Namiot jako dostawka
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Namiot jako dostawka
Mam juz sprecyzowane wymagania co do namiotu , nie biorę pod uwage takich które nie są wolnostojące i nie można autem odjechac , musi być z czerech stron zamykany a ten Herzog taki jest, taki że biorę odjezdzam autem i zostawiam namiot , przyjezdzam i się podpinam ponownie pod namiot. Sypialnia nie jest mi potrzebna w nim choć można dokupić do niego dedykowaną. Co do spania na jedną noc to mam daszek przeciwsloneczny do auta więc namiot to raczej na dluzszy pobyt w jednym miejscu. Na objazdowy wyjazd to przystawka się mija z celem... Widzialem też Twoj na fotkach powyzej i jak dla mnie jest on juz trochę za duzy...
Wczoraj napialem do sprzedawcy dziś dostałem email zwrotny , niestety trochę zasmucil mnie bo ten namiot nie ma zaslonek z przodu... Trochę to dziwne jest dla mnie ale faktycznie nie znalazłem na zadnym foto aby było wogóle widac choc kawalek zaslonki... dziwne ze nie zrobili takich fabrycznie... Pozatym podłoga w komplecie jest z namiotem , czas rozlozenia 10 minut w/g instrukcji obslugi... pewnie przy braku wprawy to z godzinę :D. Do kupienia od ręki za 999zł we Wrocku co też ważne jest jak dla mnie bo w razie ewentualnych wad to reklamacje załatwiam na miejscu a nie walcze z wysylkami... No ale nie ma zaslonek i to dla mnie jakas porażka totalna...... po co mi gdzies na obcym kempingu wieczorem jak ciemno jest kazdy ma widziec co się dzieje w przystawce... Nie wiem sam co robic , tak to pewnie jutro bym jechał po niego, a narazie chyba się wstrzymam i poczekam na dostawe bo w ofercie mają tez inne tylko zadnego na stanie nie mają więcej na chwilę obecną...
Co jeszcze biorę pod uwagę... dobry bylby namiot aby był trochę wyzszy... chodzi o to aby jak się da mozna było tyłem podjechac pod niego a niekoniecznie bokiem... Ale to raczej tylko marzenie bo nie wiem czy unoszące się w gore skrzydła drzwi by pozwolił namiot na otwarcie ich...
SO_T4, a powiedz mi gdzie swoj kupiłeś namiot , podłoga w komplecie była czy osobno ?? I ile Cię kosztowal jezeli to nie tajemnica :)
Wczoraj napialem do sprzedawcy dziś dostałem email zwrotny , niestety trochę zasmucil mnie bo ten namiot nie ma zaslonek z przodu... Trochę to dziwne jest dla mnie ale faktycznie nie znalazłem na zadnym foto aby było wogóle widac choc kawalek zaslonki... dziwne ze nie zrobili takich fabrycznie... Pozatym podłoga w komplecie jest z namiotem , czas rozlozenia 10 minut w/g instrukcji obslugi... pewnie przy braku wprawy to z godzinę :D. Do kupienia od ręki za 999zł we Wrocku co też ważne jest jak dla mnie bo w razie ewentualnych wad to reklamacje załatwiam na miejscu a nie walcze z wysylkami... No ale nie ma zaslonek i to dla mnie jakas porażka totalna...... po co mi gdzies na obcym kempingu wieczorem jak ciemno jest kazdy ma widziec co się dzieje w przystawce... Nie wiem sam co robic , tak to pewnie jutro bym jechał po niego, a narazie chyba się wstrzymam i poczekam na dostawe bo w ofercie mają tez inne tylko zadnego na stanie nie mają więcej na chwilę obecną...
Co jeszcze biorę pod uwagę... dobry bylby namiot aby był trochę wyzszy... chodzi o to aby jak się da mozna było tyłem podjechac pod niego a niekoniecznie bokiem... Ale to raczej tylko marzenie bo nie wiem czy unoszące się w gore skrzydła drzwi by pozwolił namiot na otwarcie ich...
SO_T4, a powiedz mi gdzie swoj kupiłeś namiot , podłoga w komplecie była czy osobno ?? I ile Cię kosztowal jezeli to nie tajemnica :)
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
A co niby miałoby się tam dziać? ;)Sterciu pisze:...... po co mi gdzies na obcym kempingu wieczorem jak ciemno jest kazdy ma widziec co się dzieje w przystawce...
