Jakie radio do t4?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zychu
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Jakie radio do t4?
<hi> Chciałbym założyć nowe radio do mojej caravelki, ma ona zwykłą półkę 1 din i radio beta.
Zastanawiam się co kupić... Potrzebuję głównie odczytu CD/mp3 oraz dobrego odbioro radia, przydałoby się też bluetooth, ale nie koniecznie. Jakiej marki radia szukać?
Myślałem o : http://allegro.pl/blaupunkt-helsinki-22 ... 65037.html
Zależy mi na dobrym odbiorze radia, bo głównie tego słucham, boję się że jak kupie nieoryginalne to odbiór się znacznie pogorszy.
Chyba, ze zastosować potem w coś takiego: http://allegro.pl/uniwersalny-wzmacniac ... 59001.html
Pozdrawiam i prosze o porady <england>
Zastanawiam się co kupić... Potrzebuję głównie odczytu CD/mp3 oraz dobrego odbioro radia, przydałoby się też bluetooth, ale nie koniecznie. Jakiej marki radia szukać?
Myślałem o : http://allegro.pl/blaupunkt-helsinki-22 ... 65037.html
Zależy mi na dobrym odbiorze radia, bo głównie tego słucham, boję się że jak kupie nieoryginalne to odbiór się znacznie pogorszy.
Chyba, ze zastosować potem w coś takiego: http://allegro.pl/uniwersalny-wzmacniac ... 59001.html
Pozdrawiam i prosze o porady <england>
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: Jakie radio do t4?
Becker Indianapolis Pro z niebiesko-czerwonym podświetleniem albo zielonym, zależy jaki rocznik posiadasz.
http://www.beckerpolska.pl/radia/becker ... s-pro-7950
Ja kupiłem z podświetleniem zielonym za 600 zeta w stanie bdb. Ale chcę się pozbyć albo zamienić na ten z niebieskim bo mi nie pasuje do całokształtu:)
Ogólnie stwierdzam, że to kombajn nie do zajechania, unikam świecących wodotrysków z niepotrzebnymi nikomu animacjami karnawałowymi. <vw>
Ja kupiłem z podświetleniem zielonym za 600 zeta w stanie bdb. Ale chcę się pozbyć albo zamienić na ten z niebieskim bo mi nie pasuje do całokształtu:)
Ogólnie stwierdzam, że to kombajn nie do zajechania, unikam świecących wodotrysków z niepotrzebnymi nikomu animacjami karnawałowymi. <vw>
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Pioneer DEH-X5600BT - takiego zakupiłem i lada dzień odbiorę a jak tylko to zrobię to napiszę parę słów na temat... generalnie ma wszystko czego potrzebujesz... sam też chwilę szukałem i padło na ten model, jeszcze ewentualnie coś z Alpine może konkurować w kategorii cenowej do 600...
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
zacznijmy od podstawowego pytania - ile kasy chcesz wydac, inaczej ta dyskusja nie ma sensu,
jeśli masz antenę w szybie to wzmacniacz sygnału jest oryginalnie w instalacji, oprócz tego odbiór sygnału radiowego to akurat ma najmniej wspólnego ze sprzętem który kupisz tylko z całą resztą instalacji antenowej
jeśli masz antenę w szybie to wzmacniacz sygnału jest oryginalnie w instalacji, oprócz tego odbiór sygnału radiowego to akurat ma najmniej wspólnego ze sprzętem który kupisz tylko z całą resztą instalacji antenowej
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
którego notabene i ja poleciłem. Ten sprzęt jest wart swojej cenySO...T4 pisze:Pioneer DEH-X5600BT - takiego zakupiłem i lada dzień odbiorę a jak tylko to zrobię to napiszę parę słów na temat... generalnie ma wszystko czego potrzebujesz... sam też chwilę szukałem i padło na ten model, jeszcze ewentualnie coś z Alpine może konkurować w kategorii cenowej do 600...
Polecam równie Alpine nawet te średniej półki za kwoty rzędu 300-400 zł. Co do beckera to fakt. Nie bez powodu były na standardowym wyposażeniu porsche i mercedesa klasy S. Widać to zresztą po cenie na allegro że sprzęt ma swoją cenę.
Co do anteny kupiłem niedawno taką za ok. 30 zł przyklejaną do szyby po wewnętrznej stronie, ja ją umieściłem nad lusterkiem. Bez podłączania wzmacniacza antenowego w który jest wyposażony odbiór radia oceniam na 8/10.
