Znaleziono 53 wyniki

Return

autor: FocusMED
18 mar 2013, 20:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Problem z zapaleniem.

Skoro po dłuższym kręceniu leci biały dym to raczej nie imo. Poza tym przy uszkodzonym imo silnik odpala i gaśnie po ok. 2 sek.
Ja bym sprawdził czy pasek pompy nie przeskoczył.
autor: staszek
25 maja 2013, 8:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uchwyt , mocowanie przewodów silnika.

U mnie ten boczny zaczep (bok pokrywy) ma symbol RAY3 a reszta zaczepów nie ma żadnych symboli ani danych chyba że reszta to jakieś zamienniki
autor: slimak
26 cze 2013, 11:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Diesel zalany benzyna. Co robić ?

Dolałbym odrobinę oleju aby poprawić smarowanie pompy i wtrysków.
autor: Sterciu
12 lip 2012, 16:36
Jump to forum
Jump to topic

Re: HALOGENY

Powinienes miec takie ramki montazowe jak na samym dole na fotce są , masz takowe przy zderzaku ??

http://img42.imageshack.us/img42/3874/dsc1689i.jpg

Uploaded with ImageShack.us
13 lip 2012, 0:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: HALOGENY

Patrząc na te foto dochodze do wniosku ze chińczyk chyba miał starą rostrzepaną matryce do odlewu zderzaka ;). W/g mnie za wielkie otwory są na halogeny wyciete , druga sprawa ze jak te ramki są tak samo chińskie jak ten zderzak to bez rzezby się nie obejdzie. Trzeba wziąsc nozyk i podocinac , zwłas...
autor: orel11
31 paź 2012, 7:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak podłączyć lampki kontrolne halogenów ?

Jak masz oryginalny włącznik to po włączeniu lampki powinny się zaświecić we włączniku.Możliwe ,że żaróweczki przepalone.
autor: slimak
31 paź 2012, 10:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak podłączyć lampki kontrolne halogenów ?

TU masz schematy podłączeń. Jeśli masz tak wykonana instalacje i oryginalny wyłącznik to wszystko powinno działać.
autor: xxxkamil
17 maja 2015, 13:54
Jump to forum
Jump to topic

Re: Spryskiwacze reflektorów - podłączenie

Na wiki jest podana 3B7 955 681 grupa vag, wygoogluj lub szukajka na allegro
autor: hoopsii
17 wrz 2015, 9:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 zmiana licznika z zielonego na niebieskie 1/2fis

Kup jeszcze pływak paliwa od auta z niebieskimi zegarami bedzie mniej kłopotów z błednym wskazaniem poziomu. To ciekawe, możesz napisać coś więcej? U mnie po zmianie licznika z zielonego na niebieski była różnica we wskazaniak ok 1/4 1/5 baku. ok 20%. nie chcąc tracić czasu na kalibracje wymieniłem...
autor: Ikis
21 lis 2015, 17:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: t4 2000r pali bezpiecznik od wycieraczek

Sprawdzałem-lewa wycieraczka wraca do wyznaczonego miejsca na szybie, po czym odbija i jest 1,5 może ze 2 cm wyżej niż wyznaczone miejsce. Prawa jest ok, lewa tylko tak odbija... Nie zawsze tak jest - czasem wróci w wyznaczone miejsce i tak zostaje, a czasem odbije. Najlepsze jest to , że bezpieczn...
autor: xxxkamil
22 mar 2017, 10:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 zmiana licznika z zielonego na niebieskie 1/2fis

T32/30 o który pytałeś to pozycja kluczyka jakbyś chciał podpiąć brzęczek w liczniku. To już jest szczegół.. Ktoś wie gdzie dokładnie podpiąć wtyczkę od S kontakt? Chcę podpiąć brzęczyk ;) Nikt nic? ;) A więc tak, według mojej wiedzy S-kontakt idzie od stacyjki (przewód brązowy z czerwonym paskiem)...
autor: BUNIEK
30 gru 2016, 19:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci

Hejka. Wie ktoś może za co odpowiedzialny jest pin nr 8 w kostce pieca ( model 2121 ) ? Chcę zmienić piec 1864 na 2121 (na ten ze zmiennym sitkiem) i w mojej instalacji w busie w kostce jest 7 pinów i ten 8 jest wolny, natomiast w tym nowszym piecu jest ten pin nr 8. Kolor kabla biało-czarny. Wedłu...
autor: chemik211
30 gru 2014, 19:57
Jump to forum
Jump to topic

Re: Długość śrub do felg aluminiowych ?

