Znaleziono 34 wyniki

Return

autor: MAZZY137
26 sie 2017, 9:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozmiary i nośność felg

Vito/Viant/T4 - technicznie są odpowiednie.

Do tego należy dobrać śruby oraz pierścienie centrujące.
Śruby-kula (płaszczyzna styku z felgą), pierścienie - zależnie od otworu w feldze.

Pozostałe oferty wyglądają na osobowe, pozycja numer 5 przeraża wzorem - stalówki z kołpakiem wyglądają ładniej.
19 wrz 2017, 22:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Spis żarówek (ale pełny)

Górne kabiny to są żarówki rurkowe,
Przełączników - w przełącznikach żarówki są wbudowane - raczej nie rozbieralne dla przeciętnego użytkownika,
Zegarów: ZAROWKA CALOSZKL.12V 1,5W B8,5D - Philips: 12637CP Lub podobne 2W zamiast 1,5W.
16 paź 2017, 17:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie klucze do ew. Szybkich napraw

Klucze 10-13 oraz śrubokręt uniwersalny masz w zestawie koła zapasowego - chyba, że jakiś burak sobie przywłaszczył wcześniej.
04 lis 2017, 9:22
Jump to forum
Jump to topic

Re: [MOD] Zmiana tarcz hamulcowych na większe TYŁ

Daje to lepszą wentylację - czyli chłodzenie, natomiast nacięcie na nich może być również wskaźnikiem zużycia. Mieszanka metali ma trochę lepsze parametry (nie spada tak szybko wydajność w stosunku do wzrostu temperatury) przy ciężkim użytkowaniu.
05 gru 2017, 8:02
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie opony wybrać? Maxxis Vansmart vs. Starmaxx Proterr

Często a Allegro jest taniej niż w hurcie. Często są t partie tzw. DEMO lub wyprzedaże, stąd profesjonalne warsztaty nie oferują towaru z a. To jak z opiniami w sieci - nie masz możliwości weryfikacji pochodzenia towaru (/opinii) stąd prywatnie jest to okazja, a dla profesjonalisty to podejrzane. Op...
06 lut 2018, 15:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Luzy na rurze osłonowej kolumny kierowniczej

W kolumnie są 2 łożyska - jedno na dole i jedno na stacyjce.
19 lut 2018, 13:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana licznika w 2.0 Caravelle

Nie. Oni nie są od dyskusji o przebiegu, a system - jak w ASO - komputer wszystko przyjmie.
26 kwie 2018, 19:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana uszczelki pod miską olejową 2,4d 96

Na szrocie, z innych uszkodzonych VW / Audi. O ile pamiętam to podkładka zespolona jest z takim użebrowaniem - zabezpieczeniem przed samoodkręcaniem.
23 gru 2018, 12:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż isofix w t4 94r.

Zamontowałem na tylnej kanapie Multivana 93'. Zakupione: - Mocowanie z portalu aukcyjnego z Kia/Hyundai (optycznie dobrałem jaki kąt prętów będzie pasował i nie wbijał się w plecy przy użyciu kanapy jako łóżka), - śruby M8: po 3 sztuki na mocowanie na wylot' przez ramę oparcie i po 1 sztuce mocujące...
08 sty 2019, 7:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dołożenie Tempomat + MFA - 1997

O ile wiem to zielone zegary nie występowały z MFA w wersji dla diesla... (ja przekładałem części z innych liczników - w tym z benzyny).
11 sty 2019, 17:24
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jaka opona na felgę 16

Obie szerokości są ok.
ET sugeruj się fabryką, ew. +5mm do fabrycznego
13 maja 2019, 17:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opony zimowe -Wasze testy , opinie , spostrzeżenia

Vikinga sprzedałem kilka kompletów i klienci są zadowoleni.
04 lip 2019, 8:45
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ugięte opony

Ja mam 17"-stki 245 na 8,5" i są idealnie równo - do tego 2,5bara, a jak ciągam lawetę to 3 - przy czym to nieprawidłowo bo za mało, co najmniej o pół. Zrobili poprawnie - ja robię klientom nawet 4-4,5. Zależy to również od szerokości felgi. Wszystko zależy od obciążenia pojazdu, stylu jaz...
04 lip 2019, 13:10
Jump to forum
Jump to topic

Re: Dziwne wentyle w kołach

O ile dobrze widzę to masz zwykłe osobowe zawory i nakrętkę (kapturek) z zintegrowanym wykrętakiem do wkładek zaworowych - taka jak w załączniku, ale Ty masz w wersji plastikowej. Czasami te plastikowe nakrętki mają kiepskie gwinty w sobie. Ponadto że należy zmienić zawory na odpowiadające oponom ty...
14 lip 2019, 13:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: [przedlift] czujnik predkości na liczniku?

