Zabezpieczenie antykradziezowe w t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
przemko27vr4
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Zabezpieczenie antykradziezowe w t4
Witam. Chcialbym zabezpieczyc przed lepkimi lapkami swojego t4,jako ze posiadam kluczyk wraz z centralnym zamkiem zapewne pozostaje mi tylko immobilizer. Co mozecie polecic w miare dobrego??Pozdrawiam
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Zabezpieczenie antykradziezowe w t4
Odcięcie http://moto.allegro.pl/mikroprocesorowa ... 62263.html wystarczy, tylko trzeba mądrze założyć
-
kaczaza5
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze :-D ja polecam mega skomplikowane urządzenie jakim jest malutki wyłącznik odcinający pompę paliwową umiejscowiony w tylko Tobie znanym miejscu :mrgreen:
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Wyłącznik jest dobry tak samo ta blokada co pokazałem, gdyż sposób odblokowania też ty wiesz w jaki sposób, włącznik się obcina i daje jakiś metalowy przedmiot co trzeba dotknąć
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
sama elektronika nie wystarczy, konieczne jest jeszcze dobre zabezpieczenie mechaniczne
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
zabierzesz aku pod poduszek a później nie będzie gdzie go wsadzić z powrotem :)
-
przemko27vr4
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
To jest dobre :-). Caly czas przebywam za granica i troche tu tego jezdzi ,wiadomo jak moze byc.Szukam w miare czegos prostego i mysle ze moze to nie byc glupie rozwiazanie.Moja t4 nie jest jakos strasznie piekna ani mloda wiec jacys super zlodziejaszki zapewne nie beda do niej podchodzic,bardziej obawial bym sie takich perfidnych co maja obcykany dany model na czesci aby brac.Dziekuje za zainteresowanie,postaram sie podzielic co wybralemdar78 pisze:zabierzesz aku pod poduszek a później nie będzie gdzie go wsadzić z powrotem :)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Tym akurat radziłbym się nie chwalić.przemko27vr4 pisze:,postaram sie podzielic co wybralem
-
Martin
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan Atlantis
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Witam.Potrzebuje porady jakie kupic zabezpieczenie przed kradzieżą ??Ostatnio zaczęły ginąc auta w okolicy i mam trochę obawy co do Mojego VW.Czy zwykły alarm wystarczy,może jakieś odcięcie zapłonu????
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Przecież masz fabryczne imo więc po co Ci jeszcze dodatkowe odcięcie?
-
Martin
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: Multivan Atlantis
- Kontakt:
Z moje ulicy ukradli 3 dni temu passata b5 po lifcie i on tez miał imo i oryginalny alarm.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tylko ze jak jest sprytnie założone to złodziej się chwile(dłuższą) namęczy i jest szansa że zrezygnuje,FocusMED pisze:Jak by miał dołożone odcięcie to też by go ukradli.
-
maciejxtrem
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem jedyne słuszne odcięcie to elektrozawór na przewodach paliwowych , schowany w trudno dostępnym miejscu . Odcinanie plusa na pompe wtryskową napewno nic nie pomaga.
Druga sprawa ze najzwyklejszy alarm tzw. wyjec na otwarcie drzwi lub ultradźwięki jest skuteczny jeśli będzie przez kogoś słyszalny w trakcie usiłowania kradzieży. Oczywiscie wszystko może zawieść i wszystko złodzieje potrafią ominąć , ale zazwyczaj wybiorą takie auto gdzie będzie łatwiej i szybciej je zwinąć.
Druga sprawa ze najzwyklejszy alarm tzw. wyjec na otwarcie drzwi lub ultradźwięki jest skuteczny jeśli będzie przez kogoś słyszalny w trakcie usiłowania kradzieży. Oczywiscie wszystko może zawieść i wszystko złodzieje potrafią ominąć , ale zazwyczaj wybiorą takie auto gdzie będzie łatwiej i szybciej je zwinąć.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Najskuteczniejsze jest zabranie akumulatora do domu. Wtedy już nikt nie odjedzie. Ewentualnie można odkręcić jedno koło :P
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Polecam blokadę skrzyni biegów - tzw bolec, w t4 pięknie się go montuje, nic nie wystaje.
http://www.bear-lock.de/index.php/wegfa ... ransporter
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
grzesiex pisze:Polecam blokadę skrzyni biegów - tzw bolec, w t4 pięknie się go montuje, nic nie wystaje.
widziałem to po zamontowaniu i kilku latach używania i jestem na nie choć sama metoda rewelacja
pod ustrojstwem masa rdzy sama blokada blokuje się tak skutecznie ze nawet z kluczyka jest problem z odblokowaniem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
andrewa1 pisze:
widziałem to po zamontowaniu i kilku latach używania i jestem na nie choć sama metoda rewelacja
pod ustrojstwem masa rdzy sama blokada blokuje się tak skutecznie ze nawet z kluczyka jest problem z odblokowaniem
Jak "dbasz tak masz". Czyli wystarczy zadbać raz na rok przesmarować, dokonać przeglądu urządzenia i powinno służyć latami.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Ja swego czasu miałem centralkę alarmu podpięta pod modulator i sygnały, włamali mi się do karetki w nocy, jak ta dyskoteka się włączyła to dali sobie spokój bo cały blok w oknach był od razu ale ukradli mi uchwyt do nawigacji żeby nie było że z pustymi rękami uciekali :P
-
LUK-S
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 long
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam.
