pozostałe znalezione w sieci
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: pozostałe znalezione w sieci
Tu jest kawał dobrej roboty -> http://www.t4-zentrum.de/projekt/multivan-blau
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
No nóż się w kieszeni otwiera http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42 ... 87461.html
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
No właśnie takie układy i układziki są nadal w kraju.Ale dzięki dziennikarzom choć kila osób w kraju zostaje ukaranych.czester52 pisze:No nóż się w kieszeni otwiera http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42 ... 87461.html
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
to jest nic, kilka dni temu w magazynie reporterów był taki materiał
o tym jak Legniccy policjanci z autostradowego patrolu A4 sprowadzali kradzione samochody zza granicy do Legnicy i jeszcze dorabiali sobie tablice rejestracyjne które można na miejscu kupić na jednym z parkingów A4 (stoi taka budka)
w sumie w taki sposób sprzedali kilkadziesiąt samochodów
i teraz najlepsza wiadomość z tego wszystkiego - nadal pozostają w służbie mimo tego że ich przełożeni wiedzą o tych przekrętach
artykuł szybko ucichł bo ostatnio jak próbowałem szukać tego na necie to śladu nie znzlazłem
ręce opadają w jakim chorym skorumpowanym i niesprawiedliwym kraju żyjemy
o tym jak Legniccy policjanci z autostradowego patrolu A4 sprowadzali kradzione samochody zza granicy do Legnicy i jeszcze dorabiali sobie tablice rejestracyjne które można na miejscu kupić na jednym z parkingów A4 (stoi taka budka)
w sumie w taki sposób sprzedali kilkadziesiąt samochodów
i teraz najlepsza wiadomość z tego wszystkiego - nadal pozostają w służbie mimo tego że ich przełożeni wiedzą o tych przekrętach
artykuł szybko ucichł bo ostatnio jak próbowałem szukać tego na necie to śladu nie znzlazłem
ręce opadają w jakim chorym skorumpowanym i niesprawiedliwym kraju żyjemy
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Oglądałem to kilka dni temu bo dośc popularny filmik w necie się to zrobił , ale ogólnie fajną jazdę z takim wstrętnym bobasem na ulicach robili <38>Jabluszko pisze:
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
kiedys ogldalem podobne filmiki i czytałem ze gościowi jakiś numer się nie udał i spadł , chyba o tą samą osobe chodziło co na tym filmiku.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Z tym "tłukło" to jakaś korba, na której żerują hieny dziennikarskie!!Miętus89 pisze:
Nie zdają sobie sprawy wszyscy, jakie czuby są wśród nas!!!
Bez zgody pacjenta, albo sądu (tu temat rzeka) się nie leczy w tym kraju.
Nie raz byłem z wizytą duszpasterską u takich osób i jeśli nie czyni sobie lub innym krzywdy zagrażającej życiu lub zdrowiu to taki ch...wał można jej zrobić, na cito, at hok!!
Pogotowie - jak każdy spycha od siebie, pytając samobójcę: " chce pan sobie krzywdę zrobić - nie - to OK!!!"
nie wieziemy do czubków, luziik <38> Ponijając fakt, że jak coś wydmucha to nie przyjmą w czubkach i wkoło macieju <38>
A już apogeum przeżyłem jak sam osobiście byłem z wizytą u sędziny pracującej normalnie i orzekającej na co dzień w przeróżnych sprawach, która okazała się 100% całkowitą ewidentną korbą.
Z tydzień miałem niesmak.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
To co ty robiłeś z tą sędziną? ;)niebieski-n2 pisze:Z tydzień miałem niesmak.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
A podobno tylko T4 jest zdatne do jazdy po zniszczeniu :mrgreen:
http://www.maxior.pl/film/179692/pijany ... i-kierowca Ruscy potrafią <śmiech>
http://www.maxior.pl/film/179692/pijany ... i-kierowca Ruscy potrafią <śmiech>
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
jak oskubać legalnie w Polsce przedsiębiorców (odliczenie vat - nie, naliczenie - tak):
http://zus.pox.pl/vat/sprzedaz-samochod ... ek-vat.htm
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chory kraj , chory kraj...tommly pisze:jak oskubać legalnie w Polsce przedsiębiorców (odliczenie vat - nie, naliczenie - tak):
jestem ciekaw co by bylo gdyby zamknąć dzialanośc w której byly zakupne auta na zwykłą umowę k-s i dzialanośc otworzyc poza granicami PL , robic dalej to samo co się robiło tylko podatki płacic w obcym panstwie , a tym naszym oszołomom wara od kasy... Przeciez teraz będąc w UE chyba mozna coś takiego zrobić...
