t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
mielczarekmateusz
Nowy T4

9
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 6 razy
Kontakt:

t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

Post autor: mielczarekmateusz »

Witam serdecznie. Mój problem rozpoczął się na stacji benzynowej przy naszym wyjeździe do chorwacji. Auto zgasiłem i nie chciało odpalić. lecz po kilku próbach przekrecam kluczykiem i odpala na dotyk. potem jazda 500 km wszystko ok do kolejnego zgaszenia. ponownie probuje wiele razy krece dluzej nic. nagle za ktoryms przekreceniem łapie na strzał od razu. Docelowo docieram do chorwacji gasze auto chce przeparkowac identyczna sprawa... po wypakowaniu się, wizycie na plazy wracamy na hotel wsiadam w auto pali za kazdym razem na strzał(tym razem silnik był zupełnie zimny). Moje pytanie czy vw t4 2.4d posiada jakiś czujnik zabezpieczający przed przegrzaniem silnika odcinający zapłon? myślałem o imobbilizerze ale po tym jak odpalił na zimnym za kazda próbą raczej go wykluczyłem. proszę o wasze sugestie bo nie wiem czy szukać jakiegoś mechanika tu na miejscu czy po prostu po odpaleniu go nie gasić w żadnym przypadku i jechac do domu. z góry przepraszam za wszelkie bledy i prosze o wyrozumiałość i pomoc.
Adampio
Mistrz T4

10
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Re: t4 problem z zapalaniem na ciepłym silniku. 2.4d

Post autor: Adampio »

Pytanie podstawowe, nie kreci czy kręci ale nie pali?

Jeśli to drugie bym sprawdził elektrozawór paliwowy na pompie wtryskowej, bo jak masz immo to n…login to view the rest of this post

This topic has 16 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”