Taka rada: przy montażu alarmu wybierajcie syrenkę z własnym zasilaniem (działa nawet po odłączeniu akumulatora) i montujcie w niedostępnym miejscu. Słyszałem że amatorzy cudzej własności wpuszczają piankę poliuretanową w syrenkę i po chwili jest praktycznie wyciszona.
Ponadto najlepszym zabezpieczeniem jest połączenie kilku różnych zabezpieczeń niefabrycznych + odstraszacz w postaci alarmu, do tego mix czujników np wstrząsowy + ultradźwiękowy i oczywiście styk na każdej furtce w tym maska. Nie uchroni nas to niestety przed stratami typu wybebeszone wkładki zamków, czy wybite szyby, co do szyb wielu moich znajomych przyciemniając szyby okleja przednie bezbarwną folią antywłamaniową. Folia utrudnia wejście do auta przez wybitą szybę. Dodatkowo mądrze jest nie prowokować, czyli nie zostawiać w aucie w widocznym miejscu wartościowych rzeczy jak wspomniany wyżej uchwyt nawigacji, złodziej może pomyślećże nawigacja schowana jest w schowku.
Pozdrawiam wszystkich i życzę braku przygód ze złodziejami.
Taka rada: przy montażu alarmu wybierajcie syrenkę z własnym zasilaniem (działa nawet po odłączeniu akumulatora) i montujcie w niedostępnym miejscu. Słyszałem że amatorzy cudzej własności wpuszczają piankę poliuretanową w syrenkę i po chwili jest praktycznie wyciszona.
Ponadto najlepszym zabezpieczeniem jest połączenie kilku różnych zabezpieczeń niefabrycznych + odstraszacz w postaci alarmu, do tego mix czujników np wstrząsowy + ultradźwiękowy i oczywiście styk na każdej furtce w tym maska. Nie uchroni nas to niestety przed stratami typu wybebeszone wkładki zamków, czy wybite szyby, co do szyb wielu moich znajomych przyciemniając szyby okleja przednie bezbarwną folią antywłamaniową. Folia utrudnia wejście do auta przez wybitą szybę. Dodatkowo mądrze jest nie prowokować, czyli nie zostawiać w aucie w widocznym miejscu wartościowych rzeczy jak wspomniany wyżej uchwyt nawigacji, złodziej może pomyślećże nawigacja schowana jest w schowku.
Pozdrawiam wszystkich i życzę braku przygód ze złodziejami.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
A ja jak słyszę syrenę alarmu to nawet się nie obracam bo to norma że wyje, najlepiej mieć podłączony klakson , za tym każdy się obraca
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Hmmm, tylko ciekawe co będzie jak telefon się rozładuje <śmiech>grzesiex pisze:http://allegro.pl/immobilizer-bluetooth ... 99875.html ciekawy patent.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Najlepiej zrobić coś samemu bo takie kupowane w sklepach pierdołki po parę złotych to nic nie dają .
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Ja w poprzednim busie miałem - no powiedzmy coś w tym rodzaju. Samoróbka. I kosztowało mnie to jakieś 50-70 zeta. Jak wrócę z szopingu :-) to podam patenta na to bo to żadna tajemnica. Powiem tylko że temat sprawdzony bo ściągnięty od gościa od którego się o tym patencie dowiedziałem i dzięki któremu odzyskał skradzioną Audi A6 - czas poszukiwań za autem 30 minut !!!grzesiex pisze:http://allegro.pl/immobilizer-bluetooth ... 99875.html ciekawy patent.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Mam chwilę to napiszę. Więc tak
Kupujemy najtańszą nokię ze sprawną baterią. Telefon konfigurujemy tak aby powyłączane były wszelkie wygaszacze, dzwonki, melodyjki. Rzecz jasna aby bateria trzymała najdłużej jak się da.
Kupujemy do niego ładowarkę, kartę startową POP i wszystko lokujemy do ładnego pudełeczka.
Całość podpinamy na stałe do zasilania samochodu, a pudełko umieszczamy gw swojej wyobraźni, tak gdzie można by się nie domyśleć że coś takiego tam będzie, ale z drugiej strony aby był dostęp do tego urządzenia raz na rok (karta POP nie doładowywana ważna jest rok czasu).