Tak się wtrącę, bo jakoś słabo widzę przystawkę boczną do holenderki. Co innego multivan czy caravella, gdzie dostęp do całej przestrzeni auta jest przez boczne drzwi.
Też myślałem o czymś takim, ale tak jak wspomniałeś, fajnie byłoby przystawienie się tyłem, tylko tu już wysokość jest barierą.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A co to nie można wchodzic przez tył do auta ?? W ciagu dnia i tak tyl się otwiera rzadko bo tam się tylko śpi głównie... pozatym przystawka to jest przestrzeń życiowa , zawsze jak z kempingiem n126 za małolata z rodzicami się jezdziło to całe zycie prowadzone było w przystawce , przyczepa to był tylko dodatek do spania. Wszystkie imprezy "kempingowe" wieczorami to w przystawce były pamiętam. Pozatym chcesz coś zjeśc , ugotować , czy nawet zabrac ze sobą rowery i gdzies je w nocy przechować, ochrona przed deszczem , przed wiatrem... wole takie coś jak siedziec wtedy w metalowej puszcze lub przed nią pod golym niebem. Tego z samym autem nie zrobisz.... a holenderka to jest tak jak pisałem , minimalne utrudnienie , pozatym ja mam juz plan wywalenia okna w ściance działowej i zastąpienia go rozsuwanym aby miec wlasnie dostęp do siedzenia i możliwości zrobienia z siedzenia "manelarni" z rzeczami wartościowszymi.... Byłem na dluzszych wyjazdach gdzie tydzień się tyłka nie ruszało z miejsca i z samym autem to katorga poprostu... Są przystawki na tył pod tylne drzwi skrzydłowe , widziałem takie na niemieckich stronach karawaningowych ale znów ich wielkośc jest dramatycznie mała... Jeszcze inna kwestia , w zeszłym roku byłem tydzien na kempingu i to busem gdzie byl to całkowity towarowy blaszak , przez boczne drzwi dostep do calego tyłu więc ja tez biore pod uwage ze namiot mogę do innego busa podstawić.... Brakowało wtedy własnie tej przestrzeni dodatkowej do zycia... Wniosek więc z tego taki ze przystawke mogę podstawić pod innego busa zawsze tez, na siłę nawet pod sprinterem mogłaby stac...
Inna zaleta... chcesz gdzies jechac , odczepiasz auto , zostawiasz to co mozna zostawić w namiocie i jedziesz , nie pakujesz tego za kazdym razem do auta i nie wozisz ze sobą wszędzie...
Wracając do namiotu to dziś go obejrzałem osobiście i Herzog Travel Light nie posiada zasłonek tych duzych okien... Odpada w takim razie dla mnie... W sklepie rozlozyli go faktycznie szybko , ale widac mieli wprawe i wiedzieli co robią... Niestety ma tez wadę stąd nizsza cena niz na tej aukcji co podałem, uszkodzona podloga , jest rozerwana w jednym miejscu... wsumie to na samym środku prawie namiotu i to takie rozerwanie na 40cm około...
Inna zaleta... chcesz gdzies jechac , odczepiasz auto , zostawiasz to co mozna zostawić w namiocie i jedziesz , nie pakujesz tego za kazdym razem do auta i nie wozisz ze sobą wszędzie...
z golymi dupami przykladowo biegac :Prafflex pisze:A co niby miałoby się tam dziać? ;)Sterciu pisze:...... po co mi gdzies na obcym kempingu wieczorem jak ciemno jest kazdy ma widziec co się dzieje w przystawce...
Wracając do namiotu to dziś go obejrzałem osobiście i Herzog Travel Light nie posiada zasłonek tych duzych okien... Odpada w takim razie dla mnie... W sklepie rozlozyli go faktycznie szybko , ale widac mieli wprawe i wiedzieli co robią... Niestety ma tez wadę stąd nizsza cena niz na tej aukcji co podałem, uszkodzona podloga , jest rozerwana w jednym miejscu... wsumie to na samym środku prawie namiotu i to takie rozerwanie na 40cm około...
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
No ale maksymalnie chyba z dwoma. I to w kółko, bo miejsca mało :PSterciu pisze:z golymi dupami przykladowo biegac :Prafflex pisze:A co niby miałoby się tam dziać?
Tak mi się wydaje, że w najlepszej sytuacji są multivanowcy lub caravellkowcy, którzy mają dostęp i z boku i z tyłu.
Jakoś tak nieciekawie może wyglądać poranna pobudka, po której musisz z tyłu (z części sypialnej) w samych gatkach, lub tym bardziej bez nich, wyskoczyć i udać się tych parę metrów do "przestrzeni życiowej" pod zadaszeniem.
