Spalanie 2.4 westfalia i skrzynia crn

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
vwbuscamper
Nowy T4

8
Model:
Auto: westfalia
Kontakt:

Spalanie 2.4 westfalia i skrzynia crn

Post autor: vwbuscamper »

Witam wszystkich.Jestem tutaj nowy, więc za wszystkie niedoskonałości przepraszam.Jeśli takie wynikną.Mam nadzieję że dobry dział wybrałem. Od nie dawna stałem się posiadaczem vw t4 westfalia z roku 1995 z silnikiem 2.4,oraz skrzynią crn. Wszyscy jakoś piszą że te auta palą 8.5 l na 100. Niestety u mnie tak nie jest. przeczytałem wszystkie wątki odnośnie skrzyń i prędkości sporo tego jest.Można lekkiego mętliku w głowie dostać. Moje auto na autostradzie przy prędkości 100km spala 11l. osiągi skrzyni 3000 obrotów 110km. Hm od czego zacząć gdzie szukać przyczyny. Nie widzę by auto kopciło lub cos z tych żeczy. będąc u mechanika zauważyłem że pompa chyba była robiona ponieważ jest czysta w stosunku do reszty silnika. Mam mętlik w głowie. Może powinienem wymontować pompę i wtryski i odesłać to wszystko do sprawdzenia sam nie wiem. Problem narasta ponieważ jestem w Holandii a tutaj nie tak prosto o konkretnych mechaników dobrej cenie.
Marty1
Forumowicz T4

14
Model:
Auto: T4 Multi 2,5B
Opis: UltraMaryna
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 5 razy
Kontakt:

Re: Spalanie 2.4 westfalia i skrzynia crn

Post autor: Marty1 »

"westfalia" - wysoka czy niska ?

This topic has 11 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”