Tuleje wahacza dolnego z przodu. Pomocy!!!

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
fabian1300
Początkujący T4

9
Model:
Auto: Transporter
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Tuleje wahacza dolnego z przodu. Pomocy!!!

Post autor: fabian1300 »

Witam. Jestem nowy na forum ale pewna sytuacja mnie zmusiła, może to i dobrze bo będę mógł i swoimi wrażeniami też podzielić się z innymi a może i nawet pomoc.

Wracając do sprawy mam dość już starszego vw t4 rok 1991. Często słyszę żebym go sprzedał i wg ale auto ma dla mnie duszę i je bardzo polubiłem. Chodzi mi dokładnie o tuleje wahacza dolnego z przodu a mianowicie o tą na której ustawia się zbieżność. Jest ona na ETCE online oznaczoną numerem 701407140A. Jest tam pokazane że jak i ona tak i śruba ma średnicę około 12 mm, chyba że ja coś pomyliłem. Nie wiem. Ale zakupiłem w sklepie tuleje lemforder które mają 14 mm po dobrej cenie choć też nie byłem w jednym i za każdym razem słyszę że mają 14 mm. I teraz mam pytanie czy ja coś sobie ubzdurałem że są tam tuleje ze średnicą w środku 12 mm czy tak jest naprawdę i mnie robią w przysłowiowego balona? Sprawdzałem gwint i ma wielkość 12 mm. Jeden ze sprzedawców powiedział że może być tak że jest gwint 12mm a śruba ma 14 mm chodź nie chce mi się wierzyć.. Prosze was o pomoc i rozwianie moich wątpliwości.
SANCZO
Stały bywalec

10
Model:
Auto: vw t4
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Re: Tuleje wahacza dolnego z przodu. Pomocy!!!

Post autor: SANCZO »

Z tego co kojarze to były dwa rodzaje tulei . Dokładnie . Etos też pokazuje dwa rodzaje ten sam numer oryginalu a jedne są 12mm a drugie 14 mm . Ale w…login to view the rest of this post

This topic has 30 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”