Znaleziono 20 wyników

Return

autor: staszek
07 kwie 2012, 16:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Za daleko :)

wstawić regulowany fotel kierowcy
08 kwie 2012, 13:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: Za daleko :)

zamontuj fotel ze zwykłej osobówki i po problemie
14 sie 2012, 20:00
Jump to forum
Jump to topic

Re: Caravella 2 i 3 rząd krzeseł, jak wyjąć

Popsikaj jakimś odrdzewiaczem i jak nie pomoże to młotek i przez drewienko musisz to wybić a jak już wyciągniesz to wszystko wyczyścić i zakonserwować . Ja 1 raz musiałem wybić fotele wyczyściłem i teraz wchodzą bez problemu
30 cze 2012, 18:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: Miga kontrolka świec żarowych podczas jazdy

Wymień ten czujnik na nowy bo stary po jakimś czasie i tak zacznie szwankować a jeśli ci miga kontrolka świec to pamiętaj że nie masz wtedy światła stopu
17 lis 2012, 18:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Brak swiatel na tablicy rozdzielczej oraz zegarow

U mnie problemem był włącznik krańcowy (czy jak się to nazywa) przy drzwiach kierowcy . Miałem takie same objawy jak piszesz , przyczyną był ten włącznik odłączyłem go i wszystko wróciło do normy.
17 sty 2013, 18:42
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2.5tdi 102hk sciaganie na prawo i lewo

Nie przyczyną 98% jest układ kierowniczy oraz zawieszenie u mnie luzy też prawie nie były wyczuwalne dopiero na podnośniku za pomocą brechy okazało się że tuleje w wahaczach poszły oraz jeden sworzeń .
21 lut 2013, 21:16
Jump to forum
Jump to topic

Re: rozrusznik T4 1.9 D 1994r.

Może problem tkwi w samej stacyjce z jakiegoś powodu ten prąd tam się dostaje po odpaleniu mi tylko stacyjka do głowy przychodzi
03 kwie 2013, 12:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Remont kapitalny 2,5 tdi - szacunkowy koszt

Dzięki za odpowiedź ale jestem laikiem w tej dziedzinie i jak piszesz o "bloku silnika" czy spodzie to nie wiem o co chodzi :( Sumując - jak dobrze pójdzie to 4 tys. z robocizną a jak źle, to ile? Jeśli będziesz regenerował głowicę to z częściami ok 1000 Kompletny rozrząd ok 800 zł Płyny ...
25 maja 2013, 8:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Uchwyt , mocowanie przewodów silnika.

U mnie ten boczny zaczep (bok pokrywy) ma symbol RAY3 a reszta zaczepów nie ma żadnych symboli ani danych chyba że reszta to jakieś zamienniki
25 maja 2013, 20:08
Jump to forum
Jump to topic

Re: T4 2,0 Pb+lpg - problemy na benzynie

Pierwsze przeczyść tą przepustnicę i zobaczysz co będzie się działo , jest najtańsza operacja a potem możesz spróbować z tą listwą i najlepiej żebyś w razie czego mógł ją zwrócić żeby nie potrzebnie nie pakować się w koszty .
11 cze 2013, 11:18
Jump to forum
Jump to topic

Re: Remont przedniego zawieszenia - kilka pytań...

Panowie, A gdyby opisywany remont zawieszenia, plus wymianę amorków (tylko przód) zlecać w warsztacie to jaki to koszt mniej więcej ? (jeśli ktoś zna w okolicy stolicy speca od zawieszeń to prośba o namiary:) Marty Znając życie jak kupisz amorki w sklepie który ma warsztat to wymiana w większości j...
28 kwie 2014, 21:52
Jump to forum
Jump to topic

Re: vw t4 2500tdi

Jedź na stacje diagnostyczną , diagnosta powie ci co i jak jak mocowane mają być siedzenia , pasy itd oraz będziesz musiał zamontować tachograf .
12 maja 2014, 9:20
Jump to forum
Jump to topic

Re: Żółtek Staszka

Ja to wymieniałem w sklepie w Żywcu rano zamówiłem po południu już były tylko oddałem stare i dostałem nowe po regeneracji i oczywiście są ocynkowane wyglądają tak jak by z fabryki wyszły . Są też na allegro tylko musisz najpierw im odesłać swoje i potem dostajesz od nich tylko czasowo to dłużej wyc...
09 mar 2015, 17:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kłopoty z głowica do T4,SILNIK 2,4 D

przyłóż do bloku silnika i sprawdź czy wszystkie otwory pasują
28 lut 2015, 16:46
Jump to forum
Jump to topic

Re: Kostka stacyjki?

Nie pamiętam co tam padło ale chyba wszystko poleciało oprócz łożysk .Poszło takie napięcie że spaliło wszystkie żarówki był jeden wielki błysk tyle dobrze że w garażu , przedtem jeszcze jak sporadycznie się zdarzało że była choinka na desce to przez chwilę tracił moc czuć było że jest słabszy , wys...
11 kwie 2015, 10:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Cylinderek hamulcowy.

Są zestawy naprawcze cylinderków koszt ok 30 zł powinno dać się to rozruszać .Natomiast cylinderek hamulcowy nowy to koszt ok 40-50 zł sztuka , nie wiem czy jest sens regenerować. Jak kupiłem auto prawie 6 lat temu to dopiero jakieś pół roku temu wymieniłem płyn hamulcowy jak zmieniałem przewody a w...
23 lip 2011, 9:38
Jump to forum
Jump to topic

Re: Żółtek Staszka

Wczoraj wymieniłem łożyska z prawej strony przód i tył tył zaczynał już szumieć a z przodu zrobił się luz na łożysku .
Dostałem gratis nadkola i zastanawiam się czy je zakładać po 1 to mi się nie chce a po 2 myślę że z nadkolami to może szybko zerdzewieć itp