Znaleziono 106 wyników
- 27 mar 2013, 9:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 TDI (102KM) czy 2.4 D (78KM)?
Multivan z motorem 2,4 był produkowany tylko do rocznika 1995 a to oznacza między innymi: gorsze zabezpieczenie antykorozyjne nadwozia, wąskie zawieszenie, słabsze półosie, bębny z tyłu, starą kolumnę kierowniczą, stare zderzaki.
- 05 kwie 2018, 23:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.4D Olej dwusuwowy wlany do czterosuwowego
Przekaz koledze ze smialo moze nabijac kolejne kilometry.
Moze jeszcze popsikiwac czasami okolice silnika WD40 dla pewnosci.
Moze jeszcze popsikiwac czasami okolice silnika WD40 dla pewnosci.
- 19 lut 2020, 18:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Filtr paliwa czy będzie pasował
Witam serdecznie, czy ten filtr paliwowy będzie pasował do VW T4 2.4 AAB 1996 po lift ?
https://superparts.pl/filtr-paliwa-mann ... at-vw/2637
https://superparts.pl/filtr-paliwa-mann ... at-vw/2637
- 25 paź 2020, 8:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stromy zjazd, a pełny bak paliwa
Czy byłbyś tak uprzejmy i możesz wyłączyć sygnaturę w tapatalku?
- 22 mar 2021, 20:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)
Fajnie się to czyta, Panowie, ale:
1. Znając zarówno chemika jak i bigosa, nie sądzę, żeby jeden drugiego przekonał :D
2. Dyskusja zaczyna już odbiegać od tematu
:roll:
1. Znając zarówno chemika jak i bigosa, nie sądzę, żeby jeden drugiego przekonał :D
2. Dyskusja zaczyna już odbiegać od tematu
:roll:
- 26 cze 2012, 22:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Praca wentylatorów
Nie powielajmy pokrewnych tematów na forum bo zginiemy wkrótce w chaosie. Chaos to już tam jest niezły, więc odpisze na pytanie autora tematu. Wentylatory powinny załączać się oba (teoretycznie z tą samą prędkością), nigdy osobno. Jeżeli teczka jest bez klimy to posiadają dwie prędkości, włączane c...
- 13 mar 2011, 18:56
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 wykaz bezpieczników.
Od lewej do prawej te duże blaszkowe 1).60A Świece żarowe(silnik wysokoprężny) 2).50A Wentylator chłodnicy 3).50A Wentylator chłodnicy 4).50A Urządzenie ABS (pompa, zawory elektromagnetyczne) 5).110-175A Alternator(zależnie od modelu) IMG_1644.jpg tylko serwis już to przerabiałem w wa-wie 9zł sztuka
- 20 mar 2013, 12:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szyna CAN - jak sprawdzić czy jest
Jak masz złącze zaznaczone żółtą strzałką na fotce poniżej, to masz can :arrow:
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/Elekt ... ld_neu.jpg
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/Elekt ... ld_neu.jpg
- 14 kwie 2013, 0:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: akumulator jaki kupić
Osobiście proponuje kupić akumulator w kształcie prostopadłościanu nowy z gwarancją. ludzie co wy porównujecie,jeden ma webasto i dojeżdża autem 2 km do roboty ,drugi jeździ zarobkowo wożąc codziennie paczki ,trzeci używa auta latem na wypady wakacyjne,inny znowu ma dwadzieścia cztery głośniki w auc...
- 07 paź 2014, 15:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zmiana lamp
Tylko że dalej nie będzie świecić jak należy bo cały odbłyśnik będzie na lewo, kupuj lampy nie oszczędzaj, a domorosłe przeróbki zostaw .........
- 21 cze 2015, 20:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podlaczenie przeciwmgielnych zeby swiecily caly czas...
Połącz pin TFL włącznika świateł z pinem J/3 skrzynki bezpieczników. Światła mijania po przekręceniu stacyjki będą się świeciły z mniejsza mocą. Po użyciu włącznika świateł wszystko będzie działało jak do tej pory czyli włącza się pozycyjne i mijania z pełna mocą.
- 13 sty 2023, 7:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: brzeczyk i migajaca kontrolka oleju
Czy jesteś w stanie poświęcić 10-15 minut i edytować swój post tak, by był zrozumiały?
Domyślam się o co chodzi i znam odpowiedź, lecz tylko się domyślam i nie chcę cię wprowadzić w błąd, jeśli moje domysły okażą się chybione.
Domyślam się o co chodzi i znam odpowiedź, lecz tylko się domyślam i nie chcę cię wprowadzić w błąd, jeśli moje domysły okażą się chybione.
- 18 paź 2013, 23:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci
Kołnierzem do swiecy, bo cieńsza strona jest w komorze.
Masz chyba D3WZ ze sterownikiem nr 252121, czyli wersja z sitkiem.
Pozdr.
Masz chyba D3WZ ze sterownikiem nr 252121, czyli wersja z sitkiem.
