Znaleziono 38 wyników
- 01 gru 2011, 17:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Lusterka podgrzewane elektrycznie manual
A wiecie jakie wymiary kupić? Bo nie mam obecnie mojej t4 w pobliżu a chciałbym jeszcze dziś kupić. I jeszcze jedno... Czy ta taśma dwustronna co się nią potem przykleja na nowo lusterko ona ma być z pianką czy bez? taśma z pianką lepiej przylega tłumi drgania. wymiary proszę P1080968.JPG P1080970....
- 30 lis 2011, 22:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Wkłady lusterka lewego i prawego są takie same w T4 jeśli chodzi o ich rozmiar. Wymiarów niestety nie znam.
Foto jak wyjąć wkład i go nie uszkodzić
http://t4-wiki.de/wiki/images/thumb/Auf ... hsel_2.jpg
Foto jak wyjąć wkład i go nie uszkodzić
http://t4-wiki.de/wiki/images/thumb/Auf ... hsel_2.jpg
- 30 lis 2011, 21:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Szkło, mata, plastik dokładnie nic dodać wyciagasz wkład odcinasz od plastiku jest wklejany na taśmę dwustronną przyklejasz matę jest samoprzylepna składasz wszystko razem <england> koszt maty to około 6--18 zł http://allegro.pl/mata-grzewcza-podgrzewacz-do-lusterek-gb-8s-gb-10s-i1952233832.html ht...
- 19 gru 2011, 16:01
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy zegary cały czas powinny świecić?
Tak jest i tak powinno być.
- 11 kwie 2012, 15:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tempomat - jak uruchomić? (raz działa, raz nie działa)
Kontrolki tempomatu nie było w żadnej wersji T4.
- 11 kwie 2012, 13:59
- Jump to forum
- Jump to topic
wszystko jest w temacie do którego linka dałem wyżej
- 11 kwie 2012, 13:10
- Jump to forum
- Jump to topic
skoro raz działa, a raz nie to pewnie kabloteka i styki do przejrzenia styki w manetce, kable w kostkach, oczywiście też i vaga by się przydało podłączyć kontrolki działania tempomatu nie ma, przynajmniej przy zwykłych zegarach, jak jest np. z FISem to nie wiem a obstawiam czujnik stopu bo mamy po 2...
- 11 kwie 2012, 13:03
- Jump to forum
- Jump to topic
piotruuch ty masz tempomat w 1.9 TD ?? bo tempomat w silnikach typu D lub TD to zupełnie inna bajka niż w TDI w zwykłym dieslu jest to urządzenie mechaniczno-elektryczne działające na podciśnienie, w TDI jest to czysta elektronika sterowana przez ECU i diagnozowalna VAGiem do TDI sam montowałem wedł...
- 19 lip 2012, 22:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Niezidentyfikowana kostka przy prawej lampie 3pin
jedyne co mi przychodzi do głowy jak kable są grube około 1mm to tam jest czujnik w chłodnicy od włączania wentylatorów
kolory się zgadzają
kolory się zgadzają
- 14 lut 2012, 20:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Klimatyzacja w silniku 1.9TD - tylko o tym silniku.
Jak jest olej a brakuje czynnika to po prostu wydajność jest gorsza.
- 14 lut 2012, 19:33
- Jump to forum
- Jump to topic
kpl klime zakupiłem w Auto-Klimacie z Wrocławia, gość którego mogę polecić tam to Kostka zna się na rzeczy i w ogóle jest spoko. Ciekawi mnie jak ta firma rozwiązała układ pasków i napęd pompy klimy w T4 1.9 , masz może fotkę :?: A czy przy wyprzedzaniu nie można wyłączyć klimy? Jak to wygląda jeże...
- 14 lut 2012, 12:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Inna kwestia że to cięgno nie służy do podnoszenia obrotów przy włączonej klimie :) Do tego jest osobne urządzenie Co do sterowania klimy mówi, że ich klimatyzacja, która jest jak fabryczna (tylko nowa) nie ma żadnego dodatkowego sterownia podniesienia obrotów ani nic takiego... Znaczy że nie jest t...
- 14 lut 2012, 12:03
- Jump to forum
- Jump to topic
no racja dla mnie T4 to tylko pięć cylindrów :oops:
mógł mieć i całą rację tylko nie podzielił się jej drugą częścią, natomiast ja miałem ewidentnie tylko połowęFocusMED pisze:Kolega piotruucha ma trochę racji ponieważ w 1.9 to cięgno oprócz wyprzedzenia kąta wtrysku podnosi również dawkę i obroty.
- 14 lut 2012, 11:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Kolega piotruuch ma trochę racji ponieważ w 1.9 to cięgno oprócz wyprzedzenia kąta wtrysku podnosi również dawkę i obroty.
TU masz zdjęcie jak to wygląda.
TU masz zdjęcie jak to wygląda.
