Znaleziono 11 wyników
- 15 lis 2012, 20:55
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sprzęgło problem.
Kolego najprawdopodobniej rozerwało Ci tarczę a sprężyna zablokowało się między słoneczkiem docisku-nie tak dawno przerabiałem podobny temat tyle że w galaxy ale też 1.9. a sprzęgło miało przejechane po wymianie zaledwie 20tyś <szok> ale tak to bywa jak pech to pech... Zyczę szybkiej naprawy i powro...
- 16 lis 2012, 15:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Sprzęgło problem.
Pręcik zniknął bo może przetarło Ci łapę od sprzęgła. skrzynie od biedy wyciągniesz tylko zrób sobie podjazd przynajmniej 50cm,silnik podwiesisz i dasz radę-dobrego kumpla do pomocy i po sprawie.. <hi> p.s popuść sobie przed podniesieniem półoś na pewno lewą co do prawej to nie wiem jak w 1.9 ale w ...
- 17 lip 2013, 22:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: zmiana oleju 15w40 na 10w40
najlepsze to syntetyki 0w30, 5w30... ale 10w40 to juz tez przyzwoity olej jak na silnik tej konstrukcji-co ważne wymieniaj co max.15tyś. ten koleś przed tobą robił bdb.robotę z wymianą oleju gdyż jedno to olej a drugie to czas na jego wymianę!! nie raz spuszczałem syntetyk który wyglądał jak smoła t...
- 03 paź 2013, 9:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oznaczenia na silniku 1,9 TDI
albo masz 90km lub 110 w tym roczniku nic innego nie było,różnica w turbine i po tym się dowiesz bo rozumiem ze wklejki na obudowie rozrzadu brak??
- 03 paź 2013, 10:49
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oznaczenia na silniku 1,9 TDI
jeżeli 96r,to wszystko jedno(1.9d,1.9td,1.9tdi),poza tym wez stary ze sobą(lub policz ząbki) i masz po sprawie. robiłem ostatnio taki sam rozrząd tyle że w A6 1.9 tdi i komplet wynosił chyba 230z. z SKF-uł(2 rolki,pasek,szpilki) najtańszy rozrząd w tych autkach p.s pompa wody jest napędzana osobno a...
- 27 paź 2013, 19:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Mój MULTI z miasta latających noży :) KIELCE
<brawo> już wiem do kogo "walić" jeżeli chodzi o zdjęcia do sprzedaży!!! :P
Rewelacja!!!
Rewelacja!!!
- 12 gru 2013, 10:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Nowy stary temat- odpalanie 2,5 tdi
<up> <good> wymień oring na powrocie i będzie oki!Kenobi pisze:marnej jakości filtr, lub źle zamontowany ( łapie powietrze na wężykach, albo co występuje najczęściej na zaworku powrotnym wciskanym w filtr )
- 29 gru 2013, 11:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: UTKNĄŁEM 970km OD DOMU!!!! POMOCY!!!!
centralkę pewnie masz gdzieś w komorze silnika i zazwyczaj jest zasilana przez bezpiecznik prosto z akumulatora
- 29 gru 2013, 18:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: UTKNĄŁEM 970km OD DOMU!!!! POMOCY!!!!
spokojnie,może przez noc coś jeszcze wymyślisz,z drugiej strony wprawiony elektryk może Ci szybko rozwiązać sprawę. powodzenia!!
p.s ja mam do Budy niecałe 350km ale kiepsko z czasem,jak będziesz bliżej i coś nie "tegez" to pisz na priv coś się wykombinuje.Powodzenia!!
p.s ja mam do Budy niecałe 350km ale kiepsko z czasem,jak będziesz bliżej i coś nie "tegez" to pisz na priv coś się wykombinuje.Powodzenia!!
- 26 sty 2014, 10:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Caravella-oryginalne dywaniki na tył
kupiłem niedawno z firmy z katowic cały komplet tyle że gumowych, jestem mile zaskoczony jakością gumy i wykonania,przód leży idealnie natomiast tył minimalnie musiałem docinać i jest ok a co najważniejsze odcień szarości pasuje do mojej tapicerki. Myślałem o dywanach ale tak jak koledzy opisywali w...
- 11 lut 2014, 13:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ile waży zespół napędu silnik 2,5 tdi połączony ze skrzy
to jest do podwieszania skrzyni,tym nie dasz rady,poradzisz sobie zwyklym paleciakiem jak masz troche pojecia z tego typu sprawami