Witam,
niestety znów mam problem z moim t4 i odpalaniem. Rozrusznik kręci jak szalony ale nie odpala silnik. Moim zdaniem problem tkwi gdzieś w pompie bo już wielokrotnie go wałkowałem. Żaden elektryk ani mechanik nie był w stanie pomóc trzeba zabrać się samemu i stąd kilka moich pytań.
1)jeżeli napięcie dochodzi na pompę czarnym kablem (drugi wycięty, i chyba połączone z czarnym - imo) a po próbie rozruchu przy odkręconym wtrysku nic a nic nie leci paliwo gdzie szukać przyczyny? jak ją sprawdzić i naprawić?
2)czy bez czujników temperatury (tzn odłączone kable silnik odpali? czy muszą być obydwa sprawne - nie wiem czy na sto procent łączy jeden z pinów)
chyba narazie wszystko jak co będę pytał dalej. pozdrawiam
Pompa wtryskowa - problem z odpalaniem - nie podaje paliwa..
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
piotruuch
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle 2.5TDI ACV
- podziekowal za post: 38 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Pompa wtryskowa - problem z odpalaniem - nie podaje paliwa..
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, 22:39 przez piotruuch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojtf23
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Pompa wtryskowa
sprawdź nowym kabelkiem od aku do zaworu odcinającego. Jeżeli masz immo na pompie to nie łatwo można sprawdzić bo może być zawieszony zawór.(Mi się za…login to view the rest of this post
This topic has 24 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się