Znaleziono 21 wyników
- 10 kwie 2014, 8:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Automat
Czesc Waldek, jako doswiadczony uzytkownik i zwolennik automatycznych skrzyn biegow zdecydowanie polecam montaz dodatkowej chlodnicy. W pierwszych T4 VW montowal chlodnice w postaci rurki aluminiowej umieszczonej przed chlodnica. Pozniej z jakis wzgledow (nie wnikam, temat na dluga rozmowe przy ogni...
- 10 kwie 2014, 11:33
- Jump to forum
- Jump to topic
Inspiracje
Pomyslalem, ze mozna by do jednego worka wrzucic informacje o istniejacych rozwiazaniach, czesto sluzace za inspiracje do wlasnych przerobek. Zaczynam od opisu Californi (takiej jak moja) zaprojektowanej i wykonanej przez firme Westfalia: http://www.westfaliat4.info/VW_T4_California_SSP_136.pdf a tu...
- 06 mar 2015, 7:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Cichy wydech
Po zalozeniu w zeszlym roku jakis tanich nowych puszek i przejechaniu sie autem kumpla stwierdzilem, ze wydech w moim aucie doslownie dudni - zdaje sie ostatnia pucha jest za to glownie odpowiedzialna, a u kumpla cisza.... Chcialem Was zapytac jakiej marki tlumika szukac by osiagnac jak najcichsze d...
- 27 mar 2015, 18:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Panele słoneczne fotowoltanika w T4
Akurat ruszam w podroz wiec slabo z czasem, ale na camperteam pisalem o moim panelu: 144Wh elastyczny naklejony na dach silkaflexem. Regulator jakis podstawowy steca, chinszczyzna tylko glupiala... Za dwa tygodnie zdam relacje jak sie zestaw sprawuje w boju, testowo panel dawal rade obsluzyc lodowke...
- 07 kwie 2016, 9:15
- Jump to forum
- Jump to topic
- 14 kwie 2016, 23:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój T4 oraz przywitanie
Sliczny.
Czy te felgi od pasata nie chrupna pod ciezarem t4?
Czy te felgi od pasata nie chrupna pod ciezarem t4?
- 12 lut 2019, 11:45
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż przekażników swiateł w T4
wtyczka do plusa to 7D0 937 711, w aso nie powinna kosztowac wiecej niz 5 pln. https://www.t4-wiki.de/wiki/Leitungsverteiler STanley, masz jakis schemat w oparciu o ktory budujesz ten zestaw? Mozesz podrzucic tutaj? Tez sie zabieram za temat od dawna, ale ostatnio mnie przypililo, bo dymek z kolumny...
- 10 mar 2019, 9:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Uchwyt na picie
Podrzucam mod ktory sie u mnie w westfalce sprawdza lepiej niz oryginalny uchwyt. Org za delikatny, polamal sie szybko. Uchwyty do kupienia za grosze w sieci, mocowane do oryginalnego uchwytu w obracanym fotelu.
- 16 maja 2018, 10:46
- Jump to forum
- Jump to topic
rozmiary i nośność felg
Do kampera tylko stalowe. Auto na granicy przeladowania, czeste zjezdzanie z asfaltu w poszukiwaniu miejscowek.. powiem tak: alusow w wiejskim warsztacie na koncu Portugalii bym nie pospawal, stalowke zrobili w 15 min i wrocilem na niej do domu. Poza tym wiekszosc miskow jest pogięta, o czyms to swi...
- 10 mar 2019, 9:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Radio 1din z panelem 2din.
Idealnie.słowik pisze:Odświeżam temat.
Montował ktoś ten model,Sony XAV-AX100 w swojej T4?
Jak jest spasowane ramka itp?
- 12 lip 2019, 22:07
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kilka pytań- początkujący wycieczkowicze
Apka https://park4night.com i fruuu...
Reszte obczaicie po drodze. Nie ma uniwersalnych metod podrozowania /poza all inclusive ;)/ swoj styl musicie wypracowac sami.
Reszte obczaicie po drodze. Nie ma uniwersalnych metod podrozowania /poza all inclusive ;)/ swoj styl musicie wypracowac sami.
- 12 mar 2017, 20:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Naprawa dogrzewacza D3WZ
Sluchajcie, czy dogrzewacz jest diagnozowalny vagiem? AXG z 2003..
- 26 lut 2019, 14:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Montaż przekażników swiateł w T4
Swiatla nie gasly by po wyjeciu kluczyka, mowisz o pozycyjnych zdaje sie?
Racja z 15. Masz pomysl gdzie sie wpiac w X ?
Racja z 15. Masz pomysl gdzie sie wpiac w X ?
- 26 lut 2019, 10:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Zastanawiam sie tylko, czy nie powinno sie brac jednak plusa po stacyjce 15, jak przekaznik sklei to akumulator wyładowany. Pomierze dzis napiecia u siebie na stykach i zobacze czy przypadkiem nie stycznik stacyjki nie jest winny spadkowi napiecia. Edit: pomierzone, na styku 15 w zasadzie to samo na...
- 26 lut 2019, 20:28
- Jump to forum
- Jump to topic
To nie tak, ze VW oszczedzalo nie montujac przekaznikow do swiatel. Podejzewam, ze sa normy mowiace na jakich ukladach wolno, a na jakich nie wolno je montowac. Swiatla to bezpieczenstwo. Masz racje Slimak, podchodzisz zdroworozsądkowo, ale autami jezdza tez samochodowi ignoranci. Przemnoz to przez ...
- 01 mar 2019, 7:40
- Jump to forum
- Jump to topic
Brawo, ja czekam na konektory, bo zamowilem oprawki bezpiecznikow wg numeru z forum, a vw przyslalo zamiennik ktory wymaga konektorow nowego typu. Chce tez zrobic swiatla do jazdy dziennej jak fabryka robila czyli na przewodzie oporowym. Swieca wtedy tylko przednie zarowki mijania na obnizonym napie...
- 03 mar 2019, 13:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Stanley, nie powinienes sie wpinac przypadkiem w kostki A1 i A2? Wpinajac sie w J masz po dwa bezpieczniki w ukladzie. Seryjny 10A na lampe i Twoj dodatkowy. https://www.t4-wiki.de/wiki/Datei:Elektrik_Beleuchtung_Scheinwerfer_Prinzip_Fernlicht.jpg Przy twoim podlaczeniu na baterii mam 14.1 V, a zaro...
- 03 mar 2019, 16:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Od kiedy spalone włókno zarowki pali bezpieczniki? Ciekawe. Podlaczylem wlasnie pod styki A i zysk jest niewielki: 0,2V. Reszta na przewodzie i kostkach od centralnej elektryki do zarowki. Takze mozesz zostac przy projekcie, zweryfikowany na wszystkie strony i teraz tylko czas pokaze na ile sie spra...
- 23 sie 2016, 21:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: pozostałe znalezione w sieci
Moge odkupic po taniosci ;)
- 29 sie 2021, 9:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: szyba przednia
Sa, fabrycznie takie kladziono i jest spora roznica.Adampio pisze:Zaciekawiłeś mnie ubolewaniem o braku izolacji termicznej. Moja całkowicie fabryczna przednia szyba tak bucha żarem w lecie, że to był jeden z istotnych powodów instalacji klimy.
Czy są rzeczywiście szyby izolacyjne?
- 15 maja 2014, 8:48
- Jump to forum
- Jump to topic