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wiem Sterciu, że dużo osób prowadzi w Czechach lub Słowacji, ale na jakich zasadach? Nigdy się tym bliżej nie interesowałem.Sterciu pisze:chory kraj , chory kraj...tommly pisze:jak oskubać legalnie w Polsce przedsiębiorców (odliczenie vat - nie, naliczenie - tak):
jestem ciekaw co by bylo gdyby zamknąć dzialanośc w której byly zakupne auta na zwykłą umowę k-s i dzialanośc otworzyc poza granicami PL , robic dalej to samo co się robiło tylko podatki płacic w obcym panstwie , a tym naszym oszołomom wara od kasy... Przeciez teraz będąc w UE chyba mozna coś takiego zrobić...
Gorzej jak Ci się coś stanie i będziesz musiał skorzystać z pomocy lekarzy.
Kiedyś księgowa mi opowiadała, że był przypadek, jak chłopak przyjechał z Anglii na wakacje do Wrocławia i go pobili, bo stanął w obronie jakiejś dziewczyny na ulicy. No i niestety nie mógł liczyć na żadne odszkodowanie i leczenie, bo opłacał najniższą stawkę za granicą. Nie wiem na ile to prawda, ale coś w tym musi być.
-
Piter
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Westfalia/mixt L/+1
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
zawsze księgowa będzie namawiała przeciwko, aby klienta nie tracić, tak samo w Anglii jak i w Polsce podstawowe ubezpieczenie działa po za granicami państwa i koszty leczenia są oddawane po powrocie do kraju... Znam dwóch znajomych, którzy fikcyjnie przenieśli firmę za granice państwa, jeden na wyspy drugi do czech i obaj teraz się śmieją z zus'u, ofe i najbardziej rozbudowanego prawa podatkowego w europie.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No tak, ale co wtedy, gdy np. tak jak dzisiaj potrzebuję przedłużyć limit firmowy w koncie, idę do ZUS, dostaję zaświadczenie od ręki praktycznie.Piter pisze:zawsze księgowa będzie namawiała przeciwko, aby klienta nie tracić, tak samo w Anglii jak i w Polsce podstawowe ubezpieczenie działa po za granicami państwa i koszty leczenia są oddawane po powrocie do kraju... Znam dwóch znajomych, którzy fikcyjnie przenieśli firmę za granice państwa, jeden na wyspy drugi do czech i obaj teraz się śmieją z zus'u, ofe i najbardziej rozbudowanego prawa podatkowego w europie.
A w Czechach, czy w Anglii kredytu raczej nie dostanę, u nas w banku krajowym też nie, a jeśli już to po zaświadczenie muszę jechać kilkaset km, itd...
Są plusy i minusy. Nie lubię kombinować, chociaż czasami życie (Państwo) nas do tego zmusza.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ubezpieczenie działa poza granicami państwa , tak jak napisał Piter , wiem ze napewno mając ubezpieczenie w D normalnie korzystasz z niego w PL dostając zwrot kosztów . Co do zaswiadczeń itd , to w wielu państwach mozesz wszystko zalatwić emailowo lub wysylkowo (to nie polska), dostaniesz co tylko będziesz chciał na adres korespondencyjny w PL. Wiem to poniewaz kumpel juz od dwóch lat ma firme zarejestrowaną w niemczech a mieszka w pl. Kumpel twierdzi ze po przeniesieniu firmy jego działalnośc wręcz odzyła , fakt są pewne niedogodności jak chociazby to ze auta ma porejestrowane na siedzibę w niemczech , na niemieckich tablicach , płaci ubezpieczenie w niemczech za auta i wszystkie podatki drogowe którą są wyzsze jak u nas, ale jak sam twierdzi i tak koszty są duzo nizsze jak prowadzenie firmy w pl , a i niedogodności są akceptowalne. No i ma biuro wynajęte gdzies tam za grosze byle miec adres firmowy tam.
Coraz więcej firm w moim kręgu ktore siedziby mialy w PL zawsze nagle mają w pieczątce adresy albo niemiecki , albo czeskie... Tak rządzą u nas rządzący panstwem, firmy mają do wyboru albo się na dobre zamknac albo się przeniesc...
Samemu mi to po głowie chodzi ale nie jestem dokładnie w temacie i nie wiem co i jak , i jak to zwykle bywa poprostu trzeba odwagi na taki krok a sam nie wiem czy jestem an taki krok gotowy...
Coraz więcej firm w moim kręgu ktore siedziby mialy w PL zawsze nagle mają w pieczątce adresy albo niemiecki , albo czeskie... Tak rządzą u nas rządzący panstwem, firmy mają do wyboru albo się na dobre zamknac albo się przeniesc...
Samemu mi to po głowie chodzi ale nie jestem dokładnie w temacie i nie wiem co i jak , i jak to zwykle bywa poprostu trzeba odwagi na taki krok a sam nie wiem czy jestem an taki krok gotowy...
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt: