Znaleziono 21 wyników

Return

autor: flax
10 kwie 2014, 8:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Automat

Czesc Waldek, jako doswiadczony uzytkownik i zwolennik automatycznych skrzyn biegow zdecydowanie polecam montaz dodatkowej chlodnicy. W pierwszych T4 VW montowal chlodnice w postaci rurki aluminiowej umieszczonej przed chlodnica. Pozniej z jakis wzgledow (nie wnikam, temat na dluga rozmowe przy ogni...
10 kwie 2014, 11:33
Jump to forum
Jump to topic

Inspiracje

Pomyslalem, ze mozna by do jednego worka wrzucic informacje o istniejacych rozwiazaniach, czesto sluzace za inspiracje do wlasnych przerobek. Zaczynam od opisu Californi (takiej jak moja) zaprojektowanej i wykonanej przez firme Westfalia: http://www.westfaliat4.info/VW_T4_California_SSP_136.pdf a tu...
06 mar 2015, 7:18
Jump to forum
Jump to topic

Cichy wydech

Po zalozeniu w zeszlym roku jakis tanich nowych puszek i przejechaniu sie autem kumpla stwierdzilem, ze wydech w moim aucie doslownie dudni - zdaje sie ostatnia pucha jest za to glownie odpowiedzialna, a u kumpla cisza.... Chcialem Was zapytac jakiej marki tlumika szukac by osiagnac jak najcichsze d...
27 mar 2015, 18:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Panele słoneczne fotowoltanika w T4

Akurat ruszam w podroz wiec slabo z czasem, ale na camperteam pisalem o moim panelu: 144Wh elastyczny naklejony na dach silkaflexem. Regulator jakis podstawowy steca, chinszczyzna tylko glupiala... Za dwa tygodnie zdam relacje jak sie zestaw sprawuje w boju, testowo panel dawal rade obsluzyc lodowke...
14 kwie 2016, 23:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Mój T4 oraz przywitanie

Sliczny.
Czy te felgi od pasata nie chrupna pod ciezarem t4?
12 lut 2019, 11:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

wtyczka do plusa to 7D0 937 711, w aso nie powinna kosztowac wiecej niz 5 pln. https://www.t4-wiki.de/wiki/Leitungsverteiler STanley, masz jakis schemat w oparciu o ktory budujesz ten zestaw? Mozesz podrzucic tutaj? Tez sie zabieram za temat od dawna, ale ostatnio mnie przypililo, bo dymek z kolumny...
10 mar 2019, 9:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uchwyt na picie

Podrzucam mod ktory sie u mnie w westfalce sprawdza lepiej niz oryginalny uchwyt. Org za delikatny, polamal sie szybko. Uchwyty do kupienia za grosze w sieci, mocowane do oryginalnego uchwytu w obracanym fotelu.
IMG_3651.jpg
IMG_3652.jpg
16 maja 2018, 10:46
Jump to forum
Jump to topic

rozmiary i nośność felg

Do kampera tylko stalowe. Auto na granicy przeladowania, czeste zjezdzanie z asfaltu w poszukiwaniu miejscowek.. powiem tak: alusow w wiejskim warsztacie na koncu Portugalii bym nie pospawal, stalowke zrobili w 15 min i wrocilem na niej do domu. Poza tym wiekszosc miskow jest pogięta, o czyms to swi...
10 mar 2019, 9:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Radio 1din z panelem 2din.

słowik pisze:
Odświeżam temat.
Montował ktoś ten model,Sony XAV-AX100 w swojej T4?
Jak jest spasowane ramka itp?
Idealnie.
IMG_3648.jpg
12 lip 2019, 22:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kilka pytań- początkujący wycieczkowicze

Apka https://park4night.com i fruuu...
Reszte obczaicie po drodze. Nie ma uniwersalnych metod podrozowania /poza all inclusive ;)/ swoj styl musicie wypracowac sami.
12 mar 2017, 20:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: Naprawa dogrzewacza D3WZ

Sluchajcie, czy dogrzewacz jest diagnozowalny vagiem? AXG z 2003..
26 lut 2019, 14:39
Jump to forum
Jump to topic

Montaż przekażników swiateł w T4

Swiatla nie gasly by po wyjeciu kluczyka, mowisz o pozycyjnych zdaje sie?

Racja z 15. Masz pomysl gdzie sie wpiac w X ?
26 lut 2019, 10:25
Jump to forum
Jump to topic

Zastanawiam sie tylko, czy nie powinno sie brac jednak plusa po stacyjce 15, jak przekaznik sklei to akumulator wyładowany. Pomierze dzis napiecia u siebie na stykach i zobacze czy przypadkiem nie stycznik stacyjki nie jest winny spadkowi napiecia. Edit: pomierzone, na styku 15 w zasadzie to samo na...
26 lut 2019, 20:28
Jump to forum
Jump to topic

To nie tak, ze VW oszczedzalo nie montujac przekaznikow do swiatel. Podejzewam, ze sa normy mowiace na jakich ukladach wolno, a na jakich nie wolno je montowac. Swiatla to bezpieczenstwo. Masz racje Slimak, podchodzisz zdroworozsądkowo, ale autami jezdza tez samochodowi ignoranci. Przemnoz to przez ...
01 mar 2019, 7:40
Jump to forum
Jump to topic

Brawo, ja czekam na konektory, bo zamowilem oprawki bezpiecznikow wg numeru z forum, a vw przyslalo zamiennik ktory wymaga konektorow nowego typu. Chce tez zrobic swiatla do jazdy dziennej jak fabryka robila czyli na przewodzie oporowym. Swieca wtedy tylko przednie zarowki mijania na obnizonym napie...
03 mar 2019, 13:39
Jump to forum
Jump to topic

Stanley, nie powinienes sie wpinac przypadkiem w kostki A1 i A2? Wpinajac sie w J masz po dwa bezpieczniki w ukladzie. Seryjny 10A na lampe i Twoj dodatkowy. https://www.t4-wiki.de/wiki/Datei:Elektrik_Beleuchtung_Scheinwerfer_Prinzip_Fernlicht.jpg Przy twoim podlaczeniu na baterii mam 14.1 V, a zaro...
03 mar 2019, 16:29
Jump to forum
Jump to topic

Od kiedy spalone włókno zarowki pali bezpieczniki? Ciekawe. Podlaczylem wlasnie pod styki A i zysk jest niewielki: 0,2V. Reszta na przewodzie i kostkach od centralnej elektryki do zarowki. Takze mozesz zostac przy projekcie, zweryfikowany na wszystkie strony i teraz tylko czas pokaze na ile sie spra...
23 sie 2016, 21:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: pozostałe znalezione w sieci

Moge odkupic po taniosci ;)
29 sie 2021, 9:27
Jump to forum
Jump to topic

Re: szyba przednia

Adampio pisze:
Zaciekawiłeś mnie ubolewaniem o braku izolacji termicznej. Moja całkowicie fabryczna przednia szyba tak bucha żarem w lecie, że to był jeden z istotnych powodów instalacji klimy.
Czy są rzeczywiście szyby izolacyjne?
Sa, fabrycznie takie kladziono i jest spora roznica.