Witam niedawno zostałem posiadaczem VW T4 2.4D z 1993 roku wersja multivan.
Niestety już po kilku dniach wysiadł rozrusznik, Więc zakupiłem nowy po regeneracji zamontowałem i tu zaczeły się moje kłopoty.
Rozrusznik owszem kręcił ale wydawał z siebie dziwne dzwięki charczenia i auto udawało się odpalić dopiero za którymś razem, zazwyczaj za 4/5. Gdy silnik był ciepły ta liczba spadała do 1/maks 3 prób. Autko charczało trzeszczało nie odpalało za pierwszym ale jakoś w końcu zawsze odpalało i jechało więc olałem sprawe, aż do dnia Wczorajszego gdy wsiadam do samochodu a tu nic, kręciłem dobre 15/20 min a tu nic dzwięki z rozrusznika były standardowe ale ani na ssaniu ani bez autko nie mogło odpalić. dzień przed tym był ciepły dzień i w połowie trasy zauważyłem jak by VW stracił tak z 1/3 mocy ale po dojechaniu na miejsce zgaszeniu odczekaniu godziny autko zapaliło i cały powrót do domu był bez żadnych odczuwalnych spadków mocy. tylko że na drugi dzień właśnie wszelki próby odpalenia go rozrusznikiem nie dawały żadnych rezultatów. Samochód odpalił na pych trzymał się na obrotach jezdził normalnie ale po odstaniu kilku godzin dalej nie da się go odpalić.
i tutaj proszę o diagnozę was drodzy forumowicze. :3 za wszelkie odpowiedzi dziękuje bedą dla mnie na pewno bardzo ważne i pomocne :3
Problem odpalanie na zimnym T4 2.4d 1993r
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
adi3104
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Re: Problem odpalanie na zimnym T4 2.4d 1993r
pompa wtryskowa do sprawdzenia
świczki żarowe do sprawdzenia
świczki żarowe do sprawdzenia
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się