Pozdr.
- 22 paź 2014, 17:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schemat podłączenia panela webasta
Switched Output: 600 mA
Reszta tutaj http://www.standkachels.com/downloads/p ... orelay.pdf
Reszta tutaj http://www.standkachels.com/downloads/p ... orelay.pdf
- 15 lut 2015, 9:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schemat podłączenia panela webasta
Dla wyjaśnienia: PIN 2 to włączenie zazwyczaj do dogrzewacza webasto zawsze wyłączy sie po 30 min. i działa zawsze na 100% PIN 3 to włączenie webasta suchego sterowanego za pomocą potencjometru widocznego na zdjęciu powyżej i dopiero teraz webasto będzie działać z regulacja na potencjometrze i nie b...
- 19 paź 2015, 16:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: mini zegar eberspacher 221000311200
Ja takiego zegarka nie mam ale z tego co pamiętam to jest trzy czasy do zaprogramowania
- 20 sty 2016, 8:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Webasto inne niż zalecane :-)
Mam dostałem z nowym
- 25 cze 2016, 20:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku
Luz sprawdź szczelinomierzem, i nie w jednym miejscu a w 4 co 90 stopni. Sprzęgło w klimatyzacji powinno pracować w systemie zero-jedynkowym bez poślizgu. Za duża przerwa utrudnia uzyskanie dobrego zasprzęglenia a za mała może powodować ocieranie tarczy sprzęgłowej o czoło koła pasowego mimo niezałą...
- 25 cze 2016, 21:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Klimatyzacja- wydajność, eksploatacja, osiągi itp. dysku
sprawa osuszacza, niesprawnej sprężarki wychodzi w pomiarze ciśnień pracy po podłączeni zegarów pomiarowych do układu klimy
każdy warsztat od klimy powinien to wykryć od ręki bo zapchany osuszacz powoduje gwałtowny wzrost ciśnienia w układzie, a zacierająca się sprężarka spadek
każdy warsztat od klimy powinien to wykryć od ręki bo zapchany osuszacz powoduje gwałtowny wzrost ciśnienia w układzie, a zacierająca się sprężarka spadek
- 22 lip 2016, 6:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kimatyzacja włącza się i wyłącza.
Czytając Twoje poprzednie posty masz ewidentnie problem ze wzrostem wysokiego ciśnienia gazu w układzie... Osobiście widzę 2 możliwe przyczyny: 1. Niedrożny skraplacz i/lub niesprawny wentylator. 2. Niedrożny układ chłodniczy - zapchany osuszacz, syf w układzie, zagięta rurka itp. itd ;) Bez podłącz...
- 02 sie 2016, 14:30
- Jump to forum
- Jump to topic
- 15 paź 2016, 22:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Problem z ogrzewaniem
To w takim razie łączymy się z Tobą w bólu. A jak już dojdziesz co to było to daj nam znać <england>kedas1 pisze:odpowiedzi są na poziomie masz niesprawny układ ogrzewania a ja to wiem :)
- 16 gru 2016, 9:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: montaż klimy i webasto do 2.5 TDI
Ale jesli montuje webasto a nie dogrzewacz to tam juz jest zwloka fabrycznie.
Wentylator rusza dopiero jak ciecz osiagnie zadana temperature.
Wentylator rusza dopiero jak ciecz osiagnie zadana temperature.
- 15 kwie 2010, 22:11
- Jump to forum
- Jump to topic
Instrukcja serwisowa " Układ hamulcowy "
wszystkie modele od 01.96 EDYCJA ( 30.09.13 ) ze względu na awarię linki do pojedynczych instrukcji nie działają. tu link do całego kompletu ( dzięki probe041 ): http://www.mediafire.com/?agy19cy00g5 zawiera: Dane techniczne hamulców ABS i ABS/EDS Bosch 5 – Ogólne wskazówki dotyczące tego systemu AB...
- 30 lip 2019, 22:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ugięte opony
ja tam mam większe zmartwienia niż ugięcie opon :mrgreen: mam 3 atm napompowane i jest ok.
- 28 sie 2019, 8:28
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: rozmiary i nośność felg
Widzę, że ten temat przewija się wszędzie i co kilka dni... Ronin ---> Możesz zamontować opony nawet o indeksie 88 - i możliwe, że też pojeździsz nawet rok albo dwa - ale pamiętaj, że nie jesteś sam na drodze - nie szukaj na siłę oszczędności i kombinacji. Twoją rozterką powinno być: czy zmontować B...
- 03 lut 2012, 13:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Szyba boczna tylna prawa z kratką proszę o informację
było na forum ale napiszę jeszcze raz kratka w tylnej szybie oznacza, że samochód posiada nawiewy w suficie na tylną część, ale to nawiew tylko powietrza z zewnątrz gdy ma nawiewy w suficie, bez kratki w szybie tylko takie czarne zaciemnienie to wtedy ma klmę na tył, tylna klma działa w obiegu zamkn...