No ale pewnie - lepiej mieć przystawkę niż jej nie mieć. Tu się zgadzam. :D
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
W przypadku holenderek równie dobrze można mieć zwykły duży namiot rozłożony z tyłu. Przystawka połączona z busem - bez sensu.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
A dla mnie bez sensu jest namiot stojący gdzies obok... To juz lepiej wynając sobie pokój w takim razie. Pozatym holenderka to jest rzecz w pełni demontowalna więc tez nie wiem w czym to może przeszkadzac. U mnie akurat nie mam problemu z autami i podpieciem się z boku pod drzwi przesuwne , bo jak nie t4 to jest jeszcze lodówka ktora jest lepsza na wojaze takie. A nawet jak holenderka pojade to przystawka tez ma swoją racje bytu tak jak pisalem... Ja musze miec uniwersalną przystawkę która podpasuje mi pod kazdego busa , moze jakbym planowal tylko t4 uzywac do takich celów to moze i bym przystawki nie szukał , ale przystawka ma pasować pod inne mniejsze busy , a nawet jak się da to i pod większe typu sprinter ale znów nie kosztować nie wiadomo ile...
Poszukałem troche w necie po zachodnich stronach i znalazłem na francuskim forum t4/t5 wątek o przystawkach. Znalazłem przystawkę boczną którą niektorzy stosują jako przystawkę pod drzwi tylne , jest wysoka na 2,2m dzięki czemu jak ktos ma drzwi skrzydelkowe z tyłu to mozna bez inwazyjnie je otworzyc w namiocie i nie uszkodzą drzwi od samochodu samego namiotu... Namiot firmy Hypercamp. Większośc namiotów tego typu dostępnych u nas jest wysokości około 2~2.05m i podczepienie pod tyl jest ciężkie czegoś takiego poniewaz drzwi w chwili otwierania unoszą się do góry i nie da się ich otworzyć w namiocie.... Na wspomnianym forum taki namiot 2.2m podczepiają pod tył i jedno skrzydło drzwi w pelni jest patrząc po foto otwieralne.
Jakby ktoś chcial podpatrzec to link do forum niestety trzeba się zarejestrować.
http://www.t4zone.info/forum/index.php
Poszukałem troche w necie po zachodnich stronach i znalazłem na francuskim forum t4/t5 wątek o przystawkach. Znalazłem przystawkę boczną którą niektorzy stosują jako przystawkę pod drzwi tylne , jest wysoka na 2,2m dzięki czemu jak ktos ma drzwi skrzydelkowe z tyłu to mozna bez inwazyjnie je otworzyc w namiocie i nie uszkodzą drzwi od samochodu samego namiotu... Namiot firmy Hypercamp. Większośc namiotów tego typu dostępnych u nas jest wysokości około 2~2.05m i podczepienie pod tyl jest ciężkie czegoś takiego poniewaz drzwi w chwili otwierania unoszą się do góry i nie da się ich otworzyć w namiocie.... Na wspomnianym forum taki namiot 2.2m podczepiają pod tył i jedno skrzydło drzwi w pelni jest patrząc po foto otwieralne.
Jakby ktoś chcial podpatrzec to link do forum niestety trzeba się zarejestrować.
http://www.t4zone.info/forum/index.php
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Porównaj wymiary... za wiele się nie różnią w stosunku do tego co wybrałeś...Sterciu pisze:Widzialem też Twoj na fotkach powyzej i jak dla mnie jest on juz trochę za duzy...
Poniżej link do mojego przedsionka i miejsca skąd do mnie przyjechał:
http://www.frankana.de/Tents-|-Awnings/ ... 0078071093
Zakup zrealizowany przez znajomego, który ma tam dostęp i lepsze ceny. Być może da się też kupić bezpośrednio, ale to sobie już sprawdzisz... Przed zakupem konkretnego modelu podeślij info na PRIV to zapytam o jego cenę.
Jak kupowałem swoją sztukę to obdzwoniłem mnóstwo sklepów i praktycznie żaden z nich nie miał na stanie od ręki tych przedsionków, ani żadnych innych - wszystko na zamówienie przeciętnie od 2-7 dni roboczych. Potem od znajomego się dowiedziałem, że najprawdopodobniej wszyscy biorą z tego samego źródła (link powyżej).Sterciu pisze:Nie wiem sam co robic , tak to pewnie jutro bym jechał po niego, a narazie chyba się wstrzymam i poczekam na dostawe bo w ofercie mają tez inne tylko zadnego na stanie nie mają więcej na chwilę obecną...
