Znaleziono 14 wyników

Return

autor: mirek13
28 sie 2016, 10:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

Masz racje, że kostka też się lubi grzać jednak tutaj bardziej wskazuje na pompę. Kostka szybciej stygnie, a odpala dobrze dopiero na wystygniętym silniku.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
28 sie 2016, 9:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

mielczarekmateusz pisze:
ponownie probuje wiele razy krece dluzej nic. nagle za ktoryms przekreceniem łapie na strzał od razu.
Wychodzi na to, że kręci, a nie odpala.

Dla kostki stacyjki raczej nie miałoby znaczenia czy silnik jest ciepły, czy zimny więc raczej pompa do sprawdzenia.
19 wrz 2016, 13:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rodzaje klimatyzacji i ogrzewania.

punkt 3 - broniąc ręki Kenobiego - nawiew z dołu na tył jest tylko ciepły, ciepleszy albo gorący :D
23 paź 2017, 21:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Zerowanie zegarów

Posprawdzaj i przeczyść masy w komorze silnika, brak lub słaba masa często powoduje cuda-wianki, albo aku umiera, ale wtedy działoby się tak tylko przy odpalaniu.
25 paź 2017, 9:25
Jump to forum
Jump to topic

Podładuj jeszcze aku, bo może się nakładać problem z masą i umierający akumulator
05 mar 2019, 14:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Radio 1din z panelem 2din.

macieck, ja teraz do osobówki montuję radio 1 din z ekranikiem 3" - Peiying model PY-9348, bo tam nie mam miejsca na wysuwany, przyzwoity ekran i kamera będzie w ramce rejestracji.
radio.jpg
A co do mojego, to zawsze można ekran zamknąć, a do cofania sam się wysunie :)
28 paź 2019, 18:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Elek. otwieranie szyb awaria

słowik, otwórz i zamknij szyby jednym ciągiem, od samej góry do samego dołu i z powrotem.
25 paź 2017, 15:04
Jump to forum
Jump to topic

bigos1966, dla tego piszę o naładowaniu aku, pelek37 pisze, że dopiero po kilku mrugnięciach (przypuszczalnie długimi) licznik mu się wyzerował, więc warto na tym etapie mieć pewność, że w aku jest dość prądu, ogarnąć masy (wyczyścić / wymienić końcówki, przejrzeć przewody czy całe, czy nie przetart...
25 paź 2017, 15:21
Jump to forum
Jump to topic

Masz rację, ale nie wiemy czy na odpalonym, czy nie :)
Najlepiej na samym początku wyeliminować te najprostsze, ewentualne przyczyny.
26 paź 2017, 20:54
Jump to forum
Jump to topic

no i gitara, fajnie, że okazała się to tylko taka pierdoła, ale czasami najtrudniej samemu wpaść na najprostsze rozwiązanie :)
06 sty 2019, 21:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Adampio
Prąd zasilający żarówki, podawany jest bezpośrednio z akumulatora przez dołożonye przekaźniki i na ten odcinek dokłada się bezpośrednio dodatkowo bezpiecznik.
Istniejąca instalacja świateł z fabrycznymi bezpiecznikami, pełni funkcję sterowania pracą przekaźnika.
06 sty 2019, 21:57
Jump to forum
Jump to topic

tak wciął się, po to, żeby przekaźniki mieć w środku i tak było w jego sposobie instalacji, ale do zasilania lamp ciągną nowe przewody bezpośrednio z aku i na nie dokładał bezpieczniki. ... Aby zrobic to tak zeby w miare wyglądało i nie było pełno dziwnych kabli po maską to zrobiłem to w ten sposób ...
07 sty 2019, 15:25
Jump to forum
Jump to topic

Adampio Jeszcze bede musiał gniazda bezpieczników załozyc po drodze z aku do przekazników... Masz rację, jeśli Sterciu dał najpierw bezpieczniki na drodze aku-przekaźnik, a następnie puścił "nowy" prąd, po starych kablach, przez drugi bezpiecznik w skrzynce do żarówek. No chyba, że stary b...