Łódź i okolice
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Fabian
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Fast128
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: Caravelle Long 2001
- Kontakt:
Re: Łódź i okolice
Rozrząd i trochę drobnych rzeczy w elektryce.
(przepraszam, że się wcinam, ale nie widzę sensu zakładania identycznego wątku)
(przepraszam, że się wcinam, ale nie widzę sensu zakładania identycznego wątku)
-
Bandit
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
Z czystym sumieniem mogę polecić serwis Tom-car ul. Łęczycka 11/13 w Łodzi. Tel: 42 679 56 64, 501 436 881 (bezpośrednio do p. Tomka). Od trzech lat serwisuję u p. Tomka auto i uważam, że człowiek jest kompetentny i posiada dużą wiedzę. Rok temu wymieniał mi właśnie rozrząd. Dobry mechanik zarówno w zakresie silnika jak i zawieszenia. Elektrykiem to on nie jest ani nikt od niego, więc trzeba pojechać gdzieś indziej.
Jak ktoś będzie dzwonił to może powołać się na mnie, czyli Damiana od białej T4
Jak ktoś będzie dzwonił to może powołać się na mnie, czyli Damiana od białej T4
-
radekmark2
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam mogę polecić dobrego mechanika z Głowna zajmuje się przeważnie T4 umie zrobić wszystko przy tych autach i zna je na pamięć. Przerabia z blaszaków na multivany w najbogatszych wersjach. Jeśli chcesz to mogę podać numer tel.
-
konrad_kacper
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Szczerze mogę polecić super mechanika - Adama, który ma warsztat przy ulicy Lipowej w Łodzi. Gośc o niemieckich autach wie absolutnie wszystko! Poza tym ceny ma bezkonkurencyjne! Problematyczna jest jedynie terminowość, więc jeśli masz awarię, to szukaj kogoś innego, ale na zaplanowaną dłuższą, skomplikowaną robotę, nie wyobrażam sobie nikogo innego.
Jeśli chodzi o lakierników w okolicach, to mam jeszcze lepszego asa! Nazywa się Dariusz Robak i "przyjmuje" w Łaznowie, koło Rokicin. Robi naprawdę dobrze i za przysłowiową "miskę ryżu". Można śmiało powiedzieć, że specjalizuje się w "korozji", więc dla nas jak znalazł. Bierze około 100-150zł za element, więc tylko jechać i malować!
Jeśli chodzi o lakierników w okolicach, to mam jeszcze lepszego asa! Nazywa się Dariusz Robak i "przyjmuje" w Łaznowie, koło Rokicin. Robi naprawdę dobrze i za przysłowiową "miskę ryżu". Można śmiało powiedzieć, że specjalizuje się w "korozji", więc dla nas jak znalazł. Bierze około 100-150zł za element, więc tylko jechać i malować!
-
aniaL4
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Czy mogę prosić o namiary do tego mechanika z Główną?radekmark2 pisze:Witam mogę polecić dobrego mechanika z Głowna zajmuje się przeważnie T4 umie zrobić wszystko przy tych autach i zna je na pamięć. Przerabia z blaszaków na multivany w najbogatszych wersjach. Jeśli chcesz to mogę podać numer tel.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
Zdaniem @Kenobiego umiejetność ustawienia geometrii przedniego zawieszenia jest na wymarciu [emoji16] Moje, znacznie krotsze doświadczenie także prowadzi do takich wnioskow, bo dwóch diagnostow/geometrów nie wykrylo 10 mm luzu w gornym sworzniu zwrotnicy, smęcąc cos o małym luzie na lożysku koła. Mimo że komunikowałem o gl9śnym metalicznym stuku jak kolo wpadnie w dziure. A jeden na pozór dobry geometra dopuero ode mnie dowiedział się że są cztery klasy nośności przodu.
W miare kumaty w moim przekonaniu jest geometra sąsiadujacy z warsztatem Dobruckiego na warszawskiej Woli. Ale moim zdaniem tylko dlatego że w tym warsztacie od lat robią Transportery i po każdej naprawie ktora zmienia geometrię sprawdzają ją u sasiada.
W miare kumaty w moim przekonaniu jest geometra sąsiadujacy z warsztatem Dobruckiego na warszawskiej Woli. Ale moim zdaniem tylko dlatego że w tym warsztacie od lat robią Transportery i po każdej naprawie ktora zmienia geometrię sprawdzają ją u sasiada.
-
flax
- Znawca T4
- 14
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Dzieki Adampio, ale nie dam rady sie bujnac do stolycy.. poszukam czegos lokalnie, w zawiasie sporo wymienione, wiec moze nie bedzie tak zle..
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Szukaj kogoś kto najpierw zapyta o klasę pojazdu, potem zmierzy wysokość przodu i ją wyrówna lewo prawo a potem ustawi WSZ, PK i dopiero zbieżność włącznie z tą na tylnej osi.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-