Znaleziono 25 wyników

Return

autor: Probe041
19 maja 2016, 22:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Czy słupek 2.5tdi ACV podejdzie zamiast AHY

Dla zainteresowanych zeszyt szkoleniowy dotyczący różnic między AHY a ACV (AJT też tam jest), strona 5 w pliku. Różnic jest trochę więcej niż same tłoki
autor: Aezmo
12 wrz 2017, 11:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5 TDI 102kM na liczniku prawie 900 tysięcy - co dale

- czy silnik 2.5 tdi 102 KM i silnik 2.5tdi 150 KM są między sobą wymienne? ( na pewno IC w innym miejscu - czy coś jeszcze?) Sam słupek jest zamienny, natomiast osprzęt bez innych modyfikacji lub ingerencji w sterownik silnika nie do końca. Z podstawowych różnic: sterownik silnika, turbosprężarka,...
autor: MisiekVW
02 kwie 2014, 13:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przebicie na mocowaniu alternatora

pasek z obudową gdzieś się spotykał i elektryzował obudowę a ta musiała gdzieś się wyładować też kminiłem temat chyba z 2 m-c. i sobie dałem spokój. po wymianie pasków ustało :)
autor: MisiekVW
30 kwie 2014, 22:51
Jump to forum
Jump to topic

Re: co to za wtyk?

tam jest wtyk typ bosch zobacz u tego goscia w aukcjach na "wtyk jp" tylko luknij na czujnik ile ma zabkow 1 czy 2 : http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=27379610
07 kwie 2016, 11:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 włącznik ogrzewania szyby

http://www.t4-wiki.de/wiki/Schalter_E15 ... zung_1998)
Flax, to podziękowanie to przez przypadek ale na zdrowie! :-P
11 sty 2016, 12:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Komfortowe/miękkie kierunkowskazy

Dla potomnych zestaw z ASO ma numer 000998229A, kosztuje 174.88*1,23 = 215,10 zł według vwkim :)
autor: mikoli
07 wrz 2010, 18:12
Jump to forum
Jump to topic

Re: montaż suchego webasto??

Możesz zawsze dorobić dodatkowy przewód ssący w smoku paliwa, choć to nie jest rozwiązanie fabryczne, a jak to ma być Ja pewności nie mam, a i nie widzę aby ktoś dopisał posta z fabrycznie montowanym webastem suchym <bezradny>
autor: PIP
25 mar 2015, 18:13
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

moje doświadczenia z wyciszaniem komory silnika. mam silnik 1,9D który jest bardzo głośny - bus 9 osób z dyktami na boczkach. chciałem to wyciszyć przy okazji remontu kapitalnego nadwozia (została karoseria na kołach) zastosowałem na podłodze piankę niechłonącą wody 10mm wysoko aż pod szybę, dodatko...
autor: Sterciu
07 lip 2016, 13:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: szyba przednia

Wiem ze mercedes to pakuje , i dlatego te szyby pękają szybko w mercedesach, ogólnie Pilkington nie jest jakąs rewelacją, lepszy jest Saint Gobain, Pilkington lubi szybko pękac jak tylko dostanie napręzenie jakies, a t4 nie są mlodymi autami więc i rózne napręzenia nie sa im obce.
autor: stormy
04 lis 2015, 0:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rozrząd - części - opinie

Może się komuś przyda: Przykładowy zestaw do pełnej wymiany w AXG: 1. Rozrząd komplet (pasek i rolka) SKF VKMA 01258. W środku rolki Litens, paski z logo SKF (czyli niewiadomoco), komplet śrub łącznie ze śrubą koła pasowego. 2. Pompa wody Hepu P536 (uszczelka w komplecie) 3. Koło pasowe CORTECO + po...
autor: Kenobi
22 wrz 2017, 12:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Co warto mieć na pokładzie?

Temat o przepływkach jest przeze mnie rozpracowany w 100% http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t=14341 bo axg ma inną przepływkę niż acv Tylko obudowę, wkład ten sam, więc nie ma sensu kupować całej obudowy Zamowilem i wymienie swoja, bo mam wrazenie, ze kopci mi mocniej niz 45kkm temu... Moim ...
18 mar 2018, 22:07
Jump to forum
Jump to topic

Re: Prośba analiza LOGów 2,5 111kW. Samochód dymi.

krzygrom pisze:
Jak kupa nie umie pływać to mówi że woda jest zbyt rzadka.
Życzę Ci abyś znalazł kupę która lepiej pływa ode mnie i zechce pomóc.
27 wrz 2018, 17:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: w ramach przegladu przed wyjazdem AXG

