Montaż Klimatronika od Podstaw

ODPOWIEDZ
singers1
Forumowicz T4

14
Model:
Auto: VW T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Montaż Klimatronika od Podstaw

Post autor: singers1 »

Drodzy koledzy Forumowicze - Pasjonaci, Upał, Upał wszystkim nam doskwiera... i chciałbym Was podpytać o Aspekty montażu Klimartonika dwustrefowego. Całą kompletną i sprawną instalację z rurkami, sterownikami, dmuchawą tylną, Sprężarką mogę mieć za około 1500 zł. Tylko o tyle, o ile na elektronice się znam to nawet nie mam pojęcia o chłodnictwie i ile czasu i trudu trzeba poświęcić na taki montaż i skręcenie tego od podstaw w busie ( zakładam, że sam bym się za to nie zabierał a z pomocą rozeznanej osoby lub firmy )
Rozumiem, że Sprężarka kręci się na pasku wielorowkowym, do niej podłączone są rurki z Freonem plus elektronika sterująca.
i tu kilka pytań, czy to prawda, że przy Klimatroniku zupełnie inne są kanały wyprowadzające pod przednim Kokpitem i trzeba rozbierać cały przód od podstaw do montażu ? którędy idą rurki i przewody do tylnej dmuchawy ( na Wiki nie mogę znaleźć ) bo tylne wydmuchy to wiem, że w suficie kratkami tylna dmuchawa wypycha.
Jak długo mniej więcej zająłby taki montaż w rękach w miarę sprawnej osoby, a ile powinien kosztować taki montaż w rozsądnych pieniądzach ? Pomijając ostateczne koszty nabicia sprawnie skręconej i zainstalowanej Klimatyzacji ?
Fajnie by było wesprzeć się poradą a nawet pomocą kogoś z Forumowiczów - oczywiście odpłatnie gdyby się to dało zgrać w czasie i przestrzeni... <bezradny>
Adampio
Mistrz T4

10
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Re: Montaż Klimatronika od Podstaw

Post autor: Adampio »

Przy każdej klimie trzeba rozbebeszyć deskę i wymienić skrzynię nadmuchowo-grzejną na nadmuchowo-grzejno-chłodzącą.
Montaż klimy do Teczki w wyspecjal…login to view the rest of this post

This topic has 15 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja - Climatronic”