Znaleziono 49 wyników
- 27 lut 2015, 11:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tachograf do T4
Co do montażu( kto może to wykonać) to nie wiem ale na pewno przechodzi legalizację w wyspecjalizowanej firmie co 2 lata ,a co do urządzeń pokazanych to pierwszy to tacho elektroniczne montowane i wymagane po 2006 do niego każdy kierowca wyrabia Kartę Kierowcy (taka jak bankomatowa robi to Państwowa...
- 13 mar 2016, 14:21
- Jump to forum
- Jump to topic
- 12 wrz 2016, 18:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2,4D OBROTY SILNIKA NA KLIMIE
Chciałem zrobić fotki ale mam słaby aparat w telefonie więc opisze; patrząc od dołu na uchwycie który trzyma linkę gazu jest przymocowana ''gruszka ''jak kolega wyżej napisał jest to siłownik podciśnieniowy z niego wychodzi wężyk który idzie jak również napisano do elektrozaworu pod aku zaraz obok f...
- 22 lut 2017, 17:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Brak 0 ciśnienia na 5 cylindrach silnik 94 2.5 benzyna +
Zapewne ciężko będzie zdobyć ,ale może gdzieś ktoś ma kamerę rewizyjną, aby móc przez otwór od świecy zobaczyć co jest w środku silnika czy są np. wypalone tłoki ,kiedyś była w LIDLU taka kamerka jakość taka sobie ale żeby zobaczyć wnętrze wystarczy
- 02 kwie 2017, 20:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: "Zaślepka" bocznego okna - gdzie kupić?
http://allegro.pl/vw-t4-nakladka-blenda ... 28737.html niestety sprzedaż zakończona ,ale może sprzedawca będzie jeszcze wystawiał towar
- 03 kwie 2017, 13:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jak nazywa się ta część i czy wspólna dla każdej skrzyni
Czy to jest to co szukałeś?
- 05 lis 2017, 19:52
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: transporter 1995 rok ciężko pali
Jeśli wymieniasz wymień wszystkie świece ,bo za chwilę problem powróci ,Ty masz silnik 1.9 ja mam 2.4 jak mi spaliły się 3 świece (silnik 5 cylindrów) to w lecie przy 23 stopniach nie mogłem odpalić . Sprawdz jeszcze bezpieczniki do świec ( mała czarna skrzyneczka po prawej stronie koło aku) tam też...
- 22 lis 2017, 16:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: przyczepa z t4
Ja myślałem o czymś takim ,podwozie lawety w wersji z tyłu cztery koła (to się chyba nazywa <baldinger>) i na to zamontować nadwozie coś jak domek holenderski ,tylko nie wiem jak wagowo przedstawia się sprawa czy to nie przekroczy 3,5T , a po letnich eskapadach zdejmujemy nadwozie i mamy samochód ja...
- 28 sty 2018, 20:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Pompa wtryskowa vw transporter t4 1.9 disel zwykły
Jak chcesz podziękować tak aby pozostał ślad Twojej wdzięczności to po prawej stronie w dolnym rogu masz łapkę kliknij tam <taktak>
- 04 paź 2018, 20:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Regeneracja maglownicy.
Robiłem u nich pompę wspomagania jakieś 5 lat temu do dzisiaj śmiga, gość rozbiera weryfikuje wycenia i dzwoni do klienta czy robimy w podanej cenie, tak to się odbywało u mnie
http://www.przekladnie.rzeszow.pl/
http://www.przekladnie.rzeszow.pl/
- 31 paź 2018, 16:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mechanik Kraków
Piszesz o NAPRAWACH w pierwszym poście a nie wymianie oleju czy żarówki więc nie wiem o co Tobie chodzi , chciał byś żeby mechanik przyjechał pod domek i zrobił kapitalkę na podwórku .Wybacz ale tak to odbieram jeśli masz samochód masz i obowiązki . Z postów oraz informacji forumowych mniemam że kol...
- 13 lip 2019, 15:39
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kilka pytań- początkujący wycieczkowicze
U mnie 10l nie wyjęte w jezdzie mieszanej na trasie około 8l ,ale ja mam długą wersje i na 9 osób i rzadko żebym jechał sam no i jeszcze klima w lecie ,koledzy piszą że mają spalanie mniejsze, ale to też zależy od stylu jazdy
- 29 paź 2019, 17:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zmiana biegów
Podrzucę Ci moją historię otóż też nie mogłem zapiąć biegów tak jak u Ciebie nie miałem możliwości zrobić cokolwiek bo auto było potrzebne nieraz wcale nie wbiłem biegu wtedy pomagało kilkukrotne naciśnięcie sprzęgła ,aż w pewnym momencie wszystko zrobiło się OK biegi wchodziły bez problemu i nic si...
- 06 lis 2019, 18:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Napinacz pasów
Jak nie ogarniesz naprawy to odezwij się powinienem mieć ori komplet pasów z T4 które wylądowało na złomie , To dostaniesz w prezencie
- 03 cze 2017, 22:47
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Kręci, kręci, lecz nie gada. 2.4D
No to ja powiem jak wyjąłem świece za pompą wtryskową i co ważne jak ją zakręciłem ponownie , należy wyposażyć się w lusterko klucz płaski chyba 10 lub 13 (wielkość świecy ) miękki drut np. wiązałkowy , należy odkręcić osłonę paska napędu pompy jedną ręką trzymać lusterko a drugą odkręcać świece idz...