-
zychu
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Kontakt:
budżet to ok 500-600 zł z tym, że chciałbym używać go jako zestawu głośnomówiącego...
A co sądzicie o tym blaupunkcie, który wrzuciłem http://allegro.pl/blaupunkt-helsinki-22 ... 15175.html
Podoba mi się, ze ma taki przejrzysty panel, z osobnymi klawiszami do odbierania i odrzucania połączeń. I podświetlenie pasowałoby to t4 po lifcie.
A co sądzicie o tym blaupunkcie, który wrzuciłem http://allegro.pl/blaupunkt-helsinki-22 ... 15175.html
Podoba mi się, ze ma taki przejrzysty panel, z osobnymi klawiszami do odbierania i odrzucania połączeń. I podświetlenie pasowałoby to t4 po lifcie.
-
ba57ardo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: Allstar
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
ja mam coś takiego i świetnie spełnia swoje zadanie:
http://allegro.pl/alpine-cde-170r-cde-1 ... 15020.html
http://allegro.pl/alpine-cde-170r-cde-1 ... 15020.html
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
mamy podobny gust, mnie by wystarczyl becker bez nawigacji.ronin36 pisze:Becker Indianapolis Pro z niebiesko-czerwonym podświetleniem albo zielonym, zależy jaki rocznik posiadasz.
ew. jakas gamma z wejsciem aux in.
tyle, ze nie mam konceptu zupelnie na glosniki, by zrobic dobrze i sie nie narobic. cale boczki musial bym przerabiac.
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Pioneer DEH-X5600BT - założony i wstępnie przetestowany w trasie. Generalnie gra poprawnie i wszystkie funkcje działają. Niestety co do obsługi, rozmieszczenia i rozmiaru klawiszy oraz podświetlenia mam zastrzeżenia... Po cichu zastanawiam się nad zmianą na Alpine...
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
https://www.google.pl/search?q=pioneer+ ... B800%3B600 ja polecam to radyjko używam od ponad roku i jestem bardzo zadowolony mam do niego dokupiony Audiomedia i wgraną automape dlatego mogę używać jego jako nawigacji koszt używanego radia ok 600-700zł
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Panowie, ma ktoś radio Pioneer DEH-X3500Ul ?
Jakieś opinie na temat tego radia?
Jakieś opinie na temat tego radia?
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- Kontakt:
Podepnę sie pod temat.
Planuję zmianę radia na coś z Mp3 i myślałem o tych modelach Pionieer FH-X720BT lub Alpine CDE-W233R.
Czy ktoś z Was miał styczność z tymi radyjkami? Jakieś opinie na ich temat?
Planuję zmianę radia na coś z Mp3 i myślałem o tych modelach Pionieer FH-X720BT lub Alpine CDE-W233R.
Czy ktoś z Was miał styczność z tymi radyjkami? Jakieś opinie na ich temat?
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Kilka kilometrów już przejechałem z moim "nowym" Pioneer DEH-X5600BT. I teraz kilka słów dla planujących zakup.
1. Bardzo niefortunnie rozwiązana regulacja głośności. Jest jedna duża gałka (pokrętło), która obsługuje regulację głośności, a po wciśnięciu obsługę menu. Niestety zastosowany mikrostyk (jak mniemam), służący do przełączania funkcji jest zbyt czuły co powoduje praktycznie każdorazowe wejście do menu, gdy chcę wyregulować głośność. Jest to dość irytujące bo potem trzeba poświęcić uwagę, żeby wyjść z menu i powrócić do regulacji głośności.
2. Podświetlenie ma sporo możliwości ustawienia. Niestety nie ma osobnej regulacji jasności wyświetlacza i podświetlenia klawiszy, co skutkuje tym, że albo wyświetlacz "wali po oczach" albo nie widać klawiszy.
3. Klawisze do przełączania utworów np. przy odtwarzaniu z MP3 są mikroskopijne i ciężko w nie trafić. A jest to właściwie po regulacji głośności druga najczęściej używana funkcja.
4. Wybór odtwarzacza z BT i USB był strzałem w dziesiątkę. Niepotrzebnie natomiast wybrałem opcję z odtwarzaczem CD. Korzystam tylko z pena z muzyką i CD wydaje się zbędne.
Generalnie sprzęt gra wystarczająco jak na moje potrzeby i tu nie mam zastrzeżeń. Natomiast ergonomia to według mnie porażka w tym przypadku.
