Witam,
mam caravelle z oryginalnym tempomatem. Niestety tempomat raz działa raz nie. W sumie częściej nie działa jak działa. I tu kilka moich pytań. Bo w innych autach uruchamiałem bez problemu ale może w t4 robię coś źle.
Jadę wybraną prędkością i wciskam SET (oczywiście suwak w pozycji ON). Czasami mogę dusić i dusić i nic. Czasem włącza się i działa prawidłowo. Przy przytrzymaniu SET przyspiesza przy RES zwalnia. Po naciśnięciu hamulca wyłącza się i zdarza się że się nie włącza już po chwili. Nie ma zasady.
I tu kilka pytań:
1) Jak go uruchomić?
2) Czy wyświetla się jakaś kontrolka w ogóle?
Pozdrawiam Piotrek
I mam jeszcze pytanko może z innego tematu. Ale mam oryginalne kluczyki vw z sterowaniem centralnego niestety nie działają. Wymieniłem baterie ale nadal nic. Czy trzeba je jakoś programować? Bo próbowałem tak jak w oplu i nic.
Tempomat - jak uruchomić? (raz działa, raz nie działa)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 13
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Tempomat - jak uruchomić? (raz działa, raz nie działa)
Mam podobnie ,tylko że u mnie ktos dołożych chyba tempomat bo w specyfikacji nie mam go.
Objawy dokładnie jak u Ciebie,ja obstawiam czujnik stopu bo m…login to view the rest of this post
Objawy dokładnie jak u Ciebie,ja obstawiam czujnik stopu bo m…login to view the rest of this post
This topic has 21 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się