Znaleziono 15 wyników

Return

autor: SANCZO
14 gru 2015, 20:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: pytanie o nr węży wodnych 2,5 ACV

Kolego co do węża wchodzącego do dogrzewacza to 074 121 157-zasilanie i 074 121 157 A-powrót. Znowu ten co idzie do dodatkowej pompy wody nazywa się dla PR-AC0 : 074 121 073 AK . Dla PR-AC1 : 7D0 121 073 F . Sprawdzane oczywiście dla silnika ACV w rocznikach 1999-2002 . Ale widze że weze róznily sie...
04 sty 2016, 18:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Metaliczny stukot podczas jazdy w 1.9D

kolego sprawdz dokrecenie sruby centralnej kola zebatego wału . Lubią się wyciągnąć o 0,2mm i powstaje luz na klinie kola . Póżniej klin się wybija i przestawia się lekko rozrząd co powoduje stukanie . Jeżeli śruba będzie poluzowana to odrazu ściagaj koło i sprawdz czy klin się nie wybił . Oczywiści...
04 sty 2016, 19:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Napęd pompy wody 1.9 TD

Wydaje mi się że skoro koło napedzające pompe wody jest płaskie to pasek powinien przylegać plaską tylna stroną do koła. Do kół w których są rowki (alternator, kolo pasowe wału) pasek powinien przylegac klinami . Do pompy wspomagania masz osobny pasek klinowy tak ? Innej możliwości nie ma . Tak jest...
04 sty 2016, 19:55
Jump to forum
Jump to topic

Być moze nie mam . Ale jeżeli koło napędzające pompe wody jest płaskie to pasek powinien się po nim poruszac tylna płaską stroną . Tego jestem pewny w 100% . A na 100% nie wiemy czy o taki silnik chodzi którego zjęcie dodałeś :P Jeszcze może być np tak jak w tym przypadku .
09 sty 2016, 9:36
Jump to forum
Jump to topic

wałek rozrządu blokujesz po zdjęciu pokrywy zaworów wsadzasz płaskownik w wycięcie wałka od strony skrzyni biegów . Pompe wtryskową blokujesz przy pomocy jakiegos trzpienia fi 6mm jak się nie myle. no a wał to musisz sobie zaznaczyć w GMP i pilnować aby ci się nie przestawił od strony skrzyni w okie...
24 cze 2016, 7:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: AAB urwane dwie śruby głowicy

dospawać przekładnie prosrtopadle i wykręcić śruby . Co za problem kiedy śruba wystaje ?
26 paź 2016, 22:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL

przyczyna moze być jeszcze jedna źle założony pasek wielorowkowy powinien iść garbami do koła żeby cię to nie zmyliło że koło jest płaskie to pasek ma iść plecami do niego ... tak ma być założony jak na zdjęciu. Więcej fizycznych możliwości nie widze skoro uszczelka, korek i nadciśnienie robocze jes...
29 paź 2016, 13:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL

nie rób pochopnie głowicy . Zawsze tak będzie z poziomem płynu na zimnym pomiedzy min max na rozgrzanym po odkręceniu korka podniesie się do max albo troszkę wyżej . Ludzie troche fizyki . Rozszerzanie cząstek pod wpływem temperatury ..... Dlatego w zbiorniczku oznaczenie MAX nie jest pod samym kork...
24 gru 2016, 12:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zakres pracy turbiny T4 2.5 TDI 102 PS.

turbo jest zwykłe z zaworem upustowym . Powinno pompować tak jak napisał ozyrys486 od 1800-2000 obr . U mnie startuje przy 1900 wtedy jest wyraznie odczuwalny przyrost mocy . Co do sterowania to jest taki zaworek elektromagnetyczny zwany N75 który otwiera zawór gdy ciśnienie doładowania jest za duże...
28 gru 2016, 21:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zielona Caravell'ka z Katowic

po co wyciagac wał od razu . Wystarczy wymienic kolko zebate oraz srube i dokrecic srube z momentem (jak dobrze pamietam) 90Nm+90st . Ewentualnie dać troche kleju do gwintów. Po co pchać się w koszta ...
18 lip 2017, 17:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: 1.9 TD bez turbo - metaliczny dźwięk przy przyspieszaniu

to mi brzmi na wydmuchana uszczelkę pomiędzy glowicą a kolektorem wydechowym bądź inną nieszczelność w układzie wydechowym .
19 paź 2019, 8:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brzęki z komory silnika na niskich obrotach 2.5tdi 102

Myślę, że w najgorszym wypadku to nawet i wymiana/remont silnika jeżeli pęknie któryś tłok lub wygnie korbowód. Mam nadzieję jednak, że aż tak źle nie będzie.