Fakt ten cylinder wyraźnie słabszy i go ECU podlewa paliwem. Wbrew obiegowej opinii to wcale nie musi oznaczać problemu z wtryskiwaczem, bo zazwyczaj zużywają sie one równomiernie i korekta nie występuje. Oczywiście i nie wyklucza ale w większości przypadków taki rozstrzał wykazuje spadek wydajności...
autor: Stanley70
24 lut 2019, 0:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Wtyczki dotarły, więc można coś zrobić. Na zdjęciach dla przypomnienia pokazałem prosty schemat podłączenia przekaźnika świateł mijania, kable żółte, lub drogowych, kable białe. Pokazuję tylko jak w prosty sposób, bez lutowania, rozcinania można dołożyć sobie wiązkę przekaźników. Z narzędzi potrzebn...
autor: hoopsii
08 lip 2019, 23:04
Jump to forum
Jump to topic

Kolor FIS

Mam już prawie koniec więc postanowiłem się podzielić informacjami. Zrobię dokładny opis krok po kroku ale to jeszcze chwila. Podam tylko kilka najważniejszych informacji. FIS produkuje Ukrainiec. Miły i zawsze pomocny w razie problemów gość. Kontakt z nim tylko przez FB. Eduardo Diaz lub oficjalny ...
autor: Naster193
04 maja 2016, 22:46
Jump to forum
Jump to topic

Caravelle long

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Dziś dołączyłem do posiadaczy VW t4 Caravelle :) Autko w ciekawym kolorze '02 2.5 tdi wersja przedłużona, automat, klima, webasto, 8 osób, rozkładana kanapa do spania, radio beta, nagrzewnica na tył. Jest co robić także nudzić się nie będę :D Pozdrawiam. htt...
autor: Miętus89
02 maja 2016, 7:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: mój drugi transporter

felgi , dawałeś do malowania proszkowego ? to jest normalny kolor srebrny czy jakiś inny na felgach? mam kuzyna blacharza-lakiernika pomalował mi je za 80pln ale piaskowania pewnie po upływie dłuższego czasu będę żałował że tego nie zrobiłem jak zaczną parchy od spodu wychodzić bo druciakiem i papi...
12 kwie 2016, 12:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż głośników w drzwiach.

Adampio pisze:
Czy te nitonakrętki zaciskałeś dedykowaną notownicą czy tez inaczej (jest jakiś pomysł ze śruba kręconą kluczem)?
A przeczytałeś mój post? Bo tam o tym było.
autor: hoopsii
26 sie 2016, 10:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: prąd z gniazda na kampingu

Jak masz możliwość kupienia używanych kabli defy to kup. Jakośc wykonania jest bardzo solidna więc nic się z tym nie dzieje. Ja mam kable defy z gniazdem w przedniej atrapie i polski podgrzewacz na wężu z pompką. Nie wyobrażam sobie już nie mieć tego. Auto zawsze zimą odpalam ciepłe. W środku mam fa...
12 kwie 2016, 0:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż głośników w drzwiach.

Poniżej mój sposób na zamontowanie głośników 165mm w drzwiach. Potrzebne materiały: - Dystanse - dobrane tak, żeby były takiej samej wysokości jak głośnik. Do moich głośników Helix B 62 C potrzebowałem 2 dystanse 30mm na każdą stronę (ponieważ nie ma dystansów 60mm). Wydaje mi się, że to maksymalny ...
autor: cebek
07 lut 2014, 9:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kanapa-Spanie-Dramat!

Kto nie był ten nie wie ....a Kenobi też był zatwardziałym zwolennikiem spania na siedzeniach w Carawelli lecz myślę że szybkość składania o raz zastosowanie systemu z Multiwana nie ma sie nie ma sobie równych .. Dla mnie niedoścignionym wzorem jest firma http://spacecamper.de/de/vw-t5-camper-model...
autor: Tonieja
15 mar 2017, 8:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak przerejestrować na campera...

No i stało się. Dzięki cynkowi Stacha, że ktoś tam sprzedaje wyposażenie ze swojej t4ki oraz dzięki wsparciu mojej wspaniałej kobiety, która mnie zmotywowała i wsparła w zadaniach, pojechaliśmy na prawie drugi koniec Polski. W 1 dzień z blaszaka powstało coś, co przypomina campera, i to nie takiego ...
17 mar 2019, 14:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Łódź i okolice

AUTO-NAPRAWA Zakład Mechaniki-Pojazdowej

Malwowa 6, 51-250 Wrocław, Polska
+48 501 467 140 https://g.co/kgs/sRKzgy
autor: kubik224
08 lis 2013, 15:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: poduszka pod skrzynie

tylko oryginał, przerabiałem temat. Koszt ok 450zł. 7D0399207B 1. http://allegro.pl/poduszka-skrzyni-biegow-vw-t4-transporter-lapa-i3683573308.html 7D0399207F 2. http://www.ebay.de/itm/VW-T4-111KW-151PS-DQR-AXG-Getriebehalter-Getriebelager-Pendelarm-7D0399207F-/281049787270?pt=DE_Autoteile&hash...
autor: pittrans
09 maja 2018, 17:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: VW t4 2,5tdi ahy 151kM przydżwięk podczas przyspieszani

Problem zlokalizowany , okazało się że zawór podciśnienia turbo buczał. Dwa lata szukania metodą wymiany różnych elementów, prób.