Wszystko o bi-xenon czyli przerabiamy lampy
-
przemek7502
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 doka
- Kontakt:
Re: Wszystko o bi-xenon czyli przerabiamy lampy
niestety temat poprawiania inżynierów z volksburga razi
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to jest tylko twoja opinia, ja znam co najmniej kilka osób o zgoła innejprzemek7502 pisze:nie mogę czytać tej nagonki na TWOJĄ OSOBĘ iż uważam ćię za naprawdę bardzo dobrego rzemieślnika.
i tak jak slimak jestem kategorycznym przeciwnikiem druciarstwa Andrewy1 zarówno w temacie bixenonów jak i kilku innych
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Czytając niektorych forumowiczy strach pomyslec o ich naiwnosci.... sorki ale taka prawda. Skoro wielu nie szanuje własnego bezpieczeństwa to jak moze szanowac bezpieczenstwo innych.
Ja jutro chyba zaloze wątek o przeróbkach felg aluminiowych , powiedzmy z trzech roznych felg o roznych wzorach zrobimy jedna felgę , flansze odetniemy z jednej , z drugiej szprychy , z trzeciej powiedzmy zaadoptujemy rant i wszystko zespawamy do kupy montując to w t4.... Ciekawe co wtedy niektórzy napisza bo dla mnie przerobka taka felg to tak samo jak przerobka lamp , jedna i druga nielegalna i mająca duzy wpływ na bezpieczeństwo.
Ja jutro chyba zaloze wątek o przeróbkach felg aluminiowych , powiedzmy z trzech roznych felg o roznych wzorach zrobimy jedna felgę , flansze odetniemy z jednej , z drugiej szprychy , z trzeciej powiedzmy zaadoptujemy rant i wszystko zespawamy do kupy montując to w t4.... Ciekawe co wtedy niektórzy napisza bo dla mnie przerobka taka felg to tak samo jak przerobka lamp , jedna i druga nielegalna i mająca duzy wpływ na bezpieczeństwo.
-
chajny
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: T4 od podstaw ???
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
andrewa1 nie łam się - Temat jest naprawdę interesujący a to ,że kilka osób wyraża protesty to normalne, zawsze tak było i będzie. Ja wstawiam sobie bixenona i mam gdzieś homolagacje - policja sprawdza przeważnie tylko czy spryski działają i to wszystko a jak 1/10 sprawdzi mi za kilka lat homolagacje to się wsadzi 50 do kieszeni albo 100 na przegladzik a co to dużo??? To przecież Polska - kraina wielu możliwości i różnej interpretacji tego samego przepisu. Rozwijaj dalej ten watek bo może sobie poziomowane wstawię - po co maja mi co chwile mrugać :P A tym co na mrugają to długimi zapodam a co :P
Dodam tylko że jakiś rok temu miałem ostatnia kontrolę i pan policjant nawet nie zauważył że nie mam nalepki z numerem auta na szybie (już tak 2 lata jeżdżę i nie chce mi się jej przyklejać) a co dopiero znaczka H na reflektorze
Dodam tylko że jakiś rok temu miałem ostatnia kontrolę i pan policjant nawet nie zauważył że nie mam nalepki z numerem auta na szybie (już tak 2 lata jeżdżę i nie chce mi się jej przyklejać) a co dopiero znaczka H na reflektorze
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Ja znam dwie z takich osob przynajmniej z Krakowa ktore o "kunszcie" Andrzeja sie nieprzychylnie wypowiadalyto jest tylko twoja opinia, ja znam co najmniej kilka osób o zgoła innej
i tak jak slimak jestem kategorycznym przeciwnikiem druciarstwa Andrewy1 zarówno w temacie bixenonów jak i kilku innych
Ale nie zmienia to faktu ze temat ciekawy i autor sie sporo nagooglowal i wydaje mi sie ze wypada to uszanowac,tym bardziej ze stara sie swoja wiedza podzielic jaka by ona nie byla
Nie ma co daleko szukac,jeden wycial kata nikt nic nie powiedzial (nie zycze sobie zeby mnie ktos ktos dodatkowo
zatruwal) ,nastepny zaslepil egr chodz inzynierowie z vw postanowili ze ma byc,inny pozbyl sie regulatora hamulcow z tylnej osi i w zimie moze mu dupskiem zarzucic w strone mojej nowo malowanej teczki w ktorej jedzie dwojka dzieci i tez cisza byla
Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 21:50 przez kurol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
ja będę zawsze przeciwnikiem własnej produkcji ksenonów
a dlaczego ? wystarczy przeczytac jakże znamienny dla klasycznego polskiego prostactwa cytat:
a dlaczego ? wystarczy przeczytac jakże znamienny dla klasycznego polskiego prostactwa cytat:
chajny pisze:może sobie poziomowane wstawię - po co maja mi co chwile mrugać :P A tym co na mrugają to długimi zapodam a co :P
-
chajny
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
kenobi to był żart !!!