Sruby te same potwierdzam, warunek ori felga alu i stal
autor: Probe041
09 sie 2012, 22:01
Jump to forum
Jump to topic

Demontaż atrapy/listwy podreflektorowej, krótki przód

http://t4-wiki.de/wiki/Frontgrill#T4_ab_Modelljahr_1995_mit_KV Pewnie wielu miało problem z "wyrwaniem" atrapy z zaczepów w błotnikach. Śrubokręt też nie jest najlepszym rozwiązaniem dla lakieru. Moje T4 przyjechało już z takim czymś przy lewarku i sprawdza się to świetnie przy demontażu. ...
01 cze 2014, 15:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: pytanie o środkowy schowek pod deske

bez klimy i podejdzie do Ciebie spokojnie jezeli nie masz klimy
05 cze 2014, 22:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka Transportera na Caravelle

zobacz jak ja swojego przerobiłem http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=30&t=8750 też miałem transportera z tyłu bez szyb teraz mam prawie wszystko od caravelle nic nie wierciłem wszystko pasowało. Może jeszcze zaraz napiszesz, że żadnych spinek też nie zakładałeś? Grzybki o które się opiera k...
autor: robdanielo
07 cze 2014, 22:48
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uszczelka szyby przesuwnej

Hej - wrzucam zdjęcia. Fachowcem nie jestem ale ja to widzę tak że uszczelnienie opiera się na uszczelce nałożonej na wewnętrzną szybkę [nieruchomą] siedzi bardzo mocno, próbowałem podważać ale nie chciał zejść z szyby. Możliwe że jest podklejona. Natomiast na szybie zewnętrznej [przesuwanej] był na...
autor: vwyogi
14 lip 2014, 10:29
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka Transportera na Caravelle

Patrick pisze:
Pytanko. Na tapicerce klapy u góry sa takie czarne plastyki. Ja mam je oderwane , sa 2 takie wyższe i 2 niższe te plastyki. Wyższe na boki a niższe bardziej na środek ida czy na odwrót ???

2 ta wąskie/chudsze idą do środka a te "tłuściejsze" na zewnątrz.
autor: notri
06 lis 2014, 20:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Stuknięte drzwi - naprawiać czy kupować nowe?

na blankiecie OC masz telefon na infolinię. Dzwonisz, zgłaszasz szkodę i zostajesz umówiony na oględzinę w miejscu gdzie auto stoi lub będzie stało bo możesz nim jeździć. Przyjedzie oględzinowiec, pyknie fotki, weźmie do Ciebie namiary i adres mailowy na który otrzymasz wycenę szkody i wstępne twoje...
09 lis 2014, 19:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Jak zdjać boczne szyby przednich drzwi?

Sam naprawiam T4, jest tam dokładny opis.

Jak wyjmiesz podnośnik to szyba po ukosie wychodzi do góry
autor: kpkeeam
29 gru 2014, 19:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: siłowniki klapy tylnej

Ja mam zamontowane te najsilniejsze w klapie z wyciorem, wyciszeniem klamką i tapiocerowana, a od zewnątrz była blenda wypełniająca pole na wysokości zderzaka. Do zamknięcia się nie uwieszałem choć przy otwieraniu trzeba było uważać na dzieci bo mogły by być lekko znokautowane. Po rocznej eksploatac...
autor: Kenobi
24 sty 2015, 15:03
Jump to forum
Jump to topic

Re: Półka pod materac

nie spasuje, w multiku kanapa rozkłada się do tyłu i jest niższa niż kanapa z caravelki która składa się do przodu
materac na tej półce jest na wysokości siedziska kanapy
05 lut 2015, 11:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Przeróbka na lift

Patrick pisze:
Trzeba zmieniać fartuchy-błotniki wewnętrzne
trzeba, bo są tak jak zewnętrzne dłuższe
autor: mora
08 lut 2015, 14:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: siłowniki klapy tylnej

Wymieniałam własnoręcznie bez gimnastyki. Dasz radę <01>
autor: notri
26 lut 2015, 21:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Klamka wyskakuje z cięgna.

musisz nadgiąć, przechodziłem przez ten problem.
19 kwie 2015, 20:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wygłuszenie T4

kurol pisze:
Prawie w kazdej t4 wstyd maske otwierac bo chwalic sie specjalnie nie ma czym
Idąc tym tokiem rozumowania to jak ktoś chce mieć cicho i nie słyszeć silnika powinien se kupić Melexa, a nie diesla i potem takie akrobacje robić. <cool>