1. Bardzo niefortunnie rozwiązana regulacja głośności. Jest jedna duża gałka (pokrętło), która obsługuje regulację głośności, a po wciśnięciu obsługę menu. Niestety zastosowany mikrostyk (jak mniemam), służący do przełączania funkcji jest zbyt czuły co powoduje praktycznie każdorazowe wejście do menu, gdy chcę wyregulować głośność. Jest to dość irytujące bo potem trzeba poświęcić uwagę, żeby wyjść z menu i powrócić do regulacji głośności.
2. Podświetlenie ma sporo możliwości ustawienia. Niestety nie ma osobnej regulacji jasności wyświetlacza i podświetlenia klawiszy, co skutkuje tym, że albo wyświetlacz "wali po oczach" albo nie widać klawiszy.
3. Klawisze do przełączania utworów np. przy odtwarzaniu z MP3 są mikroskopijne i ciężko w nie trafić. A jest to właściwie po regulacji głośności druga najczęściej używana funkcja.
4. Wybór odtwarzacza z BT i USB był strzałem w dziesiątkę. Niepotrzebnie natomiast wybrałem opcję z odtwarzaczem CD. Korzystam tylko z pena z muzyką i CD wydaje się zbędne.
Generalnie sprzęt gra wystarczająco jak na moje potrzeby i tu nie mam zastrzeżeń. Natomiast ergonomia to według mnie porażka w tym przypadku.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Co do podświetlenia to przytrzymaj pokrętło na danym kolorze i powinno się wyświetlić dodatkowe menu z regulacją RGB, można tam ładnie ściemnić dany kolor wedle uznania :-) Potem znowu trzymasz długo pokrętło aż zatwierdzi się kolor i zobaczysz CUSTOM. Tak to działa w moim pionku, który jest niższym modelem. :-) No chyba, że już tak próbowałeś wcześniej i nie zdało to egzaminu. Ja w ciągu dnia przestawiam kolor na jasny a wieczorem mam taki ustawiony, że nic nie razi po oczach. Pozdrawiam
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
a moje następne radio to bedzie GMS z navi i wieloma różnymi pierdołami na Androidzie, oczywiście 2din, bo obecna navi org mnie denerwuje i pójdzie na śmieci
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
Próbowałem wszystkiego według instrukcji obsługi, ale tam nie było nic o przytrzymywaniu na danym kolorze...Probe041 pisze:Co do podświetlenia to przytrzymaj pokrętło na danym kolorze i powinno się wyświetlić dodatkowe menu z regulacją RGB, można tam ładnie ściemnić dany kolor wedle uznania :-) Potem znowu trzymasz długo pokrętło aż zatwierdzi się kolor i zobaczysz CUSTOM. Tak to działa w moim pionku, który jest niższym modelem. :-) No chyba, że już tak próbowałeś wcześniej i nie zdało to egzaminu. Ja w ciągu dnia przestawiam kolor na jasny a wieczorem mam taki ustawiony, że nic nie razi po oczach. Pozdrawiam
Jutro z ciekawości się pobawię i dam znać...
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Powiedz jeszcze gdzie śmieci wyrzucasz, to podjadę i pogrzebię ;)chemik211 pisze:....bo obecna navi org mnie denerwuje i pójdzie na śmieci
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Chemik . A jakie masz oryginalne radio ?? MFD dx ?? Podaj cene to moze zabiorę Tobie i pozbedziesz się cierpienia :)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
To samo miałem jak mialem radioodtwarzacz DVH-P5900MP , pokrętło było dośc duze ale płytkie , z poczatku zawsze proba regulacji głośności konczyla się przelączniem w obsluge menu. Po czasie jednak udalo mi się nauczyć tak obslugiwać aby sie nie przełączało , poprostu chyba doszedlem do takiej wprawy bo ktos kazdy inny z pasazerow probując dać głosniej lub ciszej odrazu przełączał do menu radio :).SO...T4 pisze:Kilka kilometrów już przejechałem z moim "nowym" Pioneer DEH-X5600BT. I teraz kilka słów dla planujących zakup.