Co prawda ...jeszcze jestem posiadaczem org. lamp valeo ale mam zamiar wstawić xenon (lampy juz kupione tylko trzeba z "głową" wszystko dostroić po to aby nie razić innych członków ruchu drogowego)
fakt jest taki że co chwilę nawet w nowych autach ktoś razi xenonem z na przeciwka ,bo mieć xenon to jedno a poprawne dostosowujacy się na warunki drogowe (górki,doły,dziury,dziury i jeszcze raz dziury) to drugie.
Co prawda ...jeszcze jestem posiadaczem org. lamp valeo ale mam zamiar wstawić xenon (lampy juz kupione tylko trzeba z "głową" wszystko dostroić po to aby nie razić innych członków ruchu drogowego)
fakt jest taki że co chwilę nawet w nowych autach ktoś razi xenonem z na przeciwka ,bo mieć xenon to jedno a poprawne dostosowujacy się na warunki drogowe (górki,doły,dziury,dziury i jeszcze raz dziury) to drugie.
-
dariuspolo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
...czytając co niektóre wypowiedzi przestaje się dziwić temu co usłyszałem od niemieckiego policjanta podczas jednej z tych sławnych łapanek na "Polaków i ruskich" : "nieważne którego z was bym zatrzymał, jeżeli poświecę odpowiednio dużo czasu to u każdego z was coś znajdę" i nie ma się co dziwić ze takie zdanie o nas maja, jak nie opony to felgi, nie felgi to lampy to znowu opalowa w baku, przeładowani, bak uprawnień, nie właściwa liczba miejsc, podrabiane winiety lub naklejki ekologiczne tacho kombinowane i tak by można w kolko.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Bo dokładnie tak jest...ilu z nas forumowiczów używa np. cb bez homologacji - typu UNIDEN - ale tutaj nikt się nie zbulwersuje, no bo jak to może wpływać na bezpieczeństwo innych, ilu ma nawigację odblokowaną, itd. itp.. to też niezgodne z prawem.dariuspolo pisze:...czytając co niektóre wypowiedzi przestaje się dziwić temu co usłyszałem od niemieckiego policjanta podczas jednej z tych sławnych łapanek na "Polaków i ruskich" : "nieważne którego z was bym zatrzymał, jeżeli poświecę odpowiednio dużo czasu to u każdego z was coś znajdę" i nie ma się co dziwić ze takie zdanie o nas maja, jak nie opony to felgi, nie felgi to lampy to znowu opalowa w baku, przeładowani, bak uprawnień, nie właściwa liczba miejsc, podrabiane winiety lub naklejki ekologiczne tacho kombinowane i tak by można w kolko.
Nie żebym popierał przeróbkę lamp, ale uważam, że sam wątek nikomu nie szkodzi, a czy ktoś użyje takich lamp w praktyce, to już inna sprawa....
