Znaleziono 38 wyników

Return

autor: Sterciu
13 lut 2012, 18:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: Awaria zamka tylnej klapy.

Co do zabudowy holenderskiej ten Twój model ma niestety klejona szybę.... Jak dostaniesz sie do auta to nasmaruj wkładkę , albo zalej ją olejem albo wymnontuj ,wyczysc i nasmaruj tak abys kiedys nie mial znow problemu z przekręceniem kluczyka... Zamek wymontuj tez , przemyj benzyną i nasmaruj a nie ...
autor: slimak
13 lut 2012, 18:58
Jump to forum
Jump to topic

Te kable o które pytasz to najprawdopodobniej fragment instalacji oświetlenia wnętrza, powinny być podłączone do zamka i w momencie otwarcia klapy włączać oświetlenie.
13 lut 2012, 19:33
Jump to forum
Jump to topic

Poszukaj oprawy w zamku, nie m innego miejsca gdzie mógłbyś wpiąć wtyczkę. Dla pewności ustaw wyłączniki lampek w położenie "drzwiowe" i zewrzyj kawałkiem druciku oba kable w kostce, oświetlenie wnętrza powinno się włączyć. Oczywiście pozostałe drzwi muszą podczas próby być zamknięte.
13 lut 2012, 19:39
Jump to forum
Jump to topic

To teraz wszystko jasne, zrób próbę o której pisałem abyś później nie musiał rozbebeszać klapy jeśli wyłącznik nie zadziała. Będziesz wiedział czy instalacja jest sprawna.
autor: FocusMED
24 kwie 2012, 8:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: Automatyczna skrzynia 2.5tdi - Problem

Powiem tak, możesz spróbować wymiany oleju ale ten błąd (zresztą źle przetłumaczony z angielskiego "Torque Converter Lock-Up Clutch ") to przeważnie mechaniczne uszkodzenie skrzyni lub konwertera. Tak że niestety ale obawiam się że to koniec skrzyni.
28 lis 2011, 12:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z odpalaniem po nocy

Witam, mam dziwne objawy i nie znalazłem ich na tym forum i innym. Mam t4 1.9TD Po nocy kiedy wstaję i chce odpalić auto przekręcam stacyjkę na pierwszą pozycję, kontrolka od grzania zapala się i po jakimś czasie gaśnie, przekaźnik jednak nadal grzeje i po chwili też odłącza grzanie. Wtedy próbuję ...
autor: Kenobi
28 lis 2011, 12:52
Jump to forum
Jump to topic

Jeżeli nie czekam, odpalam odrazu po zgaśnięciu te same objawy tylko przestałem tak robić bo szybciej aku padał(potrafiłem kręcić 15min oczywiście w odstępach i nic) a jak nie czekałem aż przekaźnik rozłączy tylko 4/5min ale wtedy odpalasz bez rozgrzanych świec czyli pogarszasz sprawę, bo świeca po...
autor: aztec
29 lis 2011, 9:48
Jump to forum
Jump to topic

miałem podobne objawy i po wymianie filtra paliwa i renowacji pompy przeszło <yes> , aha, mam jeszcze wymienione świece trzy miesiące temu