To standardowy czujnik z VW - były chyba 3 typy: 2-pinowy do około 83/5 roku, potem 3-pinowy do +/- 90' i taki jak Tym masz czyli nowszy stosowany w Passatach B4 min. Steruje on również funkcją GALA w radiu. Stosowane tylko w autach na linkę prędkościomierza, ale z rozbudowaną elektroniką.
15 lip 2019, 18:01
Jump to forum
Jump to topic

W liczniku (zaraz podzaczepem) masz kółko z nacięciem, które się obraca i daje sygnał do czujnika. Mocno upraszczając opis: to działa jak koronka i czujnik od ABS.
15 lip 2019, 21:34
Jump to forum
Jump to topic

Tak, dokładnie. Dla tego potrzebny sygnał weź z tego właśnie czujnika.
17 lip 2019, 7:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kąt otwarcia klapy

Zamontuj grube pianki odbojowe na bramie garażu. Są to gotowe rozwiązania z taśmą samoprzylepną.
28 sie 2019, 8:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozmiary i nośność felg

Widzę, że ten temat przewija się wszędzie i co kilka dni... Ronin ---> Możesz zamontować opony nawet o indeksie 88 - i możliwe, że też pojeździsz nawet rok albo dwa - ale pamiętaj, że nie jesteś sam na drodze - nie szukaj na siłę oszczędności i kombinacji. Twoją rozterką powinno być: czy zmontować B...
18 wrz 2019, 9:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Umarły kontrolki i zegary

Tu masz wstępną rozpiskę skrzynki do rocznika 98/9:
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html
14 lis 2019, 14:15
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jakie śruby do felg ?

Śruby 14X1.5, kula, klucz 19, długość 30-35MM, (katalogowa).
Powinno być 6 obrotów w piastę.

Początkowe wersje i biedne mają stałą podkładkę, a sharan i niektóre końcowe mają już obrotową. Prawidłowe są te i te.
05 gru 2019, 15:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ciśnienie w oponach Multivan/Caravelle/Transporter

Jeśli zamontujesz opony słabsze (o niższym indeksie tonażu), to automatycznie stosujesz w nich o 10-30% wyższe ciśnienie. Ciśnienia na tabliczce są zalecane dla zalecanego tonażu i prędkości pojazdu. Na oponie natomiast, jest napisane, że maksymalny tonaż i prędkość nominalną masz dopiero (!) przy m...
23 sty 2020, 10:05
Jump to forum
Jump to topic

Re: Allegro / Ebay / Świstak /OLX- Ciekawe aukcje z częsciam

Są pomalowane i to nie przez firmę zajmującą się renowacją felg, tylko przez jakiegoś pana Heńka - co nie zmienia faktu, że wypadałoby napisać uczciwie że cena za sztukę, skoro na zdjęciach są 4.
22 lut 2020, 9:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Tarcze i klocki hamulcowe

Masz rację, w 92-gim były znaczne różnice w jakości, ale na zień dzisiejszy ja nie widzę różnicy - jeśli towar trzyma wewnątrz zakładowe / firmowe normy. Zakładam dużo Textara i TRW - i jak dotychczas nie było z tym żadnych problemów.
09 kwie 2020, 22:32
Jump to forum
Jump to topic

Re: ORYGINALNY kluczyk do T4

Pierwszy klucz jest nierozbieralny - wersja do ...95? Czyli bez immo.

Drugi to to samo, ale ma w sobie lampkę - przy czym ma miejsce na immo

Ostatnio kupowałem taki w ASO za jakieś 130zł 4 lata temu.

Oba możesz zastąpić zamiennikiem, lub kupić z ASO.
11 mar 2021, 10:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Na drogach juz są... Nieoznakowane Radiowozy ITD z Fotor

Na innym filmie z tej serii, widać Sprintera i T5 z drabiną na dachu, a do drabiny zamocowane kamerki małe, od razu zatrzymują i piszą druczki.
20 lut 2020, 11:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Rejestracja w innym mieście.

Zleć to firmie zajmującej się rejstracją i po problemie. U mnie w powiecie taka usługa kosztowała 100zł.
26 mar 2018, 15:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: Holenderka MIXT-edition long

Ile taka przyjemność przeróbki na climatronic?
Masz jakiś namiar do nich?
23 paź 2017, 7:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: pozostałe znalezione w sieci

To nie jest kwestia, że zabronili i już. Każdy klosz ma nabitą homologację i z niej wynika przeznaczenie - Ten ma tylko homologację kierunkowskazu i choć byś zrobił to lepiej jak fabryka to nie przejdzie to żadnego przeglądu, oraz w KAŻDYM kraju na świecie zabiorą Ci DR za to - wynika to z międzynar...
07 wrz 2021, 13:37
Jump to forum
Jump to topic

Re: Konsola środkowa ProjektZwo

Wkład kasetowy pasuje od Forda Sierra - to to samo, lub na Kleinanzeigen Ebay jakiś czas temu ktoś oferował kieszonkę w to miejsce.