Andrewa trzymaj się i nie puszczaj <38>
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Sterciu pisze:Czytam to co piszesz i dochodze do wniosku ze chyba sam nie wiesz o czym piszesz.... sorki ale mam takie wrazenie....
Zadam inne pytanie , czy na swoje tak zmodyfikowane lampy masz homologacje wydaną ?? Czy gdzies te lampy mają homologacje wydaną ze moga byc dopuszczone do ruchu w pojezdzie VW T4 ?? Szczerze w to wąpie więc te lampy są bez homologacji , a co za tym idzie nie dopuszczone do montazu w t4 ,a co za tym dalej idzie uzywanie ich jest NIELEGALNE.
I skoro tyle czytałes to powinienes to wiedziec bo przepisy mowią o tym jasno jakie lampy i kiedy mozna montować w pojezdzie.
A jezeli masz homologowane te lampy to prosze o rozwianie wszelkich wątpliwości i wklejenie skanu/foto wyciagu z homologacji tych przerobionych Twoich lamp. Jezeli masz wydaną homologację na nie to wszystko ok , jezeli nie to nie pisz bzdur ze są one legalne i dopuszcczone do uzytkowania w pojezdzie jakim jest T4.
nie odbijaj piłeczki tylko najpierw odpowiedz na pytanie zadane wcześniej
Co do tematu
zainteresowani mogą napisać na pv do mnie
no i oczywiście mogą zapoznać się z ofertą tej firmy
http://www.xenonowe.pl/oferta/przerobka ... py-bixenon
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
cieszę się,chajny pisze:kenobi to był żart !!!
nie zatrybiłem, bo większośc posiadaczy bi-oślepiaczy własnej konstrukcji ma takie podejście
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Kurol dobrze gada, dać mu wódki.kurol pisze:Ale nie zmienia to faktu ze temat ciekawy i autor sie sporo nagooglowal i wydaje mi sie ze wypada to uszanowac,tym bardziej ze stara sie swoja wiedza podzielic jaka by ona nie byla
Nie ma co daleko szukac,jeden wycial kata nikt nic nie powiedzial (nie zycze sobie zeby mnie ktos ktos dodatkowo zatruwal) , nastepny zaslepil egr chodz inzynierowie z vw postanowili ze ma byc, inny pozbyl sie regulatora hamulcow z tylnej osi i w zimie moze mu dupskiem zarzucic w strone mojej nowo malowanej teczki w ktorej jedzie dwojka dzieci i tez cisza byla
Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Mi wolno zrobić to czy tamto niezgodnie z literą prawa, ale Tobie już absolutnie, szczególnie jeśli Cię nie lubię.
Jeden oślepia innych na drodze, inny spala butelki plastikowe w piecu, a jeszcze inny nie odśnieża dachu w naczepie czym stwarza zagrożenie na drodze. Ten znów nie sprząta kup po swoim psie i może wejść w nie bawiące się dziecko, tylko pytanie czy psa wyprowadza na nasyp kolejowy czy na osiedlowy plac zabaw?
Tak samo z lampami mogą zapewne oślepiać mniej lub bardziej, zależy kto i jak je wykona w garażu.
Napewno alkohol wszyscy kupujecie w sklepie z akcyzą i banderolą??
Bo bimber jest nielegalny - jak lampy bez homologacji i też można pić bardziej śmierdzący i taki wykonany prawie profesjonalnie. Jak kogoś nie lubię to nie chcę jego produktu lepszego niż z gorzelni, ale od kolegi napiję się śmierdzącej breji z bańki po mleku i wężownicy.