Mój jest bez podłogi - na razie nie była potrzebna i w komplecie nie było. A kosztował mnie około 1200pln o ile pamiętam - cena zależna od kursu Euro.Sterciu pisze:podłoga w komplecie była czy osobno ?? I ile Cię kosztowal jezeli to nie tajemnica :)
Zastanów się jeszcze jak chcesz go łączyć z busem, żeby np. nie wlewało się pomiędzy przedsionek a busa podczas deszczu? I do przemyślenia przestrzeń pod samochodem, która przy wietrznych miejscach jest do zasłonięcia oraz tamtędy wlatuje sporo dziadostwa typu komary...
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Przypuszczam, że na zimę nie potrzebujesz tej przystawki... więc zdecydowanie polecam przymierzenie się do kilku sztuk z samochodem np. na zlocie i omówienie wad i zalet według każdego z posiadaczy danej sztuki przed zakupem. Ja kupowałem trochę w ciemno, ale nie miałem innego wyjścia na tamtą chwilę. Uważam, że pod moje potrzeby i wymagania udało mi się wstrzelić z tym modelem tak na 80-90%. Mój dzięki elastycznej możliwości połączenia z samochodem i 3 różnym formom tego łączenia, zapewne nadałby się też do wyższego czy szerszego samochodu...Sterciu pisze:A dla mnie bez sensu jest namiot stojący gdzies obok... To juz lepiej wynając sobie pokój w takim razie. Pozatym holenderka to jest rzecz w pełni demontowalna więc tez nie wiem w czym to może przeszkadzac. U mnie akurat nie mam problemu z autami i podpieciem się z boku pod drzwi przesuwne , bo jak nie t4 to jest jeszcze lodówka ktora jest lepsza na wojaze takie. A nawet jak holenderka pojade to przystawka tez ma swoją racje bytu tak jak pisalem... Ja musze miec uniwersalną przystawkę która podpasuje mi pod kazdego busa , moze jakbym planowal tylko t4 uzywac do takich celów to moze i bym przystawki nie szukał , ale przystawka ma pasować pod inne mniejsze busy , a nawet jak się da to i pod większe typu sprinter ale znów nie kosztować nie wiadomo ile...
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wsumie juz zamówiłem... co prawda jeszcze nie zapłaciłem za niego ale zamówienie juz poszło. Do chwili wysłania przelewu jeszcze zawszę moge zrezygnować z zamowienia.
Wygląda to tak:
http://www.obelink.fr/images/detailed/5 ... em2012.jpg
Tak wygląda podpiety pod auto (zapozyczone z innego forum) , trochę za blisko chyba samochód stoi tego namiotu...
http://img836.imageshack.us/img836/9139/tente3.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/5651/tente6.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/9379/tente9.jpg
http://www.zupimages.net/up/14/24/wbx3.jpg
W kpl podłoga jest , niestety namiot ten dostepny tylko w niemieckim sklepie internetowym , w promocji akurat jest ktora trwać ma do polowy stycznia jeszcze...
Wygląda to tak:
http://www.obelink.fr/images/detailed/5 ... em2012.jpg
Tak wygląda podpiety pod auto (zapozyczone z innego forum) , trochę za blisko chyba samochód stoi tego namiotu...
http://img836.imageshack.us/img836/9139/tente3.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/5651/tente6.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/9379/tente9.jpg
http://www.zupimages.net/up/14/24/wbx3.jpg
W kpl podłoga jest , niestety namiot ten dostepny tylko w niemieckim sklepie internetowym , w promocji akurat jest ktora trwać ma do polowy stycznia jeszcze...