- 20 sty 2020, 19:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Do czego słuzy ta kostka ?
Aż poszedłem do auta zobaczyć ,a więc mam takie kostki w przeciwmgielnych jest pomarańczowa w ogrzewaniu tylnej szyby jest czarna i mam jeszcze klawisz obiegu wewnętrznego ale kable są takie krótkie że nie zdołałem ściągnąć przełącznika ,tak że nie wiem jaki kolor wtyki ,może to u Ciebie do obiegu
- 23 lut 2020, 12:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Podstawa filtra oleju, jak odkręcić filtr?
A więc musisz zaopatrzyć się w małą przekładnie kątową do wiertarki /wkrętarki tak aby założyć krótkie wiertło i wywiercić otwór takie przekładnie były kiedyś w lidlu jak wywiercisz zakładasz pręt na wylot i próbujesz odkręcić jeśli nie pójdzie to jeszcze musisz zrobić taki widelec z grubego pręta t...
- 18 kwie 2020, 20:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravell mój samochodzik
Całe to co piszesz to adaptacja z Fiata CC jest to oryginał gniazd przekażników i bezpieczników wraz z przykrywką , nic nie rzeżbione
tu masz zdjęcie http://cento.p2a.pl/viewtopic.php?id=27083
tu masz zdjęcie http://cento.p2a.pl/viewtopic.php?id=27083
- 31 maja 2020, 12:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Płyn chłodniczy jaki
Ja leje DYNAGEL-a do wszystkich moich aut i nie ma problemu
- 28 cze 2020, 20:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Silnik AAB- mały pożar- prośba o pomoc w odtworzeniu..
Ten wężyk jest zaślepiony , kawałek wężyka nasunięty na króciec który ma wprasowany kawałek czegoś co uniemożliwia wypływ ON (tak jest u mnie) a z drugiej strony to powrót do zbiornika
- 18 lip 2020, 13:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Opaska od wydechu początkowego
Tak ma być ,to są elementy sprężynowe i ściskają kielich wydechu do kolektora ,a te otwory są po to aby można było założyć np. linkę i naciągnąć do założenia
- 14 lis 2020, 18:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: nie działające ogrzewanie na tył
https://www.castorama.pl/wybor-i-zastos ... 96248.html Piotrze to akurat Castorama ,ale kupisz w każdym sklepie instalacyjnym szare są do zimnej wody czerwone do ciepłej one są rozcięte więc zakładasz i mocujesz opaskami ,zmniejszają stratę ciepła
- 20 lis 2020, 16:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: KULKI od lewarka zmiany biegów...POMOCY!!
[quote="tadeck1"]
Nie wyobrażam sobie zakładać tego na aucie no nie ma opcji [emoji23]
A powiem Ci że ludzie zakładają kulki na aucie ,jakaś montówka ścisk i dają rade ,ja nie próbowałem
Nie wyobrażam sobie zakładać tego na aucie no nie ma opcji [emoji23]
A powiem Ci że ludzie zakładają kulki na aucie ,jakaś montówka ścisk i dają rade ,ja nie próbowałem
- 09 sty 2021, 17:57
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bezpieczniki webasta mokrego Multivan 2001 rok
Przedstaw problem koledze Stefano na pewno pomoże
- 27 lis 2020, 19:14
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Projekt Wakacje II
Dość częstą przypadłością braku grzania lusterek jest uszkodzony przewód pomiędzy drzwiami a karoserią ( jak otworzysz drzwi zobaczysz gumowy peszel w nim są przewody i tu może być przyczyna ) ale pierwsze sprawdz czy masz wkłady luster podgrzewane tak aby wykluczyć że ktoś wcześniej wymienił na zwy...
- 20 sty 2021, 21:53
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Przeróbka 2WD na 4WD - gdzie zlecić w Warszawie?
Ciężka sprawa, znalezienie warsztatu to chyba niemożliwe ,nikt nie będzie siedział na necie i szukał gratów bo to dla machera nie opłacalne ,części drogie ,choć trafiają się okazje ,ale to trzeba siedzieć na internecie ,ja kiedyś znalazłem syncro za bezcen ,opisywałem temat w innym wątku , uważam że...
- 12 lut 2021, 22:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: napęd na sprzedaż OLX Poznan
Czy mi się wydaje czy na 4 zdjęciu widać ukruszoną obudowę ?
- 09 mar 2021, 12:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Remont silnika 2.4D Poznań
Nie popełniaj mojego błędu miałem do wyboru silnik 2.4d ze zrobionym remontem (kolega zrobił remont dla siebie nie żałował na części ) i rozbił auto, silnik był do kupienia za 1000zł, i był vw ( nie pamiętam czy to był golf czy polo) z silnikiem AFN, 110KM rozbity tył i rozerwany dach ( przez straża...
- 11 kwie 2021, 10:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Francuska Holenderka
Z hamulcami na pewno ma ,bo ten grubszy ''plastikowy'' wąż idzie od vacum do serwa , po drodze przez przegryziony wężyk traci podciśnienie więc nie ma odpowiedniego wspomagania ,co do małych wężyków to ja mam dwa jeden koło drugiego wychodzą z plastika, jeden idzie między wężami wodnymi do nagrzewni...