Tak samo w tym temacie
-
chajny
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Kenobi, skoro sam wiesz że sporo sporo osób jeździ na bixenonach własnej produkcji i takich osób raczej przybywa niż ubywa to nie negujcie podejścia andrewa1 do tego tematu bo mniejszym złem jest zrobienie lamp wg jego przepisu i dodanie pomysłowego układu samopoziomawania, niż już ktoś miałby założyć bixenona bez żadnych dodatków po to aby tylko "jakoś świecił" i "lepiej wyglądał" niż "świecił"
Jeśli juz ktoś na 100% jest zdecydowany na przeróbkę takich lamp i nie odejdzie od tego pomysłu - to niech już będzie takie kompendium wiedzy jak się do tego poprawnie zabrać i nie skończyc tylko na zamocowaniu "na sztukę" soczewki z żarnikiem :)
Jeśli juz ktoś na 100% jest zdecydowany na przeróbkę takich lamp i nie odejdzie od tego pomysłu - to niech już będzie takie kompendium wiedzy jak się do tego poprawnie zabrać i nie skończyc tylko na zamocowaniu "na sztukę" soczewki z żarnikiem :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Mnie na początku ten temat się spodobał. To czy jest to nielegalne, legalne i czy ktokolwiek chce lub będzie chciał sobie takie coś sprawić to sam o tym dobrze wie i zdecyduje.
Ale patrząc po waszych postach odechciało mi się nie tylko to czytać ale i tu zaglądać - więc wielkie dzięki najmądrzejsi. Chyba że o to wam chodziło
Ale patrząc po waszych postach odechciało mi się nie tylko to czytać ale i tu zaglądać - więc wielkie dzięki najmądrzejsi. Chyba że o to wam chodziło
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Każdy ma prawo zmieniać w swoim aucie co chce. Zgodne czy nie zgodne z prawem to właściciel auta bierze na siebie odpowiedzialność.
Proponuję sprzątnąć w temacie niepotrzebne posty i zostawić dalej prawo działania dla autora tematu.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza.Przecież nie jest napisane,że musimy wszyscy tak samo robić.
Proponuję sprzątnąć w temacie niepotrzebne posty i zostawić dalej prawo działania dla autora tematu.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza.Przecież nie jest napisane,że musimy wszyscy tak samo robić.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
A co mi z odpowiedzialności właściciela jak oślepia mnie na drodze?maja pisze:Każdy ma prawo zmieniać w swoim aucie co chce. Zgodne czy nie zgodne z prawem to właściciel auta bierze na siebie odpowiedzialność.
Nic nie będzie sprzątane, niech wszyscy wiedzą kto ma jakie podejście do podstawowych zasad bezpieczeństwa.maja pisze:Proponuję sprzątnąć w temacie niepotrzebne posty i zostawić dalej prawo działania dla autora tematu.
-
lukasz.my
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 37
- Model:
- Auto: Caravella
- Opis: olesno - opolskie
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Już do końca nie czytałem bo nie ma sensu.... Każdy ma swoją rację, myślę że ktoś powinien zakończyć ten temat, bo w przyszłości będzie jakiś głu.i podział na poszczególnych forumowiczów, a nie o to w tym wszystkim chodzi, chodzi o zabawę i wzajemną pomoc. Jeśli ktoś ma ochotę opisywać jak coś zrobił niech to robi, ja mogę opisać jak mi kolega gumę na przegubie zmieniał i zaczniemy dyskutować czy guma miała czy nie miała homologacji i czy kolega kończył mechanikę z ocena bdb czy mierną lub czy w ogóle ją kończył........ Ktoś powinien zakończyć ten temat już dawno, proszę zostawić w temacie to co do tego działu należy. Nie osądzam nikogo. Nie jestem za nikim. Dla mnie tutaj każdy jest równy. Pozdrawiam wszystkich.
Regulamin t4 forum:
Punkt
6. Posty bezsensowne lub bardzo odbiegające od tematu będą usuwane.
7. Tytuł tematu powinien jak najdokładniej określać czego ów temat dotyczy. W przeciwnym wypadku patrz pkt 6.
11. Zakaz prowadzenia prywatnych wojen.
Przepraszam za niedostosowanie się do punktu 25 regulaminu.
