor: chmielik
19 paź 2015, 16:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: mini zegar eberspacher 221000311200

Ja takiego zegarka nie mam ale z tego co pamiętam to jest trzy czasy do zaprogramowania
autor: Ikis
25 cze 2016, 20:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku

Luz sprawdź szczelinomierzem, i nie w jednym miejscu a w 4 co 90 stopni. Sprzęgło w klimatyzacji powinno pracować w systemie zero-jedynkowym bez poślizgu. Za duża przerwa utrudnia uzyskanie dobrego zasprzęglenia a za mała może powodować ocieranie tarczy sprzęgłowej o czoło koła pasowego mimo niezałą...
25 cze 2016, 21:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku

sprawa osuszacza, niesprawnej sprężarki wychodzi w pomiarze ciśnień pracy po podłączeni zegarów pomiarowych do układu klimy
każdy warsztat od klimy powinien to wykryć od ręki bo zapchany osuszacz powoduje gwałtowny wzrost ciśnienia w układzie, a zacierająca się sprężarka spadek
autor: Gozdus
22 lip 2016, 6:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kimatyzacja włącza się i wyłącza.

Czytając Twoje poprzednie posty masz ewidentnie problem ze wzrostem wysokiego ciśnienia gazu w układzie... Osobiście widzę 2 możliwe przyczyny: 1. Niedrożny skraplacz i/lub niesprawny wentylator. 2. Niedrożny układ chłodniczy - zapchany osuszacz, syf w układzie, zagięta rurka itp. itd ;) Bez podłącz...
autor: Adampio
15 paź 2016, 22:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z ogrzewaniem

kedas1 pisze:
odpowiedzi są na poziomie masz niesprawny układ ogrzewania a ja to wiem :)
To w takim razie łączymy się z Tobą w bólu. A jak już dojdziesz co to było to daj nam znać <england>
autor: kurol
16 gru 2016, 9:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż klimy i webasto do 2.5 TDI

Ale jesli montuje webasto a nie dogrzewacz to tam juz jest zwloka fabrycznie.
Wentylator rusza dopiero jak ciecz osiagnie zadana temperature.
15 kwie 2010, 22:11
Jump to forum
Jump to topic

Instrukcja serwisowa " Układ hamulcowy "

wszystkie modele od 01.96 EDYCJA ( 30.09.13 ) ze względu na awarię linki do pojedynczych instrukcji nie działają. tu link do całego kompletu ( dzięki probe041 ): http://www.mediafire.com/?agy19cy00g5 zawiera: Dane techniczne hamulców ABS i ABS/EDS Bosch 5 – Ogólne wskazówki dotyczące tego systemu AB...
autor: Łukasz12502
30 lip 2019, 22:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ugięte opony

ja tam mam większe zmartwienia niż ugięcie opon :mrgreen: mam 3 atm napompowane i jest ok.
autor: MAZZY137
28 sie 2019, 8:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozmiary i nośność felg

Widzę, że ten temat przewija się wszędzie i co kilka dni... Ronin ---> Możesz zamontować opony nawet o indeksie 88 - i możliwe, że też pojeździsz nawet rok albo dwa - ale pamiętaj, że nie jesteś sam na drodze - nie szukaj na siłę oszczędności i kombinacji. Twoją rozterką powinno być: czy zmontować B...
03 lut 2012, 13:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Szyba boczna tylna prawa z kratką proszę o informację

było na forum ale napiszę jeszcze raz kratka w tylnej szybie oznacza, że samochód posiada nawiewy w suficie na tylną część, ale to nawiew tylko powietrza z zewnątrz gdy ma nawiewy w suficie, bez kratki w szybie tylko takie czarne zaciemnienie to wtedy ma klmę na tył, tylna klma działa w obiegu zamkn...