Znaleziono 106 wyników

Return

autor: kriss
14 lut 2013, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zasłonki nowy zakup

siwy pisze:
gdzie dostane szyny (prowadnice) do takich zaslonek
Ale kotleta odgrzałeś kolego....
...ale z chęcią pomogę, mianowicie poszukaj w sklepie "jysk" ,
karnisze z serii window w cenie ok 7 pln za 1,25m z żabkami
pozdrawiam
autor: Sterciu
27 wrz 2013, 16:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dodatkowe lampki w drzwiach

W/g schematu Rialty który udalo mi się zdobyc lampki są podłączone , kabel plusowy pod zacisk KL.30 , kabel minusowy pod wylącznik krańcowy. Tym sposobem powinna się zapalac lampa w tyh drzwiach które się otworzy bo krancówka poda mase wtedy na lampkę :). Dzięki Rafflex za fotki , napewno się przyda...
autor: slimak
28 wrz 2013, 10:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dodatkowe lampki w drzwiach

Wszystkie krańcówki są połączone jednym kablem masowym dlatego przy otwarciu jednych drzwi zapala się obie lampki.
autor: grzesiex
06 sty 2014, 23:05
Jump to forum
Jump to topic

Uchwyt na napoje w konsoli środkowej

Witam, chciałbym Wam przedstawić rozwiązanie uchwytu na napoje jakie od kilku lat sprawdza się doskonale w moim T4. http://images62.fotosik.pl/531/026b1b6b61977a2dmed.jpg http://images65.fotosik.pl/531/10d10204c801f4f9med.jpg http://images62.fotosik.pl/531/6a77498f3e6d6d1fmed.jpg http://images62.fot...
autor: kurol
20 lut 2015, 23:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Konsola środkowa - nowość?

Oryginalne ProjektZwo strasznie drogie
Biedni T4 nie jezdza
http://allegro.pl/vw-t4-polka-chowek-ko ... 69510.html
Wchodzi popychacz 2 l i 2-3 szt 0.7l obok
autor: kurol
01 wrz 2017, 7:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakimi elementami różni się Muti long od którkiego?

Po jakiego grzyba cytujecie post pod ktorym nikt wiecej nie pisal ?
Link poprawilem.
autor: orel11
11 lis 2018, 7:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wklejenie szyby - jak ?

Klej można na szybe i na nadwozie jak wolisz,ale w T4.masz tą uszczelkę więc wiadomo gdzie dokładnie ma być klej. W innych autach kładę przeważnie na rant.Nie dawaj tu i tu bo będzie za dużo kleju ,a go się łatwo nie czyści.W zestawie masz ten lejek wycięty i na szybie kładziesz przez to określoną i...
autor: Probe041
28 gru 2019, 21:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż szyb elektrycznych

Pisz śmiało tutaj, zostanie dla potomnych
autor: Kenobi
29 lis 2012, 13:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

zestaw do kompleksowej wymiany rozrządu do 2.5 tdi ACV/AHY/AXG wraz z kołem pasowym z tłumikiem drgań numery katalogu Inter Cars 1.Pasek CONTI ct914 2.Pasek CONTI ct939 3.Rolka EVR 55447 ( w pudełku rolka Litens ) 4.Rolka EVR 55446 ACV lub EVR 55477 AHY/AXG/AJT ( w pudełku rolka Litens ) 5.Rolka EVR...
17 maja 2013, 11:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Niezbędnik z narzędziami do T4

Ja z tych co nie mają nic bo ja zabieram wszystko tak na prawdę to pojęcie podstawowej naprawy jest bardzo nie precyzyjne ja na długie forumowe wyprawy zabieram: - laptop z VAGiem -zestaw kluczy nasadowych, wraz z przedłużkami i przegubami od 6 do 32 wszystkie - zestaw kluczy płasko oczkowych od 6 ...
autor: JanB
04 wrz 2016, 22:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Oleje silnikowe

Wybierz sobie olej kolego cue - norma 505 00 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwipxJjlwvbOAhVsSZoKHQbgAXsQFggeMAA&url=https%3A%2F%2Ferwin.volkswagen.de%2Ferwin%2FdownloadStaticFile%2Fvolkswagen%2Ffiles%2Foil%2Fstep_50200_50500.pdf&am...
autor: Adampio
21 lip 2018, 11:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakiś zawór pod lewym nadkolem

Tym co już wiedzą sugeruje powstrzymanie się z odpowiedzią do czasu aż Wątkotfurca prawidłowo zapoda fotkę :mrgreen:
autor: wilu8
04 wrz 2011, 9:13
Jump to forum
Jump to topic

Diagnostyka Naszych TDI

Przedstawiam mały opis jak wykonać Logi dynamiczne oraz statyczne.Do wykonania potrzebujemy program diagnostyczny VAG COM w pełnaj wersji najlepiej Vag com 409 . Po uruchomieniu programu VAG-Com wykonujemy następujące operacje: 1. Odczytujemy błędy z komputera silnika (ECU): Select -> 01-Engine -> 0...
autor: krzysaudi
08 gru 2014, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: interfejs vag

Mejle rozdane :)
autor: driver77
05 cze 2016, 11:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z kątem wtrysku

Mikoli pisał przy wysterowaniu zaworu (czwarte okno) poniżej 50% w granicach 30-40% byłoby najlepiej na ciepłym silniku. czyli nawet profesorowie się różnią :) Czyli wg. tezy mikolego (gdyby przyjąć wartości które podał za ideał i środek) to Twój zawór. by lekko przyspieszał, więc pewnie kąt leciut...
autor: rafflex
06 lip 2013, 21:53
Jump to forum
Jump to topic

[MOD] Wymiana otwartego schowka pasażera na zamykany

Witajcie. Dzięki dariuspolo i temu wątkowi http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=3304&start=0& powstał ten manual. <england> Dzisiaj wymieniamy kieszeń/schowek otwarty na zamykany. Taki jak na zdjęciu nr1 na taki jak na zdjęciu nr 2. schowek.jpg Potrzebne materiały: Kompletny schow...
autor: flukem
17 paź 2013, 23:23
Jump to forum
Jump to topic

[Manual] Przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojowe.