Regulamin t4 forum:
Punkt
6. Posty bezsensowne lub bardzo odbiegające od tematu będą usuwane.
7. Tytuł tematu powinien jak najdokładniej określać czego ów temat dotyczy. W przeciwnym wypadku patrz pkt 6.
11. Zakaz prowadzenia prywatnych wojen.
Przepraszam za niedostosowanie się do punktu 25 regulaminu.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Kurol bił do mnie o korektor siły hamowania ale zapomniał dodać że mam ABS i w org były wersje bez korektora , i też zapomniał dodać że sprawdzone na śliskim iż nic się nie dzieje a nawet poprawiło się hamowanie, co do recyrkulatora też go osobiście odłączyłem u siebie gdyż czystość spalin i tak mam lepszą jak starsze konstrukcje silników 2,5b, do moda niech nie kasuje bo to była odpowiedź na jego post,
A teraz co do bi-xenonów, nie popieram montowania xenonów do zwykłych lamp gdzie szkło jest prążkowane gdyż tacy palanci oślepiają nawet tutaj wojnę z jednym prowadziłem o to , ale jeśli się zrobi tak jak Andrzej czyli polerka szkła do środka soczewka przystosowana pod xenon to jak najbardziej tak można gdyż taka lampa nie oślepia,
A teraz co do bi-xenonów, nie popieram montowania xenonów do zwykłych lamp gdzie szkło jest prążkowane gdyż tacy palanci oślepiają nawet tutaj wojnę z jednym prowadziłem o to , ale jeśli się zrobi tak jak Andrzej czyli polerka szkła do środka soczewka przystosowana pod xenon to jak najbardziej tak można gdyż taka lampa nie oślepia,
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Chemik nie pilem do ciebie bo nawet niewiedzialem ze tez korektora nie masz,pamietam tylko ze kilka osob chwalilo sie na forum ze usunelo ale nie pamietam by ktos z tego powodu lament podnosil
Co do tego recyrkulatora to nawet nie widzialem ze w benzynowych tez wystepuje wiec w twoja strone tez raczej pite nie bylo
Ale wierze ze czystosc spalin zamiast dobrego buta w teczce i rozsadnego spalania jest dla ciebie sprawa priorytetowa :P
Dla mnie to jak komus pasuje to moze sobie zamiast lamp,karbidowki od powozu zalozyc,jesli beda mialy homologacje to dobrze,jesli beda bez,a oslepiac mnie nie beda to jej brak przeszkadzac mi nie bedzie
Co do tego recyrkulatora to nawet nie widzialem ze w benzynowych tez wystepuje wiec w twoja strone tez raczej pite nie bylo
Ale wierze ze czystosc spalin zamiast dobrego buta w teczce i rozsadnego spalania jest dla ciebie sprawa priorytetowa :P
Dla mnie to jak komus pasuje to moze sobie zamiast lamp,karbidowki od powozu zalozyc,jesli beda mialy homologacje to dobrze,jesli beda bez,a oslepiac mnie nie beda to jej brak przeszkadzac mi nie bedzie
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
Odnośnie omijania korektora i zarzutów że nikt nie odradzał - http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... +hamowania
-
marcin91
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter 9os.
- Kontakt:
Witam mój pierwszy post tutaj. Dostałem w prezencie pseudobixenony same palniki na elektromagnesie przetwornice itd. Mocujac musiałem zrobić otwór w tej gumie co uszczelnia lampy i zarowke h4. Ogniskowa całkiem inna ciężko zapiąć te druty mocujace nieporozumienie jednym słowem. Gdzie teraz mogę dostać takie gumki ? Przepraszam za ewentualne błędy w pisowni.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
marcin91 pisze:Witam mój pierwszy post tutaj. Dostałem w prezencie pseudobixenony same palniki na elektromagnesie przetwornice itd. Mocujac musiałem zrobić otwór w tej gumie co uszczelnia lampy i zarowke h4. Ogniskowa całkiem inna ciężko zapiąć te druty mocujace nieporozumienie jednym słowem. Gdzie teraz mogę dostać takie gumki ? Przepraszam za ewentualne błędy w pisowni.
popytaj na forum albo zerknij na dział sprzedam bo niektórzy ciągną całe auta na rozbiorkę i części idą na tym forum.