Następnie wchodzimy na stronę http://www.gdziejestdziecko.pl/ , gdzie się rejestrujemy i wnosimy przez sms opłatę.
Ja teraz tego akurat nie mam ale kiedy miałem to zainstalowane w samochodzie kosztowała ta rejestracja 10 zł w ramach czego mieliśmy możliwość 10-cio krotnie sprawdzić położenie swojego telefonu (czyli pojazdu w naszym przypadku). Wszystko jest oczywiście opisane na stronie którą podałem.
Praktycznie wygląda to tak że w dużych miastach jak u mnie Kraków, zaparkowanie pojazdu na ul. Długiej sprawdzało się po tym lokalizatorze do obszaru poszukiwań rzędu 250m. Po za ścisłym centrum na obrzeżach krakowa było to na odcinku około 500 m. Na obszarach wiejskich będzie to zapewne większy obszar, co nie zmienia faktu że jeżeli (ODPUKAĆ) przyszło by nam szukać przez ten system samochodu to wiadomo że jest w takim a nie innym rejonie (zbiegu ulic) a nie innym.
Koszty. Pop 5 zł, ładowarka 15 zł, telefon (albo telefon leżący w szufladzie albo jakiś za 50 zeta), rejestracja 10 zł. - całość poniżej 100 zł, każdy następny rok 15 zł (karta i opłata)
Jak pisałem wcześniej - patent zwaliłem od gościa który dzięki temu odzyskał Audi A6 więc system działa.
Kupujemy najtańszą nokię ze sprawną baterią. Telefon konfigurujemy tak aby powyłączane były wszelkie wygaszacze, dzwonki, melodyjki. Rzecz jasna aby bateria trzymała najdłużej jak się da.
Kupujemy do niego ładowarkę, kartę startową POP i wszystko lokujemy do ładnego pudełeczka.
Całość podpinamy na stałe do zasilania samochodu, a pudełko umieszczamy gw swojej wyobraźni, tak gdzie można by się nie domyśleć że coś takiego tam będzie, ale z drugiej strony aby był dostęp do tego urządzenia raz na rok (karta POP nie doładowywana ważna jest rok czasu).
Następnie wchodzimy na stronę http://www.gdziejestdziecko.pl/ , gdzie się rejestrujemy i wnosimy przez sms opłatę.
Ja teraz tego akurat nie mam ale kiedy miałem to zainstalowane w samochodzie kosztowała ta rejestracja 10 zł w ramach czego mieliśmy możliwość 10-cio krotnie sprawdzić położenie swojego telefonu (czyli pojazdu w naszym przypadku). Wszystko jest oczywiście opisane na stronie którą podałem.
Praktycznie wygląda to tak że w dużych miastach jak u mnie Kraków, zaparkowanie pojazdu na ul. Długiej sprawdzało się po tym lokalizatorze do obszaru poszukiwań rzędu 250m. Po za ścisłym centrum na obrzeżach krakowa było to na odcinku około 500 m. Na obszarach wiejskich będzie to zapewne większy obszar, co nie zmienia faktu że jeżeli (ODPUKAĆ) przyszło by nam szukać przez ten system samochodu to wiadomo że jest w takim a nie innym rejonie (zbiegu ulic) a nie innym.
Koszty. Pop 5 zł, ładowarka 15 zł, telefon (albo telefon leżący w szufladzie albo jakiś za 50 zeta), rejestracja 10 zł. - całość poniżej 100 zł, każdy następny rok 15 zł (karta i opłata)
Jak pisałem wcześniej - patent zwaliłem od gościa który dzięki temu odzyskał Audi A6 więc system działa.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Będę musiał pogrzebać w szufladach - powinienem mieć gdzieś jakiś stary telefon. Starter też gdzieś mam. :D
EDIT:
Poczytałem na tej stronie, którą notri podał i wyczytałem, że koszt usługi to 19,99 miesięcznie, więc nie jest to takie fajne jak na początku mi się wydawało. No chyba że czegoś nie wiem :(
EDIT:
Poczytałem na tej stronie, którą notri podał i wyczytałem, że koszt usługi to 19,99 miesięcznie, więc nie jest to takie fajne jak na początku mi się wydawało. No chyba że czegoś nie wiem :(
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No to się podnieśli w cenie - ja pamiętam że płaciłem przez sms 10 zeta przez okres do 10-tej lokalizacjirafflex pisze:Poczytałem na tej stronie, którą notri podał i wyczytałem, że koszt usługi to 19,99 miesięcznie, więc nie jest to takie fajne jak na początku mi się wydawało. No chyba że czegoś nie wiem :(
EDIT:
19.90 to koszt najdroższej usługi w dodatku w sieci PLAY rzecz jasna miesięcznie.
Ceny w orange - wybieramy usługę standardową
http://img96.imageshack.us/img96/2112/g ... ziecko.jpg