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Jestem bardzo ciekawy różnic w rzeczywistości w tym modelu zamówionym i moim... Tyle co widzę na ten moment to u mnie kołnierz do połączenia z samochodem jest od samej góry namiotu, co pozwala na ewentualne podpięcie do wyższego samochodu, a przy wpięciu do T4 ewentualny deszczyk spływa w stronę samochodu i potem rynienkami w glebę. I przypomniało mi się co do szerokości, że u mnie można odsunąć całe drzwi w przedsionku, a jak się dobrze stanie to i dostęp do drzwi pasażera mieści się w kołnierzu - szerokość mojego okazała się być zaletą.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Twój oglądałem na foto ale wydaje mi trochę duzy , zresztą po wymiarach widać ze jest większy od tego co zamówiłem, też o takim jak Twój myslałem, jest szerszy i to tez na foto widać dlatego wydawał mi sie strasznie duzy. Ja tak planowałem coś wielkości jak Slimak przykładowo ma , zeby nie byl za dlugi , nawet krótszy chciałem z poczatku ale zaden nie miał bocznych drzwi z tych krotszych. Sam namiot jest przeceniony okolo 50% , wyprzedaz jakas jest do 15 stycznia i z 1350zł na 660zł , z przesyłka do pl wyjdzie 800zł więc wydaje mi sie ze cena dobra. W innych sklepach internetowych tak kosztuje około 299euro. Poczytalem na zagranicznych forach i wsumie 99% opini było pozytywnych , jeden drugiemu tam polecał ten namiot, niektórzy kupowali i tez byli zadowoleni, dlatego zdecydowałem sie na niego. Zobaczymy czy ja podziele ich opinie czy nie... Napewno zaletą jest duże zaplecze akcesorii dodatkowych do niego , ma podobno wszystą kedrę na całej dlugości kolnierza i są nawet dodatkowo do dokupienia za 70 euro przedłuzenia tego kołnierza, co wydaje mi się ze chyba nawet ciekawy pomysł to może być...
Z racji ze jest węzszy jak Twoj to wlasnie niestety ale polowa drzwi przesuwnych wyjezdza poza namiot , ale tak prawde mowiąc te namioty które oglądalem to większosc tak ma...
Zobaczymy , jak dojdzie , troche cieplej się zrobi to wtedy będzie można rozłozyc i zobaczyc jak to wyjdzie. Bo na tych wszystkich foto to te namioty tak rozstawione są "prowizorycznie" chyba.
Teraz jest dobry okres widzę na zakup namiotów bo są sporo przecenione poza sezonem , ale wiekszośc firm do połowy lub końca stycznia ma tylko te przeceny.
Z racji ze jest węzszy jak Twoj to wlasnie niestety ale polowa drzwi przesuwnych wyjezdza poza namiot , ale tak prawde mowiąc te namioty które oglądalem to większosc tak ma...
Zobaczymy , jak dojdzie , troche cieplej się zrobi to wtedy będzie można rozłozyc i zobaczyc jak to wyjdzie. Bo na tych wszystkich foto to te namioty tak rozstawione są "prowizorycznie" chyba.
Teraz jest dobry okres widzę na zakup namiotów bo są sporo przecenione poza sezonem , ale wiekszośc firm do połowy lub końca stycznia ma tylko te przeceny.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Probe , jutro , bo dziś pisze z małego kompa na którym musze lupy uzywać aby co kolwiek napisac i odczytac i nie pamietam adresu strony , musze w innym kompie sprawdzić bo tam mam nawet pootwierane te strony z tym namiotem caly czas w przeglądarce...
-
wojtasss
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Multivan `03
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Mam taką przystawkę Mariteim , jestem z niej zadowolony , spełnia moje oczekiwania w 90%. Kupiłem ją w maju zeszłego roku za 318€ + przesyłka 20€. Kupiłem ją właśnie dzięki pochlebnym komentarzom na "Le forum des passionnés de Transporter 4 & 5". Mój ma trochę inną kolorystykę , granatowo szary i ma zielone wstawki jak te na zdjęciach. Szybko się go rozkłada , niby powinno zająć to 25 minut według producenta ale to chyba jak jedna osoba rozkłada, my z żoną we dwójkę w 15 minut go stawiamy porządnie zabezpieczając. W zeszłe lato urlop w Hiszpanii , kilka wyjazdów 4 dniowych i naprawdę nie mogę narzekać. Wcześniej mieliśmy inną przystawkę , nie pamiętam producenta ale namiot był kiepskiej jakości , po kilku już rozłożeniach , przeciąganiu stelażu przez materiał rwał się , podatny na podmuchy wiatru był bo nie miał na dole tego "rynsztoku", po większej ulewie w pierwszym sezonie zaczął przeciekać. Tamten kupiliśmy w 2010 roku i po jednym sezonie miałem go dość, kosztował 220€ ale nawet tych końcowych 20€ nie był wart. Ja mogę polecić ten namiot co pokazałeś , stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry, po prostu wart tych pieniędzy. Dokup sobie dwie przystawki magnetyczne do niego od razu , ułatwiają przymocowanie do auta przystawki i nie trzeba sznurków przeciągać na drugą stronę , z przyczepionymi można jeżdzić w razie potrzeby odczepienia namiotu i poruszania się chwilowo autem, nie oderwą się od dachu jak są dobrze zamocowane ssawki. Nasza przystawka przeżyła już dwie mocniejsze ulewy i wyszła cało z nich.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Taki pojawia się co jakiś czas na allegro: http://allegro.pl/namiot-przedsionek-sy ... 23666.html
Myślicie, że coś wart??? Cena przyzwoita..