-
Jarek
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ciekawy temat....bardzo ciekawy, szczególnie debata nt. legalności przerabianych lamp. Panowie w skrócie powiem tak :
Można zakładać lampy z innych modeli, a nawet innych marek aut, wystarczy by to były oryginały z homologacją (tak, można założyć lampy nawet z Ikarusa, Jelcza, Man-a do t4). To co przerobił kol. Andrewa1, nawet jak nie oślepia i świeci lepiej jak niejeden markowy produkt, wymaga niestety homologacji. Ale to też nie jest problem, bo na to można zrobić indywidualną homologację, która nie kosztuje tyle co do masowej produkcji.
Wiem, że temat już nieco starszawy, ale właśnie teraz zobaczyłem, że mnie tu nie było ponad dwa lata :)
Można zakładać lampy z innych modeli, a nawet innych marek aut, wystarczy by to były oryginały z homologacją (tak, można założyć lampy nawet z Ikarusa, Jelcza, Man-a do t4). To co przerobił kol. Andrewa1, nawet jak nie oślepia i świeci lepiej jak niejeden markowy produkt, wymaga niestety homologacji. Ale to też nie jest problem, bo na to można zrobić indywidualną homologację, która nie kosztuje tyle co do masowej produkcji.
Wiem, że temat już nieco starszawy, ale właśnie teraz zobaczyłem, że mnie tu nie było ponad dwa lata :)
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Powie mi ktoś jak mocowana jest soczewka w takiej lampie ? http://polkowski.home.pl/zawislan/xenon/t4lifting-1.jpg miałem kiedyś takie ale za bardzo sie nie wtajemniczałem wyglądało jakby na jakiś klej.. nie wiem więc pytam aa i może ktoś zabierał się za polerowanie szkła w jaki sposób trzeba by sie za to zabrać ?
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Soczewki się różnie mocuje ja zamocowałem za pomocą śrub, a co do polerowania szkła to najlepiej wysłać do firmy co poleruje
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wiem że są różne sposoby ok spytam inaczej jakiego kleju można użyć do wklejenia soczewki chodzi o to że mam jedną a druga jest uszkodzonachemik211 pisze:Soczewki się różnie mocuje ja zamocowałem za pomocą śrub, a co do polerowania szkła to najlepiej wysłać do firmy co poleruje
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
no proszę - chemik będzie bi <38>chemik211 pisze:Soczewki się różnie mocuje ja zamocowałem za pomocą śrub, a co do polerowania szkła to najlepiej wysłać do firmy co poleruje
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie bede miał , lampy leżą przerobione i nawet ich nie zakładam, szkoda dowodu stracić i na zachodzie dużego mandatu dostać , dlatego szukam org lampeknotri pisze:no proszę - chemik będzie bi <38>chemik211 pisze:Soczewki się różnie mocuje ja zamocowałem za pomocą śrub, a co do polerowania szkła to najlepiej wysłać do firmy co poleruje
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
koledzy do tematu pomoże ktoś ? na co można wkleić taką soczewke?
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
myślałem o kleju do szyb,temperatura nie powinna być wysoka i powinno to dobrze trzymać.pomysł 2 to żywica epoksydowa tyle że w razie niepowodzenia soczewka do kosza,ja sam jestem na tym etapie-a raczej utknąłem... może koledzy którzy to przerabiali lepiej się wypowiedzą