Witam jak w temacie przedstawiam manuala na przerobienie dogrzewacza D3WZ na ogrzewanie postojowe potocznie zwane webasto. Zaznaczam że po tym zabiegu dogrzewacz dalej pełni swoją funkcje dogrzewania silnika. A więc. Do rozbudowy swojego dogrzewacza użyłem: 1 . Elektryczna pompa wody około 299,- htt...
16 paź 2011, 20:18
Jump to forum
Jump to topic

Naprawa dogrzewacza D3WZ

UWAGA dotyczy dogrzewacz D3WZ wyprodukowanego w 2000r wcześniejsze modele mogą wyglądac inaczej - w innym miejscu jest dopływ paliwa co warunkuje trochę inaczej mocowaną świecę i sitko Ponieważ ostatnio dokonałem naprawy dymiącego i nieodpalającego dogrzewacza podzielę się wiedzą obrazkową jak to zr...
31 paź 2013, 8:59
Jump to forum
Jump to topic

[MANUAL] Demontaż błotnika przedniego długi przód

Z nieocenioną pomocą Kenobi'ego powstał ten manual. <england> Specjalnie dla pawela122 instrukcja ilustrowana: Potrzebne narzędzia: - Śrubokręt krzyżakowy - TORX nr 30 - Klucz nasadowy "10" najlepiej z przedłużką - szeroki śrubokręt płaski (lub coś podobnego) Mocowanie poszczególnych eleme...
autor: grzesiex
15 maja 2011, 22:53
Jump to forum
Jump to topic

ABC tempomatu w TDI

Post ten skierowany jest do użytkowników T-4 TDI, którzy w prosty i tani sposób chcieliby wyposażyć swe auto w tempomat i dla których nie ma znaczenia fakt, ¿e sterowanie funkcjami tempomatu odbywać się będzie bez udziału oryginalnej manetki. Opisane rozwiązanie zostało zastosowane i sprawdzone w au...
16 lip 2014, 23:06
Jump to forum
Jump to topic

[Manual] Wymiana kostki stacyjki

Zdarza się, że występuje problem z uruchomieniem samochodu lub nieprawidłowym działaniem zapłonu. Warto sprawdzić wtedy czy przyczyna nie tkwi w kostce stacyjki. Można to sprawdzić odpalając "na krótko", co pokazane jest na tym filmiku: JAK ODPALIĆ NA KRÓTKO Jeśli w tym przypadku jest w po...
22 wrz 2015, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

[MOD] Zmiana zacisków hamulcowych na większe PRZÓD

Wymiana małych zacisków hamulcowych (tarcze 282mm) na duże zaciski hamulcowe (tarcze 313mm) na przykładzie VW T4 po lifcie rok 2000 długi przód, silnik ACV. man_00.jpg man_01.jpg Zebrałem informacje dzięki nieocenionej pomocy naszych kolegów: chemik211, Probe041, dariuspolo, barti87, i innych, któr...
autor: bigos1966
07 sty 2019, 18:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Nie rozumiem czemu z tak błahego powodu robicie takie zamieszanie. Adampio jeżeli chcesz zrobić tak jak zrobił to Sterciu, to rób tak jak on. Tylko sprawdź czy napięcie do lamp nie zmniejszyło się( stare instalacje).Jeżeli masz stratę napięcia na starych instalacjach robisz tak jak Przemia. Masz wte...
autor: Stanley70
24 lut 2019, 0:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Wtyczki dotarły, więc można coś zrobić. Na zdjęciach dla przypomnienia pokazałem prosty schemat podłączenia przekaźnika świateł mijania, kable żółte, lub drogowych, kable białe. Pokazuję tylko jak w prosty sposób, bez lutowania, rozcinania można dołożyć sobie wiązkę przekaźników. Z narzędzi potrzebn...
autor: stormy
27 sie 2019, 14:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zabezpieczenie antykorozyjne

I jak to nakładałeś, tak jak producent zaleca, czyli na bardzo gorąco? I czym? Odpowiem jak ja nakładałem Fluid Film / Perma Film, może komuś się przyda: - demontaż wszystkiego co się da z podwozia (zaślepki, osłony, bak itd.) - najpierw we wszystkie profile zamknięte Fluid Film Liquid A (zwykły pr...
autor: slimak
27 sie 2013, 20:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój kamperek...

Temat ogarnąłem - kolejny post pod postem w wykonaniu autora wątku sprawi, że w całości zostanie usunięty.
autor: flukem
07 paź 2013, 23:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Teczka "wysoko górska" flukem :)

A więc. Do rozbudowy swojego dogrzewacza użyłem: 1. Elektryczna pompa wody KLIK 299,- 2. Gniazdo Eberspacher KLIK 28,- 3. Wtyczka Eberspaher KLIK 28,- 4. Przekaźnik opuźniający włączenie KLIK 35,- 5. Przekaźnik wydłużający włączenie KLIK 35,- 6. Dwa przekaźniki standardowe 40A KLIK 10,- 7. Cztery po...