-
BOGUSS
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: CARAVELLE GL
- Opis: 90 KM
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Ja kupiłem okazyjnie namiocik za 85 + 35 zł wysyłka.
Jest trochę za duży i ta niebieska część zostanie wykorzystana do połączenia z autem.
Małżonka trochę szyje i powinna dać sobie radę z przeróbką i doszyciem drzwi z innego starego namiotu.
Jest trochę za duży i ta niebieska część zostanie wykorzystana do połączenia z autem.
Małżonka trochę szyje i powinna dać sobie radę z przeróbką i doszyciem drzwi z innego starego namiotu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tutaj jest link do tego namiotu którego wczesniej w postach wrzucalem fotki...
https://www.obelink.pl/przedsionki-bald ... me-pl.html
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Sterciu co nie pasuje Ci w namiocie ktory ma np Slimak
Mam zakopcowane troszke pln i tak mysle coby sie szarpnac w koncu na dostawke do teczki
Mam zakopcowane troszke pln i tak mysle coby sie szarpnac w koncu na dostawke do teczki
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wysokośc namiotu , głownie na to patrzyłem. Złozylem zamowienie na ten powyzej z linku , zobaczymy jak przyjdzie. W/g suchych danych producentow jest około 15~20cm wyzszy jak Ślimaka, a ja będę chciał go spróbowac pod tylne drzwi podczepić... Napewno wszystko okaze się na zlocie po rozłozeniu i porownaniu , cenowo praktycznie podobnie wychodzą oba. Pogadałem tez z kolegą Wojtasss na PW i dokladnie ma ten sam namiot z linku który wrzuciłem i jest zadowolony z niego , więc w razie czego będzie na niego <38>. Pozatym nie mogą miec wszyscy takich samych namiotów przecież :D
-
wojtasss
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: T4 Multivan `03
- podziekowal za post: 12 razy
- Kontakt:
Kilku kolegów z forum pasjonatów T4 i T5 ma te namioty , są one tanie ale materiał z którego są wykonane nie jest za dobry. Jest bardzo cieńki i rwący się. Widziałem te namioty rozstawione przy ich autach osobiście więc i każdą ich wadę i usterkę widziałem bo została każda pokazana mi. Jak zapytałem ich czy by kupili te namioty znów to odpowiedz była przecząca. W Nederland w sklepach internetowych można kupić je już po 120€, a nawet i ktoś pisał kiedyś ze kupił taniej. Dokładnie ten sam namiot co w tym ogłoszeniu allegro jest. Samo to że do namiotu w tej cenie praktycznie w komplecie jest wszystko czyli podłoga , sypialnia może świadczyć już o jakości tego produktu , gdzie u innych za wyższą kwotę otrzymuje się często sam namiot tylko bez podłogi czy sypialni.niebieski-n2 pisze:Taki pojawia się co jakiś czas na allegro: http://allegro.pl/namiot-przedsionek-sy ... 23666.html
Ja wcześniej miałem bardzo podobny jak ten , jak nie identyczny tylko u mnie nie było na dole tych "rysztoków" , ten już ma doszyte. Namiot rozkładając już trzeba było uważać bo można było go porwać łatwo , zwłaszcza przeciągając "szkielet" namiotu. Oprócz tego to po dwóch sezonach zauważyłem, że na szwach zaczął puszczać.
http://allegro.pl/namiot-przedsionek-sy ... source=mlt
Te tanie namioty jakością użytych materiałów jak i jakością samego materiału nie grzeszą.