Ori navi to juz antyk <38>chemik211 pisze:bo obecna navi org mnie denerwuje i pójdzie na śmieci
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ale ja mam słąbość do antyków :) A czegoś nowego chińskiego na droidzie to nie założylbym bym u siebie za żadne skarby . A tak na serio to jestem zmuszony naprawiać takie cudeńka śmietnikowe . Zresztą kolega Ryś T4 zna moje podejscie do tematu - STOP CHINOLOM ... A to że stare mi nie przeszkadza , do tego można podpiąć tuner mpg4 z usb i już jest radio całkiem całkiem :) I do tego fabryczne a nie byle jakie . Mam u siebie w kartoniku przygotowaną alpinkę z navi , dvd itp 1 din z monitorem wyjeżdzanym ale nie mogę się zmusić żeby je zamontować . Przynajmniej na razie jak nie dokończę fundamentów w domu :)
Kris
Kris
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Model:
- Kontakt:
No właśnie też powoli się uczę... Ale chyba nie o to chodzi. Oczekuje ergonomii na poziomie, który nie przekłada się na bezpieczeństwo podczas jazdy. A jak muszę się koncentrować na przełączaniu z menu to automatycznie odsuwam wzrok od drogi i wszystko jasne. W poprzednim radyjku od Alpine, które działa od kilku lat w B5 bez patrzenia robię najczęstsze operacje i tak chyba powinno być...Sterciu pisze:To samo miałem jak mialem radioodtwarzacz DVH-P5900MP , pokrętło było dośc duze ale płytkie , z poczatku zawsze proba regulacji głośności konczyla się przelączniem w obsluge menu. Po czasie jednak udalo mi się nauczyć tak obslugiwać aby sie nie przełączało , poprostu chyba doszedlem do takiej wprawy bo ktos kazdy inny z pasazerow probując dać głosniej lub ciszej odrazu przełączał do menu radio :).
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Jakieś zgrabiałe paluchy macie, ja nigdy takiego problemu z wchodzeniem w menu nie miałem <01>
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jak takie naprawiasz to powinienes wiedziec ze wiekszosc podzespołow w tych radiach tez pochodzi z chin ;). Mam takie ori radio z navi, gdzies lezy w garazu i po otwarciu go jak konserwy na niektorych podzespolach widać sygnature "china" <38> . Teraz mam pionka 2 din i jestem zadowolony z niego (w/g tego co na naklejce pisze to made in malaysia ale pewnie tak samo jak to oryginalne , w srodku china wszystko) , przy ori navi to przepaśc jest no ale też dzieli je 14 lat róznicy w wieku. Pod kamere cofania przykładowo ori 2 din totalnie sie nie nadaje , obraz jest fatalny... przez to nie zalozyłem go a glownie pod to 2 din zakładalem. A radia 1 din z wysuwanym ekranem nie kupiłbym juz po doswiadczeniach ze sprintera gdzie ciagle problemy z taśmami byly... a radia chyba z trzy przezyłem takie i teraz jest zwykłe 1 din wlozone bez zbednych bajerów. Najgorszy wyanalazek w/g mnie jaki powstał.krzysaudi pisze:Ale ja mam słąbość do antyków A czegoś nowego chińskiego na droidzie to nie założylbym bym u siebie za żadne skarby . A tak na serio to jestem zmuszony naprawiać takie cudeńka śmietnikowe . Zresztą kolega Ryś T4 zna moje podejscie do tematu - STOP CHINOLOM ... A to że stare mi nie przeszkadza , do tego można podpiąć tuner mpg4 z usb i już jest radio całkiem całkiem I do tego fabryczne a nie byle jakie . Mam u siebie w kartoniku przygotowaną alpinkę z navi , dvd itp 1 din z monitorem wyjeżdzanym ale nie mogę się zmusić żeby je zamontować . Przynajmniej na razie jak nie dokończę fundamentów w domu
Kris
Co do samych chin to teraz wiele rzeczy jest w chinach robione , przykładowo marka którą zwykle wszystcy polecają w przypadku zawieszen czyli Lemförder tez ma w chinach fabryki , a jakosciowo wogole nie odbiegają te częsci od robionych w innych częsciach swiata. A sworznie górne do t4 tez m.in. chińska fabryka robi i do ich jakości nie można miec zastrzeń <sarkastyk> Więc nie ma co generalizować też ze co chińskie to g....o. Bo fabryka jak chce to i w chinach zrobić bardzo dobry produkt , to nie to co 15 lat temu ze co chińskie to sie z badziewiem kazdemu kojarzylo odrazu...
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
A czemu lubisz autka z pod znaku Toyota a nie np chiński odpowiednik ?? Niby to samo ale jednak ... Fakt ze dzisiejsze sprzęty są robione na max 3 lata , jednak ja mam swoje zasady - może głupie ale jednak . Pioneera alpine itp nie neguje bo są okej , jednak china typowa china to śmieć . Dobra koniec debat .
