Znaleziono 20 wyników

Return

autor: krzysaudi
26 sty 2014, 19:33
Jump to forum
Jump to topic

Re: ORYGINALNY kluczyk do T4

witam. Panowie - jako że jestem elektronikiem i klucze oraz immo nie jest mi obce :) proponowałbym spojrzeć na stronkę www.harkan.pl - tam można kupic w dobrych cenach kluczyki i piloty czyste do kodowania i docięcia pod grupe VAG i nie tylko . Nie robie im reklamy , ani nie mam z tego żadnych profi...
25 kwie 2014, 21:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: swap TD -> TDI

Jak chcesz mogę nieodpłatnie zlikwidować immo w sterowniku silnika u Ciebie :)
Odpalisz nawet gwozdziem wyklepanym na podobieństwo klucza :)
Kris
30 kwie 2014, 23:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: DZIEWICA Z KRAKOWA

Tak - tylko clarion i to okreslone modele z lat produkcji zmieniarki :)
26 maja 2014, 15:41
Jump to forum
Jump to topic

Napisz jaki masz numer puszki immo - siemensa czy jakiś inny ??
26 maja 2014, 9:38
Jump to forum
Jump to topic

Co masz na myśli mówiąc moduł ?? Puszkę immo ?? Jeśli tak ma wyjście na linie W i pod nią podpinasz linie diagnozy z silnika i robisz jak mówiłem . A immo w tdi to bajka - kup lub zrób programator to zrobie to online :)
Kris
25 maja 2014, 23:03
Jump to forum
Jump to topic

Z którego roku masz dawce afn-a ?? Chcesz go podłączyc pod swoje immo oraz klucze ?? Jesli tak to podepnij diagnozę ze sterownika silnika pod linię W w puszce immo . Wtedy wejdz w immo , zrób adaptację na kanale 0 - czyli zrobisz dopasowanie puszki do sterownika silnika :) i wtedy powinno zabanglać ...
15 sie 2014, 11:11
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana drzwi

Heh ... Poszedłęm o krok dalej w moich zamierzeniach ... A więc . 1. Sprzedalęm drzwi z polifta za 400 zl z elektrycznymi szybami . 2. Pojchalem nastepnego dnia rano do Rypina na duże stacje rozbiórki pojazdów . 3. Kupilem idealne drzwi z przedlifta po 80 zl / szt . 4. Tym sposobem mam drzwi orygina...
08 wrz 2014, 7:14
Jump to forum
Jump to topic

Re: ABL nie trzyma temperatury dryfuje między 90 a 100 stopn

To możliwe że masz taki licznik starego typu gdzie wskaznik temperatury jest wstawiony w szereg z czujnikiem temperatury i wtedy nie masz tzw uśredniania temperatury i w zalezności od otwarcia termostatu i zadziałąnia wentylatora wskazówka skacze Tobie :)
19 paź 2014, 18:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana żarówek w Liczniku.

Ja właśnie włożyłem taśmę led w kolorze białym zimnym bo taką miałem pod ręką , ale dzięki zielonej fabrycznie zamontowanej taśmie rozpraszającej swiatełko ślicznie mam podświetlony licznik :) Mocno i zielono . Żeby mi led taśma zaraz się nie przepaliła ( ledy nie lubią wyższego napięcia ) wrzuciłem...
08 gru 2014, 20:44
Jump to forum
Jump to topic

Re: interfejs vag

Mejle rozdane :)
02 sty 2016, 22:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: BUSIOR by JURAS_T4

Ładny białasek :)
08 sty 2016, 20:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 zmiana licznika z zielonego na niebieskie 1/2fis

Kręcić w kierunku przeciwnym do ruchu zegara i ciągnąć jednocześnie do tyłu . Liczniki to moje hobby ale ja bardziej lubię cyfry w nich oglądać ...
09 mar 2016, 22:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: znikające napięcie

Masa silnika do sprawdzenia . Dodatkowo wzbudzenie alternatora masz poprzez kontrolkę ładowania w liczniku - jeśli masz tego T4 z tzw Nicka :) czyli licznik do przelutowania bo może nie wzbudzać alternatora i nie doładowuje ...Jeśli nie ładuje sprawdz co jest na niebieskim przewodzie idącym do alter...
19 lut 2017, 20:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak 0 ciśnienia na 5 cylindrach silnik 94 2.5 benzyna +

Jak było 4 a teraz jest 0 to masz pecha :) Głowica do góry , a na początek rozrząd do sprawdzenia czy na 100 jest dobrze ustawiony :)
08 gru 2014, 14:50
Jump to forum
Jump to topic

Re: interfejs vag

Zwykły tzw KKL .
Może byćnawet ten .

http://allegro.pl/vag-kkl-pl-usb-ftdi-2 ... 64913.html

Daj mi meila to podeślę Tobie dobry programik pod niego - będzie działał dobrze :)

Kris
17 lis 2019, 8:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2,5 Pb [ACU] jak wylogowac immobilzer

Kup emulator immo z all...o do zwykłego VW k-line za 30-40 PLN . Zamontujesz sam w miejscu puszki immo która jest koło licznika . Zasilanie immo dajesz na kolor czerwony pin 10 puszki immo .Masa kolor brązowy pin 9 puszki immo .Linia immo kolory jasno szare piny 7 i 8 zwierasz razem i podpinasz pod ...
20 mar 2020, 8:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana podłogi

Witam.
jakbym patrzył na swojego busa i walkę z podłogą . U siebie zrobiłem z arkusza blachy 1.5 mm albo 2.0 mm . Na to dałem maty bitumiczne .
Pozdrawiam.
20 sie 2014, 21:58
Jump to forum
Jump to topic

Re: Na drogach juz są... Nieoznakowane Radiowozy ITD z Fotor

Oj Ryś oj Ryś . Tyle kilometrów i taka wtopa .
Nie martw się ja zaplącilem z miesiąc temu 300 zł jakiejś gminie koło Czerska za to że w krzakach stal mały zgrabny trójnóg z aparatem :)