Polecam ten namiot jak kolega wcześniej wkleił https://www.obelink.pl/przedsionki-bald ... me-pl.html , cena jest bardzo dobra , wręcz rewelacyjna bo w sezonie letnim ja dałem za niego 318€ , a to jest koło 1300zł, czyli tak jak cena jest przekreślona. Obelink robi dużo ciekawych promocji poza sezonem i czasami można ciekawe rzeczy kupić za pół ceny. W zeszłym sezonie zimowym nie było promocji na ten namiot akurat. Obelink to chyba największy sklep w europie oferujący akcesoria karawaningowe i z tego co się orientuję do Polski też wysyłają zakupiony towar u nich. Dylemat miałem duży kupując namiot , nie wiem czy to ja tylko takie dylematy mam czy nie, ale przewertowałem wszystkie możliwe fora gdzie o takich namiotach było pisane , wypisałem sobie kilka namiotów , wszystkie ZA i PRZECIW , ilość opini negatywnych i pozytywnych , relacje z osobistych zwierzeń użytkowników nie których z nich , w końcu zdecydowałem się na Mariteime i jak do tej pory nie mogę narzekać.
Dobre namioty kosztują około 500€ , a nawet i więcej. Także namiot za 100€ to przepaść cenowa i jakościowa. Najpopularniejsze na forach obcojęzycznych okazują się takie w okolicach 250€ do 300€, stąd najwięcej można o nich poczytać sobie.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Obelink wysyła do PL , tylko koszt wysylki jest spory... ale wyslalem email do obslugi sklepu i jest to spowodowane tym (przynajmniej tak to zrozumiałem) że wartośc przesylki jest od największych towarow i jest niezmienna , czyli czy zakupi się namiot , czy latarke to koszt przesylki jest ten sam, przynajmniej tak to zrozumiałem. A sam koszt to ponad 140 zł za przesylkę. Choć jak do zamówienia chciałem dorzucic plecak to kwota przesyłki wzrosla o 10zł , jak drugi namiot zamiast plecaka to tez o 10zl wzrosla. Pytałem o stan magazynowy to na stanie w czwartek podobno były 3 sztuki dla sprzedazy internetowej ,wiec jak ktoś zainteresowany to brać póki są :D. Płatnośc w sklepie można dokonac poprzez PayPal , karte kredytową czy zwykły przelew bankowy. Kwoty przy składaniu zamówienia są w PLN podawane , lecz przy samym końcu juz kiedy chcemy oplacić zamówienie przeliczane jest to na Euro i w Euro normalnie płaci się.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Może komuś się przyda:
Katalog: http://www.digibrochure.nl/digibrochure ... eadview/0/
Strona 47
i nowy: https://view.publitas.com/obelink/catal ... page/48-49
I taka strona:
http://www.de-campingwinkel-online.nl/c ... adise.html
Katalog: http://www.digibrochure.nl/digibrochure ... eadview/0/
Strona 47
i nowy: https://view.publitas.com/obelink/catal ... page/48-49
I taka strona:
http://www.de-campingwinkel-online.nl/c ... adise.html
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ten namiot Hypercamp Paradise ma ciekawą ścianke przednią , mozna ją przesuwac o jedno przęsło czyli zmniejszyć przedsionek w srodku tworząc sobie taki zadaszony "taras" , lub powiekszyc przedsionek wewnątrz przesuwając sciankę na pierwsze przęslo :). Ciekawa koncepcja :)
https://www.obelink.pl/przedsionki-bald ... se-pl.html
http://forum.davc.nl/viewtopic.php?f=28&t=4009 (2 pierwsze fotki w temacie)
https://www.obelink.pl/przedsionki-bald ... se-pl.html
http://forum.davc.nl/viewtopic.php?f=28&t=4009 (2 pierwsze fotki w temacie)
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Bardzo fajne rozwiązanie i cena atrakcyjna... Jeszcze tylko kwestia jakości materiałów i wykonania do zweryfikowania. Niestety to co teraz produkują nie ma szans choćby się zbliżyć do jakości namiotów z PRLu.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
będziemy na zlotach mieli co porównywać ;).
Ja zamówiłem jednak dla siebie mniejsza wersję namiotu , dokladnie tą:
Ja zamówiłem jednak dla siebie mniejsza wersję namiotu , dokladnie tą:
-
GasBUS
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
a on ma wejścia z dwóch stron ? Edit : już widzę. Pytanie jak chcesz go przytwierdzać do budy ?
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tak jak wiekszosc namiotów do busów, system łączenia z autem jest w wiekszosci bardzo podobny. Albo za pomocą kedry i wklejonej listwy w rynienkę ,ale wtedy szybki odjazd od namiotu bedzie cięzki , albo rurę się wkłada w zakończenie kołnierza , wsuwa się ją w rynienkę i za pomocą sznurkow naciąga z drugiej strony auta.
Drzwi ma w jednym boku tylko i od czoła.
EDIT;
Odnosnie sklepu Obelink...