- 14 lut 2012, 11:42
- Jump to forum
- Jump to topic
to cięgno to nie jest żadne ssanie zwiększające dawkę paliwa tak jak w silnikach benzynowychpiotruuch pisze:Czy tu właśnie nie przydało by się wyciągnięcie sania przy kierownicy - zwiększyło by to dawkę
za jej pomocą przyspiesza się wtrysk co powoduje w dieslu łatwiejszy rozruch
- 14 lut 2012, 11:35
- Jump to forum
- Jump to topic
zostałem wywołany do tablicy :) więc krótko: kpl klime zakupiłem w Auto-Klimacie z Wrocławia, gość którego mogę polecić tam to Kostka zna się na rzeczy i w ogóle jest spoko. Parę lat temu koszt wyniósł ok 3500. No cóż jak ktoś lubi rzeźbę to niech rzeźbi. Ja wyszedłem z założenia że lepiej wziąć od ...
- 13 lut 2012, 20:19
- Jump to forum
- Jump to topic
Kolega Piotr_J montował klimę do swojego 1.9TD, popytaj albo poproś na PW aby się wypowiedział w tym temacie ;)
http://www.t4-forum.pl/memberlist.php?m ... file&u=183
http://www.t4-forum.pl/memberlist.php?m ... file&u=183
- 13 lut 2012, 19:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeżeli masz zabudowę holenderską to spokojnie klima na sam przód wystarczy, jednak klima poważnie obciąża silnik i o ile do jazdy po mieście specjalnie jej nie odczuwam (na silniku 1.9TDI 110 KM) to już na trasie, szczególnie przy wyprzedzaniu dość mocno mnie trzyma i dlatego słabo to widzę na prawi...
- 13 lut 2012, 19:07
- Jump to forum
- Jump to topic
ad 1. Przy klimie manualnej jest mniej kabelków, jeżeli masz komplet to wszystko jedno czy to manual dwustrefowy czy climatronic, mniej roboty przy klimie manualne na sam przód, największy problem to powiesić i napędzić sprężarkę na tym silniku. ad 2. Uchwyt sprężarki da się założyć z silnika 1.9 TD...
- 13 lut 2012, 18:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Sam się INTERESOWAŁEM tematem, moim zdaniem gra nie warta świeczki. Mocy za mało przede wszystkim ale kto bogatemu zabroni ;)
Ta firma sprzedawała (nie wiem czy nadal sprzedaje) komplet do założenia manualnej klimy na przód do T4 1.9TD
http://www.autoklimat.com/
Pozdrawiam! ;)
Ta firma sprzedawała (nie wiem czy nadal sprzedaje) komplet do założenia manualnej klimy na przód do T4 1.9TD
http://www.autoklimat.com/
Pozdrawiam! ;)
- 12 lut 2012, 13:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Awaria zamka tylnej klapy.
Szyba w zabudowie jest wstawiana na uszczelkę więc powinna dać się bez problemu wyjąć i ponownie włożyć.
- 12 lut 2012, 14:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Mam to samo u siebie co jakiś czas, musisz kręcić az zaskoczy , no chyba że cięglo się urwało albo spadło
- 12 lut 2012, 17:45
- Jump to forum
- Jump to topic
u mnie było tak, że kluczyk trzeba cofnąć/obrócić z pozycji otwartej tak o 2-3 mm i dopiero ciągnąć za klamkę
- 12 lut 2012, 19:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Od ogrzania opalarką kolego powinieneś zacząć, jeżeli nie zakonserwowałeś zamków przed zimą. pzdr
- 12 lut 2012, 19:54
- Jump to forum
- Jump to topic
Miałam to samo, nie mogłam otworzyć więc postawiłam auto mechanikowi. Skasował mnie za to na 100PLN <szok> nie chciał powiedzieć jak mu się udało otworzyć, tylko że strasznie się przy tym namęczyli.Obeszło się bez wymiany zamka, rozebrali podobno cały mechanizm i wyczyścili, bo syfu tam się nazbiera...
- 12 lut 2012, 20:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Zamek raczej nie zamarza, jeśli już to wkładka. Jednak piszesz, że kluczyk normalnie idzie włożyć...
A z opalarką to ostrożnie, można stopić sobie plastiki i lakier też może ucierpieć. Lepiej użyć suszarki na początek ;)
A z opalarką to ostrożnie, można stopić sobie plastiki i lakier też może ucierpieć. Lepiej użyć suszarki na początek ;)
- 13 lut 2012, 7:11
- Jump to forum
- Jump to topic
No wiec nie pomoglo.... nic a nic. A powiedzcie mi co jest powodem ze ten zamek sie nie otwiera? Czy to mroz? Bo jeżeli tak to myslałem żeby może podgrzać opalarką... Co wy na to...? Ja stawiam na cięgno metalowe które idzie od klamki do zamka i na końcu jest plastikowy zatrzask to tam musiał sie u...
- 13 lut 2012, 11:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Tyle co mi się udało znaleźć ;)
http://www.t4-wiki.de/wiki/Schloss#Heckklappe
http://www.t4-wiki.de/wiki/Schloss#Heckklappe
- 13 lut 2012, 12:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Jeżeli faktycznie cięgno to rozwiercenie nie pomoże. Miałem pęknięty plastik na końcu cięgna i tak samo wyglądało jak u Ciebie, czyli klamka beż żadnych oporów się poruszała przy zamkniętym czy otwartym zamku. Jednak dostałem się do środka i otwarłem. Zmieniłem plastikowy zatrzask i ok do dziś.
- 13 lut 2012, 18:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Linki do picasy nie działają ;) Musisz upublicznić album dla osób mających link. Cieszymy się, że udało się naprawić zamek ;)