Znaleziono 9 wyników
- 04 sty 2019, 14:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: T4 2,5TDI 88KM brak mocy, duże spalanie
Awaria przepływki lub okablowania to pierwszy błąd, drugi to błąd czujnika temperatury płynu chłodzącego G62. Pierwszy z utratą mocy jak najbardziej ma coś wspólnego i wyjaśniać chyba nie trzeba. Drugi to zależy co czujnik pokazuje do ECU ( ale tu raczej problemy z uruchamianiem jeśli zawyża lub zwi...
- 04 lut 2019, 16:12
- Jump to forum
- Jump to topic
Teraz to jeszcze się upewnij co ty tam wsadziłeś do uruchamiania pompki, bo jeśli to jest czujnik 2pin w starej wersji do ECU to pompka nie będzie działać w ogóle albo non stop. Tam jest tak naprawdę potrzebny włącznik temperaturowy o temperaturze załączania 102/103st, a nie czujnik. Według mnie to ...
- 03 lut 2019, 20:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Wymieniłeś czujnik od dodatkowej pompki wody. Od zegarów i ECU masz zielony 4 pin, zamontowany poniżej tego niebieskiego na drugim odejściu króćca. Zawsze były dwa czujniki, tylko w zależności od rocznika były różnice w ich konfiguracji i umiejscowieniu. Przed 98 niebieski 2pin był od ECU ( TDI ) lu...
- 12 gru 2012, 22:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Centralny zamek -> pytania i problemy
Proszę bardzo:singers1 pisze:(...) ( o jakiej sprężynie mowa wyżej) to element zamka czy siłownika? czy to jest wymienialne?
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=969
- 22 paź 2015, 20:08
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jak zmienić -wyjąć manetki przy kierownicy
Niestety musisz ściągać kiere, przykręcana z tego co pamiętam nakrętką pod klucz 27. Manetki się rozdziela, osobno od kierunków i osobno od wycieraczek ale najlepiej ściągnąć w całości i dopiero rozdzielić, trzymają je trzy małe śróbki które jednocześnie trzymają manetki ze sobą i przykręcają całość...
- 22 paź 2015, 20:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Aby zdjać manetki musisz zdjać kierownice (jeśli jest z airbagiem to odepnij aku). Jak zdejmuesz kierownice to manetka lewa i prawa jest ze soba połaczona bodajże 3 śrubami. Odkręcasz śruby i oddzielasz od siebie dwie manetki i gotowe.
- 22 paź 2015, 20:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Manetki są osobno lewa i prawa, kierownicę trzeba zdemontować
- 18 sie 2011, 11:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator rozruchowy i dodatkowy do Multivana 96r.
Chciałem wszystkim biorącym udział w dyskusji podziękowac, dowiedziałem się więcej niż oczekiwałem. Teraz pozostaje mi tylko udac się do elektryka ale takiego co się zna na T4. Moja znajmośc prądu ogranicza się do prądu ... rzecznego. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam
- 06 gru 2021, 23:15
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: alternator kontrolka ładowania
maxtz wyprzedziłeś mnie ale wrzucę to co skleiłem. Jeżeli włączysz zapłon kontrolka się zapala. Plus z aku idzie przez stacyjkę - kontrolkę(dioda)-regulator altka zwiera przez elektronikę do masy. Jak altek zacznie działać (następuje ładowanie aku), układ elektroniczny regulatora altka rozłącza kont...