Moge teraz coś napisać o sklepie obelink , zamownienie zlozyłem 16.01 (czwartek), wysłany zostal odrazu przelew ktory dotarł na drugi dzień. 17.01 dostałem informacje ze przesylka została wyslana do mnie w ten sam dzien czyli piatek 17.01. Podany przewidywany czas dostarczenia do moich rąk 21.01. Dnia 20.01 czyli we wtorek kurier DPD juz byl u mnie z przesylką ze sklepu. Czyli pod względem szybkości realizacji zamówienia to nalezy sie duzy plus dla sklepu. A i dpd się spisało bo wysylałem paczki przez nich za granice i duzo dłuzej trwala ich podróz zazwyczaj, minimum tydzien, a tu dotarla w 3 dni robocze z Holandii.
Drzwi ma w jednym boku tylko i od czoła.
EDIT;
Odnosnie sklepu Obelink...
Moge teraz coś napisać o sklepie obelink , zamownienie zlozyłem 16.01 (czwartek), wysłany zostal odrazu przelew ktory dotarł na drugi dzień. 17.01 dostałem informacje ze przesylka została wyslana do mnie w ten sam dzien czyli piatek 17.01. Podany przewidywany czas dostarczenia do moich rąk 21.01. Dnia 20.01 czyli we wtorek kurier DPD juz byl u mnie z przesylką ze sklepu. Czyli pod względem szybkości realizacji zamówienia to nalezy sie duzy plus dla sklepu. A i dpd się spisało bo wysylałem paczki przez nich za granice i duzo dłuzej trwala ich podróz zazwyczaj, minimum tydzien, a tu dotarla w 3 dni robocze z Holandii.
-
highland
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Dziś znalazłem na ebay: http://www.ebay.de/itm/BUSZELT-Pegasus- ... 339c6e9c14 Jakby ktoś się zastanawiał to z czystym sumieniem mogę polecić <cudzysłów> Długo się zastanawiałem aż w końcu przed zeszłymi wakacjami kupiłem coś takiego. Duży,wygodny i funkcjonalny, we wnętrzu spokojnie mieściły się rowery i stolik z krzesłami oraz była jeszcze odrobina miejsca do zabawy dla dzieci podczas jednego deszczowego dnia na kempingu. Także dostawka pełniła rolę pokoju dziennego, a samochód sypialni. Największą zaletą jej jest to, że stoi równolegle do pojazdu, dzięki czemu nie zajmuje dużo miejsca na kempingu. Oczywiści nie jest to namiot do codziennego rozkładania i składania (choć pierwsze rozłożenie zajęło mi chyba ze 20min , a złożenie dwa razy tyle z umyciem podłogi) ale to już było pisane we wcześniejszych postach.
-
Cypiss1979
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Fajny ten przedsionek a kupowałeś go na ebay.de? nie było problemu z wysyłką do Polski?highland pisze:Dziś znalazłem na ebay: http://www.ebay.de/itm/BUSZELT-Pegasus- ... 339c6e9c14 Jakby ktoś się zastanawiał to z czystym sumieniem mogę polecić <cudzysłów> Długo się zastanawiałem aż w końcu przed zeszłymi wakacjami kupiłem coś takiego. Duży,wygodny i funkcjonalny, we wnętrzu spokojnie mieściły się rowery i stolik z krzesłami oraz była jeszcze odrobina miejsca do zabawy dla dzieci podczas jednego deszczowego dnia na kempingu. Także dostawka pełniła rolę pokoju dziennego, a samochód sypialni. Największą zaletą jej jest to, że stoi równolegle do pojazdu, dzięki czemu nie zajmuje dużo miejsca na kempingu. Oczywiści nie jest to namiot do codziennego rozkładania i składania (choć pierwsze rozłożenie zajęło mi chyba ze 20min , a złożenie dwa razy tyle z umyciem podłogi) ale to już było pisane we wcześniejszych postach.
-
highland
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Ja akurat kupowałem go w sklepie internetowym znalezionym na ebay, bo niestety nie było używek w tamtym czasie, a odbierałem go osobiście. Ale jak byłem to zgadałem się ze właściciele są polskego pochodzenia, wiec pewnie mogliby wysłać, z tym że cena dużo wyższa za nowy. Jak jesteś zainteresowany to kliknij, a jak nie będą chcieli wysłać to najwyżej zrezygnjesz.Cypiss1979 pisze:Fajny ten przedsionek a kupowałeś go na ebay.de? nie było problemu z wysyłką do Polski?