Ja mam ori radio vw + cd player i jest okej :)
Ja mam ori radio vw + cd player i jest okej :)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Toyota tez ma fabryki w chinach i wcale bym takową nie pogardził :D. No ale to nie temat o samochodach tylko o radiach.
To jest calkiem inny temat , ja tu piszę o markowym sprzęcie produkowanym w chinach <38> Bo STOP CHINOLOM to mi sie kojarzy z kazdym produktem pochodzącym z chin bez wzgledu na to czy przez znaną niekiedy ceniącą markę zostal wyprodukowany i spełnia ich normy jakościowe czy przez fabrykę produkującą buble totalne <38>krzysaudi pisze:jednak china typowa china to śmieć .
)
Ostatnio zmieniony 09 lis 2014, 9:39 przez Sterciu, łącznie zmieniany 2 razy.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Raflex jak tylko zakupię nowe to ci go sprezentuję, nawet antene do niego poszukam
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Jakby ktoś potrzebował taniego radia, to mogę polecić:
http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2014 ... ronki.html
Od razu zastrzeżenie, że jest to wersja super budżetowa, więc nie ma się co spodziewać jakichś wodotrysków.
Kolega (znany z tego, że jest zatwardziałym krakowskim centusiem) kupił to wczoraj w biedronce za jedyne 90,00 zł.
Biedronka miała to w sprzedaży w zeszłym roku, a teraz robi wyprzedaż lecz nie w każdym sklepie można dostać to radio.
Pomagałem mu montować to wczoraj w Peugeot'cie 206 i jestem pozytywnie zaskoczony stosunkiem możliwości do ceny.
Plusy:
- Bluetooth - można wykorzystać radio jako zestaw głośnomówiący, gdy mamy telefon z BT.
- Odtwarzanie MP3 z karty pamięci, pendrive'a, telefonu (również przez BT)
- Dobry odbiór (śrubokręt zamiast anteny) ale to sprawdzane w mieście - nie wiem jak na trasie.
- Zdejmowany panel
Minusy:
- Jakość plastiku taka sobie
- Wyświetlacz może być mało czytelny w słoneczny dzień
- Słaba moc na głośniki
- Czułość mikrofonu mogłaby być nieco lepsza
http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2014 ... ronki.html
Od razu zastrzeżenie, że jest to wersja super budżetowa, więc nie ma się co spodziewać jakichś wodotrysków.
Kolega (znany z tego, że jest zatwardziałym krakowskim centusiem) kupił to wczoraj w biedronce za jedyne 90,00 zł.
Biedronka miała to w sprzedaży w zeszłym roku, a teraz robi wyprzedaż lecz nie w każdym sklepie można dostać to radio.
Pomagałem mu montować to wczoraj w Peugeot'cie 206 i jestem pozytywnie zaskoczony stosunkiem możliwości do ceny.
Plusy:
- Bluetooth - można wykorzystać radio jako zestaw głośnomówiący, gdy mamy telefon z BT.
- Odtwarzanie MP3 z karty pamięci, pendrive'a, telefonu (również przez BT)
- Dobry odbiór (śrubokręt zamiast anteny) ale to sprawdzane w mieście - nie wiem jak na trasie.
- Zdejmowany panel
Minusy:
- Jakość plastiku taka sobie
- Wyświetlacz może być mało czytelny w słoneczny dzień
- Słaba moc na głośniki
- Czułość mikrofonu mogłaby być nieco lepsza
-
Symek
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Kombi
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
up up
Skłaniam się do zakupu Blaupunkta 220 helsinki, bo wydaje mi się że ma mało światełek i innych gadżetów, poza tym kolorystycznie pasuje. Znalazłem też dosyć podobny model 230 stockholm, trochę droższy który ma DAB (w Polandii jeszcze mało popularne). Co myślicie ?
EDIT:
W grę wchodzą jeszcze 230 barcelona oraz 230 brisbane
Skłaniam się do zakupu Blaupunkta 220 helsinki, bo wydaje mi się że ma mało światełek i innych gadżetów, poza tym kolorystycznie pasuje. Znalazłem też dosyć podobny model 230 stockholm, trochę droższy który ma DAB (w Polandii jeszcze mało popularne). Co myślicie ?
EDIT:
W grę wchodzą jeszcze 230